fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sorunlu bahçe

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Sorunlu bahçe

İstanbul Göçbeyli'de 5 dönüm bahçede emekli uğraşı olarak sebze için sera ve mutelif meyve ağaçlarım var. Doğal olarak bir sürü de problemim. Siteye girdiğimde buğday deposuna düşmüş tavuk gibi hissettim kendimi. Emeği geçenlerin ellerine sağlık.
    - Bahçem çok az eğimli. Çok yağmur yağdığında su yer yer gölleniyor ve uzun süre kalıyor. Bu bölgedeki meyve fidanları kuruyor veya iyi gelişmiyor. Zeminin 1,5 - 2 m altında kil tabakası olduğunu zannediyorum.
    - Bahçe çukur bir bölgede. Sıklıkla don sorunu oluyor. Bu da fidanların gelişimini olumsuz etkilediğini düşünüyorum.
    - İncir, üzüm, dut, fındık gibi meyveleri tutturamadım.
    Şimdilik bu sorunlar için ne tavsiye edersiniz. Ne tür meyve fidanı böyle bir ortama uygundur?

Teşekkürler

Cevap: Sorunlu bahçe

Zeminin 1.5, 2 metre altından öncede, yani yukarlarda da kil olabilir, göllenme ve suyun kalması bu şüpeyi uyandırıyor. En sağlıklı tavsiye ve sonuç için ilk toprak analizi yaptırın. Emekli olarak çok çook fazla zamanı olmayan biri olarak yazdım

Analiz sonuçları (ilk analizinizi;30, 60, 90 cm den yaptırmalısınız) size çok faydalı olacak, bazı bitkilerin kökleri çok aşağılara inmez, toprak yapınıza görede anaç tavsiyeleri daha sağlıklı olur.

Comment

Cevap: Sorunlu bahçe

Don vurmasına karşı diktiğiniz fidanları Ağustos ayından sonra sulamayın derim. Böyle yaparsanız yeşil sürgünler Eylül gibi kalınlaşır ve kahverengi olup odunlaşır. Baharda ise bu yeni dalları soğuk vurmaz. Eğer güzün sürgünler odunlaşamamış ise kaçınılmaz olarak soğuk vuracaktır.

Sizin yeriniz don teklikesi olmayan yerde olsaydı bunlara gerek kalmazdı. Buna dikkat ederseniz başarılı olacaksınız.

Comment

Working...
      X