Sitenize yeni iye oldum ama nasıl yararlanacağıı bimiyorum.Ben meyvacılığa daha yeni başladım.Tüysüz verken ve geç şeftali diktim.Bundan sonra yapabileeğim adımları neler yapmam gerekli ne zaman sulama ve gübreleme yapmam gerektiği konusunda bilgi almak istiyorum.asıl yardım alabilirim?Şimdiden teşekkürler
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Şeftali yetiştiriciliği
Collapse
X
-
Cevap: Şeftali yetiştiriciliği
şu anda ağaçlarınız kaç yaşında?
hangi ilde yaşıyorsunuz?
Öncelikle budamalarını bitirin. Karaleke için Bakırlı bir ilaçla ilaçlamasına başlayın.
bu arada şeftali için entegre mücadele talimatı bulun ve takip edin.
sorularınızı da bahcesel e sorun. bu kadar kolay.
-
İlginize tşk öncelikle.Çanakkale ilinde yaşıyorum.Daha yeni akıllı fidan alıp dikim yaptım.Erken ve geç tüysüz olarak ikiye böldüm.Ocak ayında dikim yaptım.Bundan sonra fidanlara ne gibi faaliyetlerde bulunmam gerektiğini ve nelere dikkat ederek neler yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.
Comment
-
Öncelikle budamalarını bitirin. Karaleke için Bakırlı bir ilaçla ilaçlamasına başlayın.
bu arada şeftali için entegre mücadele talimatı bulun ve takip edin.
sorularınızı da bahcesel e sorun. bu kadar kolay.
Comment
-
Ağaçlara budama için erken değilmi?Yeni dikim yaptım daha yaşında bile değiller.Bu fidanlara ilaçlama oluyormu?Diplerine dinlendirilmiş hayvan gübresi verdim.Şimdide diplerine üre gübresi atmayı düşünüyorum sizce uygun olurmu?Mart başı ve mart sonunda yeni fidanlara yapmam gereken ilaçlama varmı?ne yapabilirim.Gelişimleri için.Tşk
Comment
-
Yeni dikilen fidanların ana dallarının oluşturulması 1. yılından itibaren başlar. Meyve fidanlarında şekil budaması olarak konuyu araştırabilirsiniz.setruva17 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı gösterAğaçlara budama için erken değilmi?Yeni dikim yaptım daha yaşında bile değiller.Bu fidanlara ilaçlama oluyormu?Diplerine dinlendirilmiş hayvan gübresi verdim.Şimdide diplerine üre gübresi atmayı düşünüyorum sizce uygun olurmu?Mart başı ve mart sonunda yeni fidanlara yapmam gereken ilaçlama varmı?ne yapabilirim.Gelişimleri için.Tşk
1. yaşındaki fidanların meyve vermeleri siz konusu olmadığı için ilaçlamaları daha az ve hastalıkları daha azdır. Ancak karaleke, mildiyö, Şeftalide glok , yaprak biti gibi birçok zararlı ve hastalık fidanlara da zarar vermektedir. Bu nedenle ilaçlamalarını planlamanız için yukarıda saydığım hastalık ve zararlılar hakkında bilgi sahibi olmalısınız.
Tarım Bakanlığıın teknik talimatlar olarak bilinen çok değerli yayınları vardır. Bunlardan yeterli bilgiyi edinirsiniz.
Mart ayında bakırlı bir ilaçla fidanlar uyanmadan karalekeye karşı koruma amaçlı ilaçlama yapmalısınız. Daha sonra şeftali için örneğin şeftali için entegre mücadele talimatı olarak bilinen prosedürü takip etmelisiniz. Elma ağaçları için de vardır. her meyve için entegre mücadele talimatı vardır.
Gübreleme için şunu söyleyebilirim. mart ayında ve sulama imkanınız varsa haziran ayında 1 seferde verilecek gübreyi ikiye bölerek vermenizdir. Üre çok tesirli bir gübre olduğundan fazla vermemeye dikkat etmelisiniz. Azot gübre ihtiyacını amonyum sülfat veya amonyum nitrat olarak ta karşılayabilirsiniz. Doz ayarlaması için toprak tahlili yaptırmanızı tavsiye ederim. Ancak sitemizin bilgi hazinesi bölümlerinde arama yaparsanız yukarıda saydığım tüm konu başlıklarına ulaşabilirsiniz.
Tekrar soru ve sorunlarınız için www.uzmansel.com adresini kullanmanızı tavsiye ederim. Uzmansel bahcesel forumselin uzmanlar tarafından desteklenen bölümüdür.
Comment
-
Fidanlarınızın sağlıklı gelişmesi için dikimden itibaren şekil budaması, gübreleme ve zirai mücadele konularına özellikle dikkat etmeniz fidanların daha hızlı ve sağlıklı gelişmesine olanak sağlar. Sitemizin BİLGİ HAZİNESİ Bölümünde Fidanların bakımı, zırai mücadele, Şeftali yetiştiriciliği ile ilgili birçok bilgiyi bulabilirsiniz. Gübreleme ile ilgili bilhassa oldukça geniş bilgiler bulunuyor.
Fidanlara atılacak gübre miktarı olarak sabit rakamlar verilebilir ancak Gübre atılmasından daha öncelikli olarak, hele hele yeni bahçe kurduğunuzdan dolayı toprağı daha iyi tanımak adına toprak tahlili yaptırdıktan sonra gübre atmanız daha doğru olur.
Comment
-
merhaba,
ben denizlidenim ve şeftali yetiştirmek istiyorum yanlız bu konuda hiç bir bilgim yok tavsiyelerde bulunursanız sevinirim.
12000 m2 tarlam var ve şeftaliye uygun olduğu söyleniyor,fidanların dikim zamanı ne zaman ve dikiminden sonra ne yapmalıyım gübre verilecekmi ne ve nezaman sulaması ne zaman yapilir ilaçlamasi ve budama gibi konularda dogru bilgiye ihtiyacım var.eylül şeftalisi dikmek istiyorum fidan fiyatlarından haberiniz varmi.teşekkürler.
Comment
-
herkese merhaba
siteye yeni üye oldum paylaşımlarınızı bekliyorum
Adanada şeftali yetiştiriciliğne yeni başlayacağım ve flored olacak, ocak sonunda dikim yapılacakyaklasık 1.000 adet önerilerinizi ve yardımcı olacak tüm bilgileri paylaşmanzı rica ediyorum. şimdiden teşekkürler.
Comment

Comment