meyva bahçemde hobi ve deneme amaçlı tambodur elma armut yetiştirmek istiyorum toprak analiz raporunu sunuyorum ph6.94 tuzsuz ve kireçsiz azot iyi fosfor zengin potasyum orta kalsiyum zengin magnezyum iyi sodyum çok düşük bakır,mangan,çinko,bor yeterli demir yüksek toprak bünyesi killi tınlı bahçemi emekli olduktan sonra aldım dört yıl oldu içersinde her yıl verimli şekilde meyva veren santa maria ve iki yıl önce diktiğim ekim ayımda meyvasını yemek nasip olan ve beni çok etkileyen deveci cinsi klasik armut ağacım var ayrıca narenciye,erik,şeftali,kayısı,ayva,nar,ceviz,zeyti n,trabzon hurması mevcut meyva ağaçları en büyüğü tahminen 25 yaşında 2 armut ağacından güç kazanarak yazmış olduğum bu bilgiler sonucunda bodur elma,armut yetiştirebilirmiyim rakım 200 üye olduğum tarihten beri zamanım oldukca takip ediyorum çok istememe rağmen teknolojiyi geç öğrenmeye başlamış olmam nedeniyle bugüne kadar herhangi bir bilgi ihtiyacında çok şükür bugün yazmaya çalıştım toprak ve her türlü bitkiyle uğraşmayı çok seviyorum tıpkı bahcesel ailesini sevdiğim gibi sizlerden yetiştirmeyle ilgili her türlü yardımlarınızı geç kalmam nedeniyle acilen beklerim saygı ve sevgilermle
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
elma armut yetiştirme
Collapse
X
-
Cevap: elma armut yetiştirme
Hoş geldiniz,Bodur elma ve Bodur armut yetiştirebilirsiniz.Ancak;Gölgeleme ve elmada sıcağı sevmeyen,Grany Smıth,Fuji gibi çeşitlerden biraz uzak durunuz.Ayrıca damlama borularını biraz yukardan,ağaç gövdeleri üzerinden damlayarak tabana doğru akması kaydıyla yada Mini sprıntırları ayarlayarakda aynı neticeyi alabilirsiniz.Ancak;bu sistemlerin size ekonomik olarak götürüsü olur.Sağlıcakla kalınız.
-
sayın tabiatcı sayın danışmanım selamlarımı iletir teşşekkürlerimi sunarım hemen cevap verdiğiniz için ayrıca çok mutlu olduğumu belirtirim hele bodur elma armut yetiştirebileceğimi sizden duymaktan meyva ağaçlarımın içinde sıra arası 1,5 dikilecek fidanın sağı ve solu 3metre olmak şartıyla 8 adet tam bodur armut fidan yeri mevcut ayrıca ege bölgesi Aydın çevresi iklim sıcaklık soğuklama ihtiyacı düşünüldüğünde tam bodur elmalar için erkenci çeşitlerden jarseymac,vista bella,w.pride,sümmer ret bu dört fidanıda hepsi beraber ayrı boş bir yere kazılan taprağı leonardit ile karıştırıp uygun görürseniz eksiğimiz,unuttuğumuz ilave edeceğiniz bilgi ve görüşlerinizle bu fidanları dikip yetiştirelim sayılarımla tüm bahcesel ailesinin yeni yılını kutlar nice yıllara
Comment
-
Yukardaki bilgiler ışığında vede şartlara harfiyen uymak kaydıyle...Ancak;bunların size ekonomik getirisi olmaz vede hobi olur.Zira Ege bölgesinde yazları epey problem olur.Diğer yandan Toprak işlemesini iyi yapmanız,leonardid'i bir miktar ahır gübresiyle karıştırıp,toprak tahlili neticesinde gübreleme yapmak kaydıyla olabilir.Zira özellikle elma meyvesi soğuklamayı en çok isteyen meyvelerden biri olup;şartlarını iyi hazırlamanız gerekir.Kolay gelsin,başarılar dileğimle.
Comment

Comment