fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yaz-kış Bahçe çiçekleri

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yaz-kış Bahçe çiçekleri

Sayın Uzmansel,
    Antalya da oturuyorum. Apartmanımıza ait bahçeye, her yıl ekim istemeyen kışa dayanıklı SARDUNYA gibi bahçe çiçekleri dikmek istiyorum. Kışın da yeşil kalan uzun dönem çiçek açan bitki ismlerini bildirirseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

Cevap: Yaz-kış Bahçe çiçekleri

slm mensu size çokyıllık diye tabir ettiğimiz türlerden birkaç tane önerebilirim.Bunlar yılız yazın çiçeklenir kışın kök boğazından kesiyosunuz.bir sonraki yıla tekrar çıkabiliyor,gazanya genelde sarılıcı özelliğe sahip bir türdür isteğinize bağlı olrak yan dallardan budayarak fazla yer kaplamasının önüne gecebilirsiniz.Hüsnü yusuf buda aynı şekilde kök boğazından kesip kışın soğukdönemden sonra bahçenizde güzel koku ve renk katabilir.Sardunyanın iki türü var biri yağlı sardunya bunu yüksek yerlere de dike bilirsiniz sarılıcı özelliği vardır.Diğeride bildiğiniz turdur. soğuklardan etkilenmemesi için ruzgara hakimyerlerden uzak olan ortamlar daha iyi olur.Çuhayıda diktikten sonra sökmeden uzun yıllar bahçenizde bulundurabilirsiniz.Kolaygelsin

Comment

Sayın sahra, gazanya genelde sarılıcı özelliğe sahip yazmışsınız. Ben gazanyayı yanlış mı tanıyorum acaba?

Comment

bence şimşir ekin . bir güzelde biçtinizmi yaz kış yeşil kalsın derdı yok en azından..

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
          Sayın sahra, gazanya genelde sarılıcı özelliğe sahip yazmışsınız. Ben gazanyayı yanlış mı tanıyorum acaba?
          sayın saraç sarılıcı derken yayılıcı özellelliğinden bhsetmiştim.Tohumları dökülünce yayılma özelliğini demek istemiştim .Uyarın için teşekkürler

Comment

Kış bahçesi yapmak isteyenler için gerekli olabilir

Radyatör koyarak daraltma istenmeyen kış bahçeleri veya evlerimizde yer kazanmak amacıyla kapatılan balkonlarda elektrikli yerden ısıtma sitemleri kurulmaktadır.. Genellikle en az 3 tarafı cam olan bu imalatlarda istenen sonucu sağlamak için alttan yalıtım mutlaka yapılmalıdır. Su bazlı yerden ısıtma ile ısıtılan bir çok evde kapatılan balkonların ısıtması, su bazlı sisteme ilave söz konusu olmadığı için elektrikli ısıtma kabloları ile gerçekleştirilmektedir

Elektrikli ısıtma sistemleri hacim kaybına neden olmadıkları ve sadece gerekli olduğunda devreye alındıklarından bu tip uygulamalar için idealdir.

Comment

Working...
            X