fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

acer palmatum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• acer palmatum

Sayın Selami bey,
    Ben bahçeme kırmızı yapraklı akçaağaç(acer palmatum)dik
    mek istiyorum.Ancak İstanbulda ve Ankarada var sanırım.Kuşadasında ve İzmirde olduğunu duymadım.Almaya kalksamda çok pahalı yüz Ytl
    civarında imiş.Acaba siz bitki dünyasının ortasında ve çevresi
    geniş bir kişisiniz bana acer palmatum konusunda yardımcı olabilir
    misiniz.Şimdiden teşekkürler.

Cevap: acer palmatum

Sayin ORCANÖBEKÇİ
    Acerlerin yani akçaağaçların en pahali türü acer palmatumdur.AMA yüz ytl den aşağı kaliteli bir birey bulabilinecegize kuşkuluyum.İsterseniz bende size yardımcı olmaya çalişirim.Ama kargo ücreti burdan yüksek olur.İşiniz biraz zor

Comment

sevgili Kaan,
      İşim zor,ben de biliyorum pahalı ama bu işler dost dosta ,eş eşe
      sorarak ayrıca sizin namınız zaten yeter,hem mühendis olarak hem BAHÇESEL
      gibi bir sitede insanlarla iletişim kuran bir kişi olarak hemde tatlıdilli
      yardımsever kişiliğinizle 'Siz' Kaan mutlaka bana yardımcı olursunuz.Zaten Sizden de bir yardım alamazsam sanırım bahçemde bir acer
      palmatumum olamıyacak.Lütfen yardımlarını benden esirgeme.İyi çalışmalar
      hayırlı işler diliyorum.Cevabını da dört gözle bekliyorum.(Buldum diye olanı)

Comment

Bende size yardimci olmak isterim tabi SAYIN ORCANÖBEKÇİ tamam söz bakicam sizin için

Comment

ya dayanamadim gine burnumu sokayim bu ise arkadaslar lutfen sacma sapan seyler dikmeyiniz ozelliklede asya kokenliler sakina bizim ulkemiz asya degil avrupada degildir hava sartlari dereceler toprak ph vs vs yani mumkunse gercek o topraklarin bitkilerini dikiniz en azindan dogayi korumus olursunuz Buddleia davidii ekerseniz cok asiri buyume gosterir ve uremesi saga sola sicramasi cok fazladir peki yavas buyuyen o topraklarin ozunden gelen bitkiler nasil isik alicak gelisimi icin nasil hizli buyuyebilir bazi bitkiler dogal degil insanlar tarafindan yolculuk yaptirilmistir iste budur onemli olan tehlike bazi kitalarin bitkileri hizli gelisir buyur o kitadakiler bunu bilir ve hizli gelisime ayak uydurur kucuk birkiler de golgede yasamaya alismistir ama bizde biraz farklidir ya aslinda tam anlamiyla anlatamiyorum derdimi ama insallah yazdiklarimi site yoneticileri anliyor ve dogrusunu yazarak anlatirlar bende mutlu olurum

Comment

Sevgili İbrahim şimşek,
            Benim küçük bir bahçem var ve bahçemde o dediğiniz türden (Türkiyede yetişen
            ağaçlardan)ve meyva ağaçlarından yeteri kadar var.Bir de süs ağaçları var ki
            seyri ömre bedel.Zaten ben arayıp arayıp bulamadım,siz de arayın ve bulursa
            nız mutlaka birtane alıp bahçenizin bir köşesine dikin.Tahmin ediyorum çok
            beğeniceksiniz.Aradığım ağaç,yani acer palmatum ayrıca bitkinin latince adı
            Yani bitki sandığınız gibi dışarıdan gelmiyor,burada üretiliyor.Yaprakları
            kıpkırmızı hemde kankırmızı,herzaman kırmızı.Çiçek gibi.Bu bitki Türkçesi
            akçaağaç,mobilyacılarda hazır mutfakta çok sıklıkla kullanılan bir ağaç.De
            tayları verdim ama hala daha senin neden bu ağacı dikmeyin dediğini anlamış
            değilim.Umarım neden aradığımı anlatabilmişimdir.Saygılar,sevgiler.

