fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tarlamdan geçen telefon direkleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich tarlamdan geçen telefon direkleri

merhabalar değerli büyüklerim.yukarda bahsi geçen konuya benzer bi konu ile karşı karışıyayım.2009 yılında 13 dönüm bi tarla aldım.aldığım tarlayı bahçe yapmak niyeti ile aldım.ve şuan imarını yaptırıp dikeceğim.imardan kastım kepce ile tarlayı 100 cm derinliğinde kazdıracam.ama gel gelelimki tarlamın içinde 5 adet telefon direği var.yani bu şekilde imar yapmam olanaksız.kepce girdimi mutlaka bi şelilde istemeden de olsa zarar verir.haklı durumdan haksız duruma geçmemek için sizlere bu konuyu açtım.nasıl bir yol izlemem lazım.telekoma dilekce ile bildirdim ve sonra telekomda yetkili birinin yanına giderek durumumu anlattım.direklerden geçen kablo 2 çeşitmiş.biri çok pahalı biride çok ucuzmuş.eğer çok pahalı olandansa hiç bişey yapamayacaklarını belirttiler.ama yok ucuz olandansa da kaldrıcabileceklerini söylüyorlar.alternatif olarak başka götürebilecekleri yerler var.gel gelelim olduki pahalı olan kablodan çıktı kaldırmayacaklarımı.onlar kar ı biraz daha çok etsin parayı biraz daha çok kazansın diye ben dişimle tırnağımla metresine bile dünya para verdiğim tarlamı istediğim gibi imar ettiremeyecekmiyim lütfen çok acil yardım bekliyorum....

Cevap: tarlamdan geçen telefon direkleri

Evet;Hekim kim? başından geçen demişler.benim başımdan geçti vede direği söktürdüm.size tavsiyem,mümkün mertebe telekom yetkilileriyle diyalog kurarak çözmeye çalışın.zira konu yargıya giderse iş uzar.Eğer yapabilirseniz ilinizin mülkü amirlerini yada siyasi nüfusunuzu kullanınız.Zira İş yargıya giderse,Yargı konuyu bölge idare mahkemelerine kadar taşıyabilir.Buda size zaman vede maddi külfet demektir.Malesef;ülkemiz böyle işte... üzüldüm. Kolay gelsin.

Comment

Cevap: tarlamdan geçen telefon direkleri

TABİATCI Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Evet;Hekim kim? başından geçen demişler.benim başımdan geçti vede direği söktürdüm.size tavsiyem,mümkün mertebe telekom yetkilileriyle diyalog kurarak çözmeye çalışın.zira konu yargıya giderse iş uzar.Eğer yapabilirseniz ilinizin mülkü amirlerini yada siyasi nüfusunuzu kullanınız.Zira İş yargıya giderse,Yargı konuyu bölge idare mahkemelerine kadar taşıyabilir.Buda size zaman vede maddi külfet demektir.Malesef;ülkemiz böyle işte... üzüldüm. Kolay gelsin.
      Sn. TABİATCI,

Siteyi yeni üye oldum. Konu beni çok ilgilendiriyor.
      Kiracı olarak oturuyoruz. Evin arsasına Telekom (PTT) eskiden 6 telefon direği dikmiş. Mal sahibi burada olmadığı için kafasına göre yapmış bu işi. Şimdi biz araba ile arsadan geçiyoruz ve özellikle 2 tane direk bizi tehdit ediyor. 3 ay kadar önce Telekoma dilekçe yazıp direklerin kaldırılmasını talep ettim. Hem dilekçede ve hem sürekli telefonla arayarak işin aciliyetini belirttim. 1 ay kadar önce keşif için geldiler ve Telekom görevlisi direği görünce, çok haklısınız, burası tehlike arz ediyor dedi. Ancak sınırdaki şahıslar Telekom görevlisini giderken durdurup, buraya direk diktirmeyiz demişler ve birsürü tartışmadan sonra görevliyi bu düşünceden vazgeçirmişler. Ayrıca Telekoma dilekçe vermişler.

1- Direğin taşınmasını istediğimiz yer bizim kullandığımız arsaya ait. Karşı taraf arsanın kendisine ait olduğunu iddia ediyormuş. Birkaç ay önce mal sahibi kadastro getirtip sınırları belirledi, ancak bir noktayı bu şahıslar yok ettiler. Diğer 2 uçlardaki noktalar belli.

2- Aramızda uzlaşmamızı ve konuyu aramızda halletmemizi söylüyorlar (Kesinlikle böyle birşey sözkonusu bile olamaz)

3- Muhtarı çağıralım, 2 kadastro noktası arasında ip gerelim ve ipin olduğu yere taşınsın diyoruz. Kesinlikle dinlemiyorlar.

4- Kadastroyu çağıralım, masrafını Telekom veya diğer şahıs karşılasın diyoruz, bunada kesinlikle itiraz ediyorlar. Alternatif hiçbir çözüm getirmiyorlar.

5- Direkleri sökme konusundaki tavsiyelerinizi okudum ve buna rağmen bu yöndeki düşüncem halâ çok kuvvetli. Ne dersiniz ?

Saygılarımla,

Comment

Working...
      X