fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GÜL TOHUMU

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich GÜL TOHUMU

sn. ilgili
    Gülden elde ettiğim tohumları kurutarak sakladım ama nasıl ekileceği hakkında bilgim yok Bazı araştırmalar yaptım ama net bir cevap bulamadım Gül tohumları temizlendikten sonra Şubat sonlarında soğuk yastıklara alınarak fide oluşumu sağlanır deniliyor ama soğuk yastıkla ne anlatılmak isteniyor anlamış değilim.
    Rica etsem gül tohumundan nasıl gül ağaçları veya fideleri elde edebilirim izah edebilirmisiniz ilgi ve alakanızdan dolayı şimdiden tşk. ederim

Saygılarımla

Cevap: GÜL TOHUMU

Soğuk yastık demek, normal hava şartlarına maruz kalan özel hazırlanmış tohum yerleri demek. Kum+tohum karışımını buzdolabının sebzeliğinde 2-3 ay bekleterek te aynı sonucu elde dersiniz tabi bu sürenin sonunda tohumları dışarıda uygun bir yere eklemelisiniz. Gül tohumları yani kuşburnu tohum kabuğu çok kalındır bu nedenle çimlenme çok az olacaktır.

Comment

Cevap: GÜL TOHUMU

Selahattin bey
      Öncelikle vermiş olduğunuz bilgiler için çok tşk. ederim.
      Tohumların kabukları kalın olduğundan dolayı çok zor çimlenme olacağını söylüyorsunuz bu kabukların açılabilmesi için fiziksel veya kimyasal bir yöntem yokmu acaba ,söylemiş olduğunuz gibi ben bu işlemi buzdolabında yapacam kapaklı bir kavavoz içinde yapılması uygunmudur 2 , 3 ay boyunca açılması gerekir mi yoksa o vaziyette durabilirmi, yardımlarınızdan dolayı tekrar tşk. ederim.
      saygılarımla

Comment

Working...
      X