fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sarı mantar

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich sarı mantar

merhaba
    evimde yetiştirdigim poinsettia'nın topragında sarı sarı mantarlar çıkıyor. bitki güneş gören ve fazla ıslak olmayan bir ortamda bakılıyor. fakat bu mantarın uremesini durduramıyorum. topragı degisti, bitki yapraklarını dökmuştu fakat yeni yapraklar cıkartmaya da başladı, yani ortama alışıyor fakat bu sarı mantarların neden oluştugunu bulamıyorum.
    internette aradıgım zaman sarı mantarlar, ataturk ciceginin topragında yetişen sarı mantarlardan cok farklı..
    bu mantarlar hakkında bilginiz varmı?
    eger yardımcı olabilirseniz cok sevinirim.
    tesekkur ederim.

Cevap: sarı mantar

Ben ilk defa karşılaşıyorum.

Comment

Ben de ilk defa görüyorum ama kültür mantarlarında kullandığımz fungusit olan sportak ı denediniz mi diye sormak isterim.

Bu arada sportak malum bayer e geçti.
      sportak tahıl'a ruhsatlanmış.
      Aynı etken maddeli sporgon var yine bayer'in ve kültür mantarına ruhsatlı.
      Herhangi biri denenmeli bence.

Comment

hayır, hiç birsey ilac denemedim.
        sadece topragını degiştiriyorum, ama onlar yeniden cıkıyorlar.
        ve sadece ataturk ciceginin topragında cıkıyorlar.

Comment

Sadece Atatürk Çiçeğinde çıkması anormal bir durum değil.
          Ya bu çiçek hassatır bu mantara ya da bu çiçeğin kök salgıları toprakta o mantarın gelişmesine uygun zemin sağlıyordur.
          Neticede fungusitleri kullanmaınızı öneririm.,
          Saygılar.

Comment

cok tesekkur ediyorum.
            aslında benim sormak istedigim birsey daha var, bu mantar pek gorulmuş birsey degil. zehirli olabilir endisesi var.
            ataturk cicegi diye ozellikle belirtmemdeki sebep, bu cicekte oluşabilecek bazı mantar turleri ve böcekler (bitki hastalandıgı zaman) insana zararlı olabildiklerini okumuştum.
            bu mantar, o bahsi gecen mantar turu olabilirmi, endişem bu..
            bitkinin topragını yeniden degiştirdim, fungusit kullanayım. yeniden cıkacak olursa o bitkiden kurtulmam mı gerekecek?

Comment

pnar Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              cok tesekkur ediyorum.
              aslında benim sormak istedigim birsey daha var, bu mantar pek gorulmuş birsey degil. zehirli olabilir endisesi var.
              ataturk cicegi diye ozellikle belirtmemdeki sebep, bu cicekte oluşabilecek bazı mantar turleri ve böcekler (bitki hastalandıgı zaman) insana zararlı olabildiklerini okumuştum.
              bu mantar, o bahsi gecen mantar turu olabilirmi, endişem bu..
              bitkinin topragını yeniden degiştirdim, fungusit kullanayım. yeniden cıkacak olursa o bitkiden kurtulmam mı gerekecek?
              Sizin için çok da problem olmazsa bitkiden kurtulmak en iyi yol bence.

Comment

yardımlarınız icin cok tesekkur ediyorum.

Comment

Rica ederim saygılar.

Comment

bendede çıktı keske nsl kurtulabilcecğimi bilsem yarın çöpe atacam mecbur.

Comment

Working...
                    X