fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

acer palmatum

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: acer palmatum

İlginiz için çok teşekkür ederim.Sanırım Denizli yazın çok sıcak olduğu için biraz problemli olacak.

Comment

problem olmaz sayın alyko

Comment

Dişbudak yapraklı akçaağaç (Acer negundo) bahçemde var çok güsel yaprakları var.kırmızı değil ama..!

Comment

kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Bende size yardimci olmak isterim tabi SAYIN ORCANÖBEKÇİ tamam söz bakicam sizin için
          Sayin Kaan
          Orcanobekci nin heyecanini cok iyi anliyorum o sorununu cozmus darisi benim basima,istanbuldayim uygun fiyatla acer palmatum bulabilirseniz,bana dunyanin en guzel haberini vermis olursunuz.O muhtesem renkteki yapraklari seytetmenin doyumu olmuyor.
          Simdi den binlerce tesekkur..

Comment

Orcanobekci nin heyecanini cok iyi anliyorum o sorununu cozmus darisi benim basima,istanbuldayim uygun fiyatla acer palmatum bulabilirseniz,bana dunyanin en guzel haberini vermis olursunuz.O muhtesem renkteki yapraklari seytetmenin doyumu olmuyor.
            Simdi den binlerce tesekkur..[/QUOTE]

Sayın ressam, ben mayıs ayında, bahçemde tam uygun bir yer olmadığını bile bile, Tuzla'da bir fidanlıkdan 80,-YTL ye aldım. Hayranı olduğum bir ağaç. İtalya'da yetiştirilmiş. Almadan önce yabancı bir sitede bu işin uzmanı olan kişilere mevcutların resmini gönderip onların fikirlerini aldım. Ayrıca dikim şartlarıyla ilgili olarak da onlara danışdım.

Hala ilgileniyorsanız, aynı fidanlığa ellerinde olup olmadığını sorar size bildiririm. Ancak kesinlikle bu konuda tavsiye eden taraf olmak istemem, sizin kendi seçiminiz. Çünkü, internetten sayısız kaynak okudum fakat buna rağmen bu ağacın tam özelliklerini kavrıyamadım. Mesela şu aralar yeşil yaprakların sayısı kırmızıları geçti, ama bu konuda bile çeşitli değişik görüşler var. Bir tam seneyi doldurup kendi tecrübemi edinmem lazım anlaşılan.

Ama gerçekten sahip olmaya değer bir güzellik.
            Saygılar

Comment

Sayon tugo,

Bildiğim kadarıyla kırmızı yapraklı tüm bitkilerde yeşil yapraklar çıkar ancak bu yeterli kırmızı renk pigmentlerinin oluşmamasından kaynaklanır. Bunun da sebebi, hızlı büyüme, aşırı azot ve tek yönlü gübreleme, yetersiz güneş veya ışık, fazla gölge olarak sıralanabilir. Ancak bence merak edilecek bir husus değil. Ağacı bu yönüyle kabul etmeli ve ileride yaprakların olgunlaştıkca kızaracağını bilmek gerekir.

Comment

Teşekkür ederim Sayın selsarac;
                Evet olayın nedeni anlattığınız çerçeve içinde dönüyor. Aşırı güneş kavurduğu için gölgeleme yapıyorum, bu da kızarmaları engelliyebilir. Bir yıllık bir döngü sonunda daha bilinçli olabileceğim.
                Saygılar

Comment

Aşırı azot içerikli gübreler vermek klorofil(bitkiye yeşil renk veren yapı) üretimini teşvik eder.Özellikle üre bu konuda büyük sorun yaratabilir.Üre; halk arasında şeker gübre olarak bilinir bunun nedeni ise beyaz kristalimsi şeker görünümünde bir yapıya sahip olmasıdır.%47 saf azot içerir.Kullanılırken dikkat edilmelidir.Renk değişimine neden olurlar.(Koyu yeşil)

Comment

Teşekkür ederim bu bilgi için Sayın kaan.
                    Şu ana kadar hiç gübre vermedim, kökler yanmasın diye organik gübre de verdirmediler. Hoş, toprağını sorarsanız, tipik Tuzla toprağı, tuz topakları, sarı kil ve yine topaklar halinde kırmızı bir yapı. Kök çukurunu ve yatağını iyi toprakla hazırladım, olabildiğince. Herhalde sonbaharı beklememiz gerekecek durumunu anlamak için. Gelişmeleri yazarım.

Comment

Rica ederim Sayın Tugo beyaz tonlu topraklar kireçli, marmara bölgesinde genellikle kireçlidir.Kırmızı topraklar ise demir içerikli topraklardır.Genellikle dağlık alanlarda yaygın olur.Siz genel bakımını yapın.Aceriniz geliştikce ilerki dönemlerde size yardımcı oluruz.

Comment

Working...
                      X