fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

ciceklerim

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• ciceklerim

ben lale gıbı degısık bıtkı soganları aldım ama yazlıgıma gıdemedım ve saksıya ektım gıdınce nisanda onları cıkarıp ekebılırmıım yoksa saksıdamı kalmaları gerekıyor

Cevap: ciceklerim

Soğanlar açmış bile olsa, köklerini zedelemeden, saksısını dağıtmadan istediğiniz yere aktarabilir, toprağa dışarıya dikebilirsiniz. ancak dediğim gibi soğanların etrafındaki toprak mümkün olduğunca dağılmasın. Hiç birşey olmaz... yeni yerine dikince de güzelce sulayın ki kökler hava almasın toprağa yapışsınlar.

Comment

tesekkurler bahcem ın buyuklugu yeterlı benım ıcın ancak katlı daga dogru yapıldıgı ıcın evler .evın duvar dıbınden bazı yer 10 m.bazı5m.uzaklıkta bunun son buldugu yerde asagıya dogru 4metrelık duvar var .bu duvarın basladıgı yerdekendıme cıcek dıkmek ıcım yarım metrelık alan hazırladım ancak duvar tastan orme suyu tutamıyorum orada ve ne ekıyorsam verım alamıyorum orası tam gozumuzun onunde bende bakınca cıcek gormek ıstıyorum cokta gunes alıyor.ve goruntumuzude kaybetmek ıstemıyorum.bunun ıcın ne tavsıye alabılırım.

Comment

"duvar tastan orme suyu tutamıyorum" demişsiniz. Duvarın üzeri ile toprak seviyesi aynı mı? suyun nasıl kaybolduğunu izah edermisiniz? eğer toprağın altından sızma varsa toprağınızın aşırı derecede kumlu olduğunu ve suyu hızlıca süzdüğünü düşünmek durumundayız. Bunun içinde toprağınıza su tutucu bir madde veya killi toprak, torf, perlit gibi malzemelerden karıştımalısınız. Eğer duvarın üzerinden sulama suyu akıntı ile kayıp gidiyorsa, toprak tesviyesi ile eğimi düzleştirin veya duvarı yükseltin. su kaçışı bu şartlarda olmayacaktır.

Umarım yanlış anlamamışımdır.

Comment

duvar ve toprak sevıyesi aynı.ayrıca toprak cok gecırgen .anlamadıgım sye su.toprak suyu emıyor altını acıyorum yumusak ve nemlı.yanlız cıcekler sevmıyor orayı.anlamadım.neden.toprak sevıyesı egımlıydı su cabuk akmasın dıye kat kat yaptım .buda yetmıyor oraya.yanı bahce sulandıgında duvar dıbınden bı muddet sonra komsunun bahcesıne ınıyor bu kadar gecırgen.

Comment

Tavsiyelerimi uygulayın. Toprağa bazı su tutucu maddeler ekleyin. Çok kumlu ise, bitki seçiminde susuzluğa dayanıklı bitkiler seçiniz.

Comment

susuzluga dayanıklı cıcek acan bıtkılerı bılmıyorum.tesekkurler yardımlarınız ıcın cok soru oluyor ama.artık bahar gelıyor ve bahcemı cıceklı gormek ıcın hazırlamak ıstıyorum.

Comment

Susuzluğa dayanıklı bitkiler olarak aşağıya birkaç alıntı yapalım.

Kuraklığa dayanıklı bitkilerden birinin, "geven" olduğunu söyleyen Yıldırımlı, şöyle konuştu:
                Türkiye’nin hemen her yerinde bulunan ama özellikle Orta ve Güneydoğu Anadolu’da çok sayıda bulunan bu türlerin yaprakları birleşik olur, çiçekleri kelebeğe, meyveleri de baklaya benzer. Bunların sarıdan beyaza, mordan kırmızıya kadar çok güzel çiçekleri vardır. Suyu alabilmek için kökleri toprağın çok derinine inen gevenlerin yaprakları, diken biçimini almıştır. Ülkemizde en son kayıtlara göre, bu bitkinin 460 türü vardır ve büyük bir bölümü de endemiktir. Diğer bitki türleri arasında "kaktüs", "aloe", "agave" ve "kardikeni" de sayılabilir. Kaktüsler, güzel çiçeklerinden ötürü tüm dünyaya yayılmıştır.
                Küresel ısınmaya karşı bilim
                Prof. Dr. Şinasi Yıldırımlı, Bunlar, zaman içinde yurt dışından getirilmiş ve doğallaşmış bitkiler. Aralarında Hint veya Mısır inciri olarak bilinen kaktüsler, Adana, Mersin, Bodrum ve Antalya yörelerimizde doğal olarak yetişiyor, meyveleri de yeniyor. Çeşitli kaktüsler, gerekli önlemler alındığı takdirde iç bölgelerde de kolaylıkla yetişebilir.
                "Aloe" ve "agave" bitkilerinin de Güney sahillerinde sıkça görüldüğünü ifade eden Yıldırımlı, "Yine halk arasında çoban yastığı veya kar dikeni olarak bilinen bitkiler de yazın bahçelere dikilebilir. Bunlar da susuzluğa dayanan bitkilerdir" dedi. Prof. Dr. Yıldırımlı, kurakçıl bitkilerin, kuraklığa dayanıklılık sağlayan geninin alınıp, başka bitkilere aktarılmasıyla da kurak havalara dayanıklı bitkilerin elde edilebileceğini ifade etti.

Kaynak: Hürriyet

aslında sayılacak epeyce bitki var. Sizin hangi formda bitki istediğiniz önemli. Ağaçmı? ağaççık mı? yer örtücü mü? mevsimlik çiçekler mi? tam isteklerinizi söylerseniz yardımcı olabilirim. mesaj gözümden kaçmış, bu arada kusura bakmayın. keşke hatırlatsaydınız. Selamlar.

Comment

nisan ayinda ekebilirsiniz ama tavsiye etmem eger bilinli bir dikim istiyorsaniz birakin saksida ciceklensiniz sonra yaprak ve cicegini keserek onlari çope ve soganlarini bir tabagin icinde buzdolabina 1 hafta orada kalsin cikartinca dikimi gerceklestirinki tekrardan cicek acabilsin ancak dikmeden once yarim saat kadar disarida topragin uzerine koyunki soguttan cikip sicaga girmesindeki bir reaksiyon çatlamasina neden olur daha sonra soganin koklerini mutlaka bir kabin icinde suda bekletiniz ve sonra dikiniz 10 santimetre dikiniz kolay gelsin

Comment

kardesim tas duvar aralarina once yasayan bitklilerden ek sonrada beyaz cimento kum ve kireclen macunla duvar aralarini bukadar basit

Comment

Working...
                    X