Comment

Bir bölgede endemik (yani o bölgeye has) bitkilerin korunması adına yabancı bitkilerin getirilmesi ve baskın olarak yetiştirilmesi bence de doğru değil. Ancak böyle mahsuru olmayan bitkilerin taşınması ve yeni bölgelere her ne şekilde olursa olsun, kim aracılık ederse etsin taşınması doğrudur, olması gerekir. Bir örnek vermek gerekirse, Çay rizeye 1900lü yıllardan sonra girmiştir. Ben hep Zihni Derin'e dua ederim çünkü Çayı ilk getiren o'dur.

Comment

Arkadaşlar,
                Aradığım Kırmızı renkli akçaağacı (Japonese red maple,acer palmatum atropurpureum) buldum ve bahçemin en güzel yerine diktim.Boyu şuan otuz cm kadar ama onu bile seyre doyamıyorum.Darısı başınıza.

Comment

Hayırlı olsun, Orcan bey. bana da bir tane lazım. Kırmızı yapraklı akçaağacın yerini hiç bir ağaç dolduramıyor doğrusu. Darısı benim başıma...

Comment

Attığın taş yüzünden kafam kanıyor selsarac, akan kanları bahcendeki bütün yeşil bitkilerin üzerine akıtacam

Comment

ya bende bu bitkiye bayılıyorum özellikle sonbahar döneminde çok güzel vurgu oluyor projelerimde kullanıyorum...

Comment

acer tohumunu nerden bulabılırım.yenı uye oldum dırek buraya girdim.

Comment

orcan bey merhaba.Bir bitki size pahalı gelebilir fakat bahçeye dikilen her ağacın bahçenize dikim anına kadar geçirdiği evreleri göz önüne almanızı oanagöre fiyatını değerlendirmemenizi isterim.En basıt bir tamirat için çagırdığınız usatya ödenen günlük para karşılıgı agacın bahçenize dikilen evreye kadar yapılan emeğe bakın.Hangisi daha ucuz kıyaslayın.Gelelim talep ettiğiniz A. palmatuma bahçenizi görmek isterdim sonra tavsiyelerde bulunurdum.Bir agaç güzel olabilir fakat dikilecek yerin özelliği ve mekan çok önemli.Peyzajda estetik önplana çıkar amaçta bu olmalı her güzel gördüğümnüz agacı dikmek isterseniz yoğunluktan çirkin görüntü arzeder.Bunedenle dikimde bu noktalara dikkat çekmenizi isterim.

Comment

Ben Denizli de oturuyorum.Acer palmatum çok beğendiğim için fidancıya getirttim.Fakat daha saksıda duruyor.Evimin bir tarafı çok güneşli ve rüzgar alıyor güney tarafı.Diğer taraf kuzeye bakıyor az güneş ve az rüzgar alıyor.
                            Nasıl bir bölgeye dikmeliyim.Yardımcı olurmusunuz.

Comment

Bahcevan.com dan Murat beyin bir yazısı aşağıya aktarıyorum. Sorunuza cevap olacaktır.

Yeşil türler, renklilere göre daha zahmetsiz, hızlı gelişirler, sonbahar renkleride kırmızıdır (bence daha güzeller). Bordo yapraklılar biraz zahmetli, rutubet ve serin ortamlar esas tercihleri. Bitkilerde dikkat edilecek en önemli nokta, rutubetli çimen ya da toprak üzerinde yarı gölgeli bir alana, humuslu iyi toprakla dikimin yapılmasıdır. Rutubet bu bitkilerin gelişimini arttırıyor. Beton zemin içine, yol kenarında, tam güneşe dikilen bitkinin yaprakları ağustos aylarında çok su kaybedip, kavruluyor, sonraki senelerde de zor gelişiyorlar.

Kışların soğuk, karlı, yazların rutubetli geçtiği tüm asitli topraklarda ( siyah ormansı, yumuşak toprak) ve serin bölgeler de, Japon Akça ağaclar yetişebilir. Gölet kenarları Japon Akça ağaçları için mükemmel yerlerdir.
                              Uyarmalıyım, gündüz güneşte bu bitkileri sakın sulamayın. Yapraklar yanabiliyor. Suyunu, güneş yokken verin. Çok sıcaklar da bile akşam vakti yaprakları ıslatmayın, kökleri sulayın, bu bitkiler çok hassas…

Üretimleri sonbahara doğru ürettikleri kanatlı tohumlardan yapılıyor. Bu tohumlar toprağa dökülürse kendiliğinden yeni yavrular filizleniyor. Daldan çeliklemekte bir diğer üretim şekli , ama tohumdan üretim en eğlencelisi..
                              Japon akça ağaçları - Acer Palmatum. | Bahcevan MP

Comment

Working...
                              X