fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

sıvı hayvan gübresi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich sıvı hayvan gübresi

merhabalar.
    öncelikle vermiş oldugunuz bilgilerden dolayı teşekkür ederim .

ben yozgatın boğazlıyan ilçesinde 100 dekar kuru soğan ekmeyi düşünüyorum .ekim şubat ayında yapacagım topraga şimdiden gübre olarak hayvan sidiği atmayı düşünüyorum erkenmi olur yoksa ekim zamanımı atalım.veya sonbaharda yani şimdi atabilecegim gübre ne olabilir (yanmış hayvan gübresi hariç çünkü bulamıyoruz ) .

Cevap: sıvı hayvan gübresi

megasoft Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    merhabalar.

ben yozgatın boğazlıyan ilçesinde 100 dekar kuru soğan ekmeyi düşünüyorum .ekim şubat ayında yapacagım topraga şimdiden gübre olarak hayvan sidiği atmayı düşünüyorum erkenmi olur yoksa ekim zamanımı atalım.veya sonbaharda yani şimdi atabilecegim gübre ne olabilir (yanmış hayvan gübresi hariç çünkü bulamıyoruz ) .
    Ekim dikim öncesi(1 hafta-10 gün) dekara 150-200 kğ civarı fermante edilmiş ahır zibili,30-40 kğ DAP,veya triple süper fosfat kullanabilirsiniz.Toplamda taban gübreleme maliyetiniz 10 bin lira civarı bir rakam tutar.

Comment

Ben kimyasal girdilerden kaçınmanızı öneririm. Bunların yerine organik gaffaroğlu gübrenin sıvısını kullanmanız tavsiye ederim. Leonardit ile gaffaroğlu sıvı NPK lı ürünü birlikte kullananlar memnuniyetlerini defalarca dile getiriyorlar. Biz bu tip ürünleri yılda iki defa kullanmanın daha yarlı olduğunu söylüyoruz. Bir doğa uykuya yatarken birde doğa uykudan uyanırken. Kolay gelsin dileklerimle

Comment

TEŞEKKÜRLER HOCAM .
        BİRDR İLKBAHARDA EKİLECEK TARLAYA SON BAHARDA SIVI HUMİK ASİT ATILIRMI YOKSA KATIMI ATMAK GEREKİYOR

Comment

İlkbaharda ekilecek tarlaya sıvı hümik asit atmanın bir faydasını göremiyorum. Hatta gübre uygulaması yapmanında faydası yok. Toprağın kalitesini arttırmak amaçıyla sonbaharda ve ilkbaharda leonardit uygulamanın bir çok yararları var. Diğer ürünler ekimle birlikte ve ekimden sonra uygulanırsa daha faydalı olacaktır.

Comment

sayın Behramkale,
            forumlardaki yazılarınızda leonardit gübresi sık sık geçmekte, bu gübre hakkında biraz daha detaylı bilgi verirmisiniz (asıl ana maddesi,karışımı , kulanım tekniği ,temini gibi)

Comment

Sayın Y Kaya merhaba
              Formumuzda leonardit ile ilgili bir çok yazı bulabilirsiniz. Çok kısaca leonardit toprak altından çıkartılmazsa, yüzyıllar sonra linyit kömürü olan bir malzemedir. Her leonarditin içindeki hümik asit ile fülfik asit değerleri farklıdır. Hümik asit bitkinin ihtiyaçı olan besin maddelerini çözer, fülvik asitte bu besin maddelerinin başka yerlere tutunmasını önleyerek bitkinin almasını sağlar. Netice alınmış kaliteli leonardit ile daha kolay ve iyi sonuçlar alınır. Leonardit tamamen doğal bir ürün olup, normalde içinde hiç bir karışım maddesi yoktur. Organikliğini bozarsanız içine azot, fosfat, potasyum, kükürt gibi maddeler ilave edebilirsiniz.
              Leonarditimizin toz, granül ve kalsiyum kaplı granül çeşitlerimiz bulunmaktadır.
              Kullanım şekline gelince yeni fide dikiminde fide çukuruna, tarla hazırlığında, çapa yaparken, ağaçların taç iz düşümlerine uygulanır. Biz leonarditin normalde yılda iki defa uygulanmasını öneriyoruz. Birincisi doğa uykuya yatarken, ikincisi doğa uykudan uyanırken.
              Bizim bayilerimizden veya bayimiz olmadığı yerlerde kamyon bazındaki talepleri karşılıyoruz.
              Yazıma bir öğretim görevlisinin hazırladığı kullanım miktarları ve kullanım şeklini açıklayan dosyayıda ilave ettim.
              Saygılarımla,

Comment

sayın Behramkale,
                Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim, gerçekten aydınlanmış oldum.
                Yöremin yakınında (Çan ) linyit kömür ocakları var "leonardit ile aynı özelliği taşıyıp taşımadığınıda bilmiyorum" köyümdeki acı biber yetiştiren çiftçi dostlara denemelerini önereceğim kimyasal gübrelere boşuna yüklenmemelerinide tavsiye edicem.
                saygılar,

Comment

Sayın Y Kaya
                  Bizim leonarditin labratuvar tahlil sonucunda Hümik+Fülvik asit oranı % 69,36 Organik madde % 58,8 Azot % 0,9 Nem % 4,34 çıktı. Size yakın olduğu için örnek olarak Bayramiç Evciler köyüne dört yıldır leoardit bayimiz araçılığı ile veriyoruz ve bayimiz biz sizin leonarditinizden memnunuz diyorlar.
                  Bu arada insanları doğal, organik ürünlere sevketmek hakikaten çok hayırlı bir iş insan manevi olarak çok mutlu oluyor.

Comment

Cevap: Gübre uygulamalarında hümik asit kullanım mecburiyeti vardır.

megasoft Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                    merhabalar.

Arkadaşım megasoft, mesajınızın üzerinden bir hayli zaman geçsede, bahsettiğiniz gübrenin toprağa uygulama zamanı olarak bitkilerin yapraklanma döneminde faydalı olacağı kanaati içinde bu iletiyi ekliyorum.

Uyguladığınız bu gübre içerik olarak azotun üre formunda olması bakımında fazla olmasada bir miktar hümik asit ile verilmesinde azami faydalar sağlıyacaktır, lakin bu gübre içeriğinde bitkiye gerekli diğer minerallerin yeterli düzeyde olmayıcağı gereğinin tamamlanmasıyla yetiştirdiğiniz soğanların yeterli düzeyde gelişmeleri sağlanacaktır.

Topraklara gübre uygulamaları yaparken yetiştirilecek bitkinin toprak isteklerini karşılıyacak minerallerin katkısı sağlanırken beraberinde tatbik edilecek hümik asitlerin uygulanan gübrelerin bitki köklerinin alacağı forma sokacağından uyguladığımız gübrelerden maksimum yarar sağlamasıyla hasadımız da bereket kazanacaktır.
                    Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Working...
                    X