fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Bahcem???

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Bahcem???

Iyi günler....ben almanyada oturuyorum.....kücük bir bahcem var...ufak bir ekim alanimda var...birinci ayda topraga ekim zamani böceklenme olmasin idye kirec atiliyormus bu ne kadar dogru...tavsiyeniz nedir...resim bölümündede bahcemin bazi resimlerini koydum...insallah yardimci olabilirsiniz...
    selam ve dua ile kardesiniz...

Cevap: Bahcem???

kirç atmanın toprağa bir faydası pek olmaz.Bahçenize ait resimler incelendiğinde bazı yerlerde bitki yoğunluğu( bakış açısına bağlı olabilir)
    var.Pergola çevresi güzel olmuş.

Comment

Böçek yok olsun diye kirec atılmaz.Toprağın kireclenmesi,toprakda fazla miktarda yıkanma varsa yapılır.Ayrıca yetiştirdiğiniz bitkilerin kirece tolerans sınırını bilmeniz lazım .Aksi takdirde bazı besin elementinin bitkilerçe alınmasına mani olur.

Comment

cevaplamaniza cok sevindim....yanlis anlamadiysam böyle bir isleme gerek yok diyosunuz...yapilabilecek bir islem var isede tavsiyelerinizi bekliyorum...cok acemiyim...gecen yil bir seyler yaptim komsularim sayesinde...komsularimiz alman olmasi ekim-dikim kültüründede bayagi bir farkliliklar oluyo...yani bir türk bahceciye sordugunuzda aldiginiz cevapla onlarin arasinda cok fark oluyor...benim acemiligimde isin icine girince kafa karisikligi oluyor...tekrar cok tesekkür ederim...selam ve dua ile...

Comment

sertifikalı toum kullanın ,bahçeniz çok büyükdeğil organik gübre kullnmanızı öeriyorum

Comment

merhaba öncelikle ekim yaptıgınız yerde ne tür bir böcek var bunu bilmek gerekir.gerektiginde insektisit (böcek öldürücü) kullanılabilir.ayrıca dogal yöntemlerle de mücadele yapılabilir.başarılar kolay gelsin

Comment

Canan hanım arkadaşlarımında deiği gibi kireç uygulamasının bir yararı yoktur.Farkında olmanda toprağın asitlik derecesiyle oynuyorsunuz.Bu uygulamayı sona erdirmenizi öneririm.Peyzaj teknisyeni-Süs bit. yet. teknikeri kerim kaan kandaz

Comment

Sayın canan hanım ben or müh. kireçlemenin böcek üzerinde olumlu etkisi direk değil dolaylıdır. Ayrıca toprak yapısının bozulmasına da sebebiyet verebilir.KİREÇLEMEYİ önermiyorum.
                Böcekler zararlı böcek ise Toz alindeki insektisitlerden birini ve un kepeğini şekerle karıştırarak lapa haline getirin ve bahçenizi suladıktan sonra akşam kenarları yemleyin.ÇOCUKLARI Gözetin 2 gün

Comment

Working...
                X