Kim önerdi hatırlamıyorum ama Yaban Mersini adlı bitki nin bu kadar yararlı olduğunu bilmiyordum.Ülkemizde Karadeniz Bölgesine adapte olduğunu gördüğüm bu bitkiye ait sadece bie hocanın araştırmaları olduğunu gördüm.Bunun dışında pratik bilgisi olan arkadaşlardan bilgi ve fidan temini hususunda-denemek için bir kaç adet-yardım istediğimi arzederim.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
yaban mersini
Collapse
X
-
Cevap: yaban mersini
tenedos43 sitemize hoşgeldiniz. Mavi yemiş, lakapa, yaban mersini isimleriyle bilinen bahsettiğiniz bu bitkiyi Sayın hocam Hüseyin Çelik araştırıyor