Sıvı gübre yapımı ile ilgili ağaçlar.net bölümünden bazı yazılar okudum.Çok hoşuma gitti.Yıllarca bu bilgilerden neden haberim olmamış diye de kendime çok kızdım.Yazın yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim.üzüm Pekmez yaptıktan sonra cibresini bir bidona koydum ve biraz da pekmez karıştırdım sirke yapmak için.Sirke olmamış beyaz bir küf örtüsü vardı asiti yıkmış diye bahçeden uzak bir yere dökmüştüm.Döktüğüm yerde otlar acayip yeşerdi.Halbuki ben döktüğüm yeri kurutur diye düşünmüştüm.Meğer ben sıvı organik gübre yapmışım diye düşündüm.Gelelim yeni konuya günlük elma,greyfurt,nar,havuç suyu sıkıyorum posayı bir bidona koysam içine de pekmez su biraz da ekmek koysam mayalanmaya bıraksam sonra da süzsem bu da gübre olur mu ? ilgilenen arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
sıvı organik gübre yapımı
Collapse
X
-
Çöplerden eriyik gübre oluşturmak.
jaklin peres Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterSıvı gübre yapımı ile ilgili ağaçlar.net bölümünden bazı yazılar okudum.Çok hoşuma gitti.Yıllarca bu bilgilerden neden haberim olmamış diye de kendime çok kızdım.Yazın yaşadığım bir olayı paylaşmak istedim.üzüm Pekmez yaptıktan sonra cibresini bir bidona koydum ve biraz da pekmez karıştırdım sirke yapmak için.Sirke olmamış beyaz bir küf örtüsü vardı asiti yıkmış diye bahçeden uzak bir yere dökmüştüm.Döktüğüm yerde otlar acayip yeşerdi.Halbuki ben döktüğüm yeri kurutur diye düşünmüştüm.Meğer ben sıvı organik gübre yapmışım diye düşündüm.Gelelim yeni konuya günlük elma,greyfurt,nar,havuç suyu sıkıyorum posayı bir bidona koysam içine de pekmez su biraz da ekmek koysam mayalanmaya bıraksam sonra da süzsem bu da gübre olur mu ? ilgilenen arkadaşlar cevap verirlerse sevinirim
Arkadaşım jaklin peres;bu konudaki çalışmalarım buradaYaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment