fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

bgd kullanımı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• bgd kullanımı

selam

bgd(bitki gelişimini düzenleyiciler) ile yeni dikilmiş olan portakal fidanlarının normalden daha kısa süre gelişim göstermesi mümkünmüdür.Eğer mümkün ise önerebileceğiz markalar nelerdir.Mümkün değilse ağaç gelişimini daha kısa süreye indirme konusunda önerileriniz nelerdir(modern tarım yöntemleriyle)

şimdiden çok teşekkür ederim

Cevap: bgd kullanımı

Bitki gelişim düzenleyicilerle bitkilerinizi daha hızlı geliştirebilirsiniz ancak bu suni bir durum olacaktır ve bitkinin ömründe bunun ne gibi gelişmelere neden olacağını kestiremezsiniz. Bunun dışında eğer ben illaki bitki gelişme düzenleyici kullanmak istiyorum derseniz yabancı bir kaynak olan şu materyali size tavsiye edebilirim. Ancak yurt dışından getirtip tavsiye edilen dozlarda kullanmalısınız.

Comment

İlginiz ve yardımınız için teşekkür ederim.Bu konuda ve bahsettiğiniz ürün hakkında yeni bilgilere ulaşabilirseniz beni haberdar ederseniz sevinirim.

Birde ülkemizde gibberelik asit ve oksinlerden oluşan ürünler bulunmakta.bu ürünlerin kullanımı ile meyve ağacında büyüme mümkün olurmu yoksa bunlar meyve dökülmemesi ve meyve sayısının artması için mi kullanılmaktadır

Comment

Giberellinler sürgün gelişimi ve çiçeklenme üzerine ekilidir. Oksinler ise kök oluşumu ve bitkilerin sürgün gelişimi üzerine etkilidir. Bunun dışında şunu iyi bilinki bir hücrenin kendisini yenileyebileceği optimum bir süre vardır ve bütün bir bitkideki hücre yapsının optimize olması bitkinin gelişme ve kendini yenileyebilsenie etkilidir. Bu süre sadece optimize edilebilir. Suni şartları sağlamak çoğunlukla hem pahaldır ve hem de kontrol ister bu nedenle Muğla gibi güneşi bol, vejetasyon devresi uzun bir memlekette iyi bir gübreleme programı ile gayet sağlıklı ve istediğiniz tarzda bitkiler elde etmeniz mümkün.

Comment

Yardımınız için teşekkürler

Meyve veren ağaçlarımızda Tarım bakanlığınca onaylı olduğu için çiçek tutucu ve çiçeklenmeyi arttırıcı ürün kullanmayı düşünüyorum.Yaptığım araştırmalarda bgd ler ile ilgili çelişkili bilgiler var.Bu sebeple çiçek arttırımı ve tutumu için bana önerebileceğiniz bir ürün varmıdır.Bu ürünü ne zaman kullanmaya başlamam gerekmekte.Bu konu üzerinde çok durma sebebinide şöyle ifade edeyim.Ülkemiz tarım açısından çok elverişli olmasına rağmen az verim almaktayız.İsrail gibi ülkelere baktığımızda bizim aldığımız verimin bihayli fazlası alınmakta.Tarıma gönül veren bir genç olarak modern tarım yöntemlerini kullanmak istemekteyim.Günümüz şartlarında modern tarımla ilgili olarak yapabileceklerimle ilgili olarak bana yardımcı olursanız sevinirim.Kapsamlı bir konu oldu ama bu konuda gelişmeler olduğunda ve yeni bilgilere ulaştığınızda bana yardımcı olursanız çok sevinirim

Teşekkürler,

Comment

Sevgili tassadar,
            Sorduğunuz soru ile ilgili,tarım kredi kooperatiflerinde herhalde Türkiye çapında bütün tarım kredi kooperatiflerindeşöyle bir toz gelmiş;Elli kg lık çuvallarda su tutucu ve besleyicibir toz var,çuvalı dokuz Ytl.Birde leonardit
            var çuvalı onikiYtl.Leonarditin faydaları saymakla bitmez,bir git tarım kredi kooperatifine sor bakalım ellerinde varmı.Bu iki toz karıştırılıp toprakaltına veriliyormuş.Ağaçlara,sebzelere,herşeye.Araştır bakalım.Buradan da bizimle paylaş.

Comment

teşekkürler
              Araştırınca gerekli bilgileri sizinle paylaşırım.Sizde bunlarla ilgili birşey öğrenirseniz haber veriniz

Comment

selamlar..

size önerebileceğim diğer arkadaşın önerdiklerinin (giberalik asit ve oksin grubu) dışında, CO2 kullanmaktır.. gerçi türkiyede şu anda kökten uylanacak materyal henüz yok ama hollanda da mevcut. eğer ilgilenirseniz ::Agrimixx:: adresinden ulaşabilirsiniz.. Türkiyede bölge müdürlükleri bulunmakta hatta size deneme amaçlı bir miktar gönderebilirler.. Türkiye sorumlusu Cengiz bey ile temasa geçebilirsiniz..

Şunu da belirtmrm gerekir eğer fazla uygulama yapar iseniz üstten iz element takviyesi yapmanız gerekmekte. çünkü bitki fotosentezi hızlandırıyor ve topraktan aynı hızla iz element alamayabiliyor...

aklıma şu anda gelenler bunlar yardım edebildiysem ne mutlu....

M.Harun ATAY
                Ziraat Mühendisi
                0 533 714 36 00
                [email protected]

Comment

Harun Bey ilginiz ve yardımınız için çok teşekkür ederim.Faydalı bir ürüne benziyor.O yüzden üzerinde duracağım

Tekrar teşekkürler.Saygılar...

Comment

arkadaslar merhaba bgd lerin nasıl kullanıldığı ve kullanım miktarları hakkında bana yardımcı olabilir misiniz acaba?

Comment

Arkadaşlar benim önerim Tabi olmayan hiç bir nesneyi kullanmayın.Bizim burada kalehöuükde Japonlar var Bu tür metaryelleri sadece Cam,akasya ve süs bitkileri haricinde kullanmıyorlar.Kendilerine Ziraat mühendisi bir dostum sordu ve bende şahit oldum tavsiye etmediler ve yüzlerini buruşturdular.Tozlaşma için tabiatda bulunan arı ve böcekleri tavsiye ediyorlar.Üstelik yurdumuz adeta bir organik gübre cenneti bunlardan istifade edelim.Artık bütün dünya buna yöneliyor.Hepinize bol ve bereketli mahsüller dilerim esen kalınız.

Comment

Working...
                      X