fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Acil bir soru

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
yeni mesajlar

• Acil bir soru

İyi günler arkadaşlar. Googhle de ararken sitenize girdim. Üye oldum. Acil bir bilgiye ihtiyacım var. Umarım cevabını sizlerden alabilirim.

Okulca bir parka ağaç dikeceğiz. Fiyatlarını öğrenmem lazım. AĞAÇ SATAN iSTANBUL BELEDİYESİNİN aĞAÇ A.Ş YİŞ ARADIM.bana ağacın isminin bilinmesi gerektiğini. İsim olmadan fiyat veremeyeceklerini söylediler.

Parklara sanırım bodur ağaçlar dikiliyormuş. Parklara hangi bodur ağacın dikildiği konusunda bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok memnun olurum. Teşekkürler.
  • Fidanligi.com

Cevap: Acil bir soru

İyi günler. Öncelikle sitemize hoş beldiniz.Şimdi; size tavsiyede bulunabilmemiz için önce parkın yeri ,konumu hakkında bize ayrıntılı bilgi vermeniz gerekir.Parkın yerini, mahiyetini bilirsek kullanabileceğiniz bodur ağaçlar hakkında bilgi verebiliriz.

Comment

Teşekkürler. Hoşbulduk.

Bildiğim kadarıyla bilgi vereyim.(eklemem gerekirse, bitkilerden pek anlamam. Yeni yeni merak sarmaya başladı)

Ağaçları dikeceğimiz yer İstanbul Gaziosmanpaşa da. İstanbul iklim özelliklerini taşıyor. Konum olarak ta mahalle arasında bir park.

Açıkçası ne gibi bilgi verilir bilemiyorum.

Comment

Fotoğraf koymanız mümkün mü, bir kaç açıdan?

Comment

maalesef fotoğraf koymam mümkün değil.

Comment

Eğer park mahalle arasında ise muhtemelen GOP İlçe belediyesi kontrolündedir. Bu tür yerlere plan-projesiz ağaç dikimine izin verileceğini düşünmüyorum.Böyle yerler genellikle peyzajcılar tarafından projelendirilerek projeye göre uygun dikimler yapılmaktadır. Eğer izin almışsanız bile yine de bu şekilde (projesiz) ağaçlandırma yapmanızı ilerisi için uygun görmüyorum.
            Ağaçlandırmada; hem ağaç türü seçiminde, hem dikim şekilleri konusunda hem de proje konusunda teknik bilgi almanızı tavsiye ederim.

Comment

Hoşgeldiniz Sitemize Mavigece Isterseniz 10 Nisandan Sonra Sizinle Arazi Keşfi Yapabiliriz.size Yardımcı Olabilirim

Comment

kaan Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Hoşgeldiniz Sitemize Mavigece Isterseniz 10 Nisandan Sonra Sizinle Arazi Keşfi Yapabiliriz.size Yardımcı Olabilirim
                Teşekkür ederim. Ancak 10 nisan geç olur maalesef. Belediye den haber bekliyorlar. Aslında belediye ücretsiz olarak ağaçları verebiliyor. Ancak ben parasını verip almak istiyorum. Çocuklardan az çok para çıktığında daha çok sahipleneceklerdir ağaçlara diye düşünüyorum.

Comment

İzin alındı. Bize ağaç dikmekte uygun yer olarak bir parkın yanındaki boş arazinin yeri gösterildi. Sanırım belediyeyi aramak en doğrusu olacak...
                  seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                  Eğer park mahalle arasında ise muhtemelen GOP İlçe belediyesi kontrolündedir. Bu tür yerlere plan-projesiz ağaç dikimine izin verileceğini düşünmüyorum.Böyle yerler genellikle peyzajcılar tarafından projelendirilerek projeye göre uygun dikimler yapılmaktadır. Eğer izin almışsanız bile yine de bu şekilde (projesiz) ağaçlandırma yapmanızı ilerisi için uygun görmüyorum.
                  Ağaçlandırmada; hem ağaç türü seçiminde, hem dikim şekilleri konusunda hem de proje konusunda teknik bilgi almanızı tavsiye ederim.

Comment

Yetkiliyle görüştüm

şu isismleri verdi:

Top Akasya
                    Ligistrum
                    Süs eriği
                    süs kirazı

Umarım yanlış almamışımdır isimleri

Yardımlar için teşekkürler.

Comment

Eğer boş bir arazi gösterilmiş ise bu durumda benim tercihim; Fıstık Çamı(pinus pinea),oya(lagerstramia),sarkık sofora(sophora),eleagnus(iğde),tılıa(ıhlamur),kurt bağrı(ligustrum) gibi dekoratif türler olurdu.

Comment

Evet güzel türler. Fakat süs kirazı konusunda endişelerim var.
                        Biz teşekkür ederiz. Yardım edebildiysek ne mutlu. Her türlü mesleğimizle alakadar sorunlarınızda sitemize başvurabilirsiniz.

Comment

seyyah Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          Eğer boş bir arazi gösterilmiş ise bu durumda benim tercihim; Fıstık Çamı(pinus pinea),oya(lagerstramia),sarkık sofora(sophora),eleagnus(iğde),tılıa(ıhlamur),kurt bağrı(ligustrum) gibi dekoratif türler olurdu.
                          teşekkürler. Bu saydılarınız bizim buraya uygun mudur? Bir de fiyatı önemli tabi. Pahalı ağaçları almamız mümkün değil.

Comment

Ağaç A.Ş kuruluşunu ve oradaki mevcut türleri iyi bilen ve sizin alabileceğinize kanaat getirdiğim türler olduğunu düşündüğüm için bunları tavsiye ettim. Ayrıca top akasya hem dekoratif, hem pek ortam seçmeyen hem de fiyat olarak uygun bir tür olduğu için iyi düşünülmüş. Sedir (s. libani)de biraz pahalı olabilir ama benim mimoza(acacıa dealbata) ile birlikte favori türlerim arasındadır.Mimoza(İstanbul akasyası) ;özellikle parlak yaprakları ve muhteşem sarı çiçekleriyle eşsiz bir tür.
                            Ayrıca saydığım türler İstanbul iklimine, denenerek uygunluğu tespit edilmiş türlerdir.
                            Ayrıca bu tavsiyelerimiz,bir teknik eleman tavsiyeleridir.

Comment

Isimler Doğru Bu Yaptığınız çok örnek Bir Davranıs.umarım Sizide örnek Alır Insanlar.sizlere Yardımcı Olmak Bizler Için Görevdir.

Comment

Working...
                              X