Merhaba ben Rizeden yazıyorum adım Yücel Babuççuoğlu burada çay tarımı ile uğraşmaktayız hatırı sayılır oranda çay vermekteyiz senede 65 ila 75 ton civarında ama malum çay geliri hersene düşen ve cazibesini yitiren bir bitki bizde kivi işine giriştik ama yerlerimiz dere içi olduğundan soğuk oluyor ve bu yüzden kivilerimizin büyük çoğunluğu 4. senesinde tam meyve alacakken kurudu. Bu Gilaburu bitkisi hakkında bili almak istiyorum buralarda yetişirmi, getirisi nedir öğrenmek istiyorum bu konuda bana bilgi verirseniz memnun olurum. Teşekkür ederim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Gilaburu bitkisi
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: Gilaburu bitkisi
Evet, çeşit olarak var ama şeker şirketi çeşitlerin polar verimliliğinden ziyade şeker oranına göre tohum secimi yapıyor ve çiftçilere o tohumu dağıtıyor. Yani Şeker şirketinin izni olmadan istediğiniz tohumu ekemiyorsunuz.
Gilaburu Karadeniz iklimine uygun değil. Olgunlaşması için sıcaklık ve güneş ışığının fazla olması lazım.Pazarlamasında oldukça sıkıntı var.Şu anda gilaburu nu işleyen tek tesis Kayseri’de var ama onlarında ciddi mana da pazarlama sıkıntıları var.Ülkemizde henüz tam tanınmadığı ve tadının da biraz hoş olmaması nedeniyle tüketimde pek tercih edilmiyor.Ancak özellikle böbrek rahatsızlık için son derece şifalı.
Comment

Comment