erik ağacımda dallara yapışmış halde kabuklu bitler var elimle sıktığımda içinden irin gibi sıvı çıkıyor ne ilaç attıysam sonuç alamadım ağacımı kurutacak bu pislikler bunlara karşı çok kuvvetli bir zehir nasıl hazırlayabilirim nereden tedarik ederim petrol yağı diye birşey duydum bu pislik şeyler 3 senedir ağacımı maffettiler atom bombası gibi güçlü bir zehir rica ediyorum bu ağaç benim için çok önemli hatırası olan bir ağaç lütfen bu hususta acil yardımınızı rica ederim dallara yapışmış haldeler ilaçlı su sıkınca kayıyor akıyor gidiyor üstleri kalkan gibi sarılı ilaç tutmuyor pürmüzle bile yaktım yine bitmiyorlar SÜLLÜSYON gibi yapışmışlar ne başları nede gözleri var tam bir asalak yaratıklarağacın altından geçerken sanki yağmur çiseliyormuş gibide ıslaklık geliyor ağacımın altında yere baktığımda yer sanki yağlı ıslaklık gibi hep bu pis yaratıklar dan lütfen bu zehiri nerden tedarik edeceğimi söylerseniz sevinirim bunlara pürmüz bile yetmedi tek tek geberecek gibi değiller
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Erik Ağacımı Maffettiler
Collapse
X
-
Cevap: Erik Ağacımı Maffettiler
eğer agacın tekse bir bahçede her hangi bir böceğe karşı uygulanacak başka bir yöntem aynı bahçede bir hastalık etmenine veya yabancı ota karşı uygulanacak bir yöntemin etkisini azaltmamalı, tam tersine yükseltmelidir. Böyle bir yöntemin başarılı bir şekilde uygulanabilmesi için, oldukça fazla bir bilgi birikimine ve tecrübeye ihtiyaç vardır. Buna karşılık sayılamayacak kadar da yararlı olup, bunlardan bazıları söyle özetlenebilir
Zararlı etmenlerin ilaçlara karşı bağışıklık kazanma tehlikesi azalacaktır
Hedef alınmayan doğal düşmanlar ve yaban hayatı korunur ve böylece biyolojik denge sağlanır.
İlç kullanımı azaldığı için bu yöntem daha ekonomiktir.
Etkili Madde Adı ve Oranı
Formülasyonu
Dozu (preparat) 100 lt suya
Azinphos-Methyl 25
W.P.
200 gr.
Azinphos-Methyl 40
E.C.
100 cc.
Methyl-Parathion 35
E.C.
100 cc.
Dimethoate 20
E.C.
200 cc
İlaçlama Tekniği:
İlaçlama pülverizatör ile yapılmalıdır. Ergin çıkışı dikkate alınarak 1. ilaçlamadan 15-20 gün sonra 2. ilaçlama yapılmalıdır. Agacın her tarafının özellikle sürgün uçlarının iyice ilaçlanmasına dikkat edilmelidir.
İlaçlama günün serin saatlerinde yapılmalıdır.
-
Cevap: Erik Ağacımı Maffettiler
Sn. enes71,
Kabuklu bit için erik ağacının yapraksız olduğu dönemde kışlık yağ dediğimiz petrol yağlarından kullanman gerekiyor.Eğer bu ilacı kullanmamıyorsanız yine yapraksız dönemde DNOC li ilaçlardan kullanın. Yaz aylarında yaprak biti ve iç kurdu için Subracide adlı ilacı tercih ederseniz, kabuklu bite etkili olur. Yine yaz aylarında kabuklu bitlerin nymflerinin dağılma döneminde (pamuksu yapı) yapılacak ilaçlama etkili olur.(subracide) Kabuklu bit oranı azaldığında kışlık yağ uygulamasını biryıl yapılıp diğer yıl yapılmayacak şekilde uygulanmalıdır.
Comment

Comment