fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Çimen ve çiçek

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Çimen ve çiçek

Merhaba,
    Güzel ve seviyeli bir yere üye olduğumu hissediyorum.
    Benim bir konuda yardıma ihtiyacım var..
    Zekeriyaköy - Arıköyde oturuyorum. 200 m2 bahçem var.
    İki senedir ücretli bakıcılar ile sinir harbi yaptım.
    Daha sonra geçen Eylül ayında sözleşmesini fesh ederek kendim bakım yapmaya başladım. Bahçe çimleri yere yer kel durumda. Önce Koyun gübreli toprak attım. Beklemeye başladım. Şimdi yeniden çimlendirme ve bakım yapmayı istiyorum.Bana bu konuda yardımcı olabilirseniz mutlu olurum.Galiba şimdi tam zamanı.
    Hepinize mutlu günler.

Turan Erdem

[email protected]

Cevap: Çimen ve çiçek

Turan bey, sitemize hoşgeldiniz. Sitemiz, bahçesi ile hobi olarak uğraşanların hobilerini gerçekleştirirken karşılaştıkları sorunlarda bilgi isteyebileceği ve uzmanlarından bilgi alışverişinde bulunacakları ortak bir yerdir.
    Bizlerce mesleğimiz gereği çok basit ve bilinen bazı terimler ve uygulamalar sizin tarafınızdan bilinmeyebilir ve bilinmemesi normaldir.

Forumselde uzmansel bölümümüzü incelemenizi ve sorularınızı her zaman uzmanların cevaplaması için öncelikli olarak o bölümün uygun başlıkları altına sormanızı tavsiye ederim.

Çim ekim zamanı İstanbul için Şubat ayında başlar ve Nisan sonuna kadar devam eder.
    Çim alan oluşturma ile ilgili Bahcesel bilgi hazinesinden birçok bilgi edinebilirsiniz. Özel sorularınız için biz buradayız.

Comment

Saygilarimla. Sitenize yeni uye oldum. Cok guzel bi site. Ya benim 150m2 cimen bahcem var, ama bazi bolgelerinde kurumaya basladi kokleri ile beraber. Arti cimen attim yenilemiyo kendini. Normal gubre sunni gubre denedim gene olmadi. Ve bu broblem iki uc senedir var. Bu konuda bana yardimci olursaniz cok sevinirim. Saygilarimla FATiH.....

Comment

Fatih bey çim tohumlarını derine atıyorsunuz gibi geliyor bana. Normal da tohum üzeri hafif den toprakla örtülür ve sulaması yapılır ise çimlenmesi için bir sebep yoktur. Ancak toprağınız aşırı tuzlu ise ancak o zaman çimlenenler kök salmadan kurur. Veya gübrelşemeyi çok fazla yapıyorsanız gübredeki azot da yakabilir.

Comment

Herkese merhaba
          Ben bugün googlede çimleme hakkında bilgi edinmek için dolaşırken sitenizle tanıştım ve üye oldum kızımın 2 ay öncesi devir aldığı anaokulunun bahçesi tarla gibi ben oldukcada meraklıyım bu konulara kendim yapabileceğimi sanmıyorum ama enazından çim tohumu doğru seçim olmalı okulun sağı solu güneş görüyor arkası gölge bu konuda yardımcı olursanız sevinirim.
          Şimdiden teşekkürler

Comment

Working...
          X