fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

kayısı kurusu

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich kayısı kurusu

Tokaloğlu kayısısını yazın kurutuyorum.Bu mevsimde soğuk yerde muhafaza etmeme rağmen kurtlanmış.Her yıl aynı sorunu yaşıyorum.Kuruturken bu kurtlanmanın olmaması için yapılacak birşey varmı(kükürtleme dışında)Bilen varsa lütfen cevap yazarsa sevinirim???

Cevap: kayısı kurusu

Sn peres:Evvelen yaptığınız işlem yanlış.Seçtiğiniz çeşit Kurutmalık değil.Az etli kurutmalık çeşitleri kurutunuz.Kabaaşı,Hacıhaliloğlu vs.gibi.Lakin size basit bir önerim olacak:Kayısılarınızı yardıktan sonraki buna şaklama denir.Kiremit üstü, yada karton üstüne seriniz.Azcık çektikten sonra,incecik tuz serpiniz.Kurutduğunuz kayısıları mutlaka bez torbaya koyunuz ve koyma işlemi esnasında torbaya bir avuç kespere tuz koyup elle karıştırınız.Faydasını göreceksiniz.Ben kurutmayı mutlaka kiremitde yaparım ve tavsiye ederim ve çeşit olarakda Hacı haliloğlu yada Ibrık Zerdali yada İbrahim Efendi tercihimdir.

Comment

Sn Tabiatçı,Teşekkür ederim cevabınıza ama tuzlamada yaptım ,bez torbada zaten yine kurtlandı.Dediğiniz gibi çeşitten dolayı çok şekerli ve etli olduğundan dolayı kurtlanıyor galiba.Takır takır kurumuyor çünkü.Bende tek tek elden geçirip kurtlanma yeni başlamış zaten, fırın tepsisine koydum ve fırında biraz pişirdim. soğuduktan sonra takır takır kurumuş vaziyetteydiler.Bakalım bu durumdaykende kurtlanacak mı?Ayrıca bir avuç kespere tuz koyunuz diye yukarıda belirtmişsiniz ben bu kespereyi yeni duyuyorum.nedir nerede bulunur ondan da bahsederseniz sevinirim.

Comment

Sn Peres:tuzcularda olur.yemeklik tuzun kalını.Genellikle turşu yapımında,yufka ekmek yapımında kullanılır.Granül halde bulunur.Limon tuzu iriliğinde;Çabuk erimediğinden uzun müddet bekler ve kuru kayısının bünyesinede fazla nüfüz etmez vede temizlenmesi kolay olur.Yukardaki cevabı yazarken izah etmediğim için kusura bakmayınız.

Comment

Neden kusura bakıyım estafurullah! tamam biliyorum o tuzu.Seneye işallah kayısıyı yine soğuk almazsa kurutmak nasip olursa.Bilgilerinize sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum.

Comment

Working...
          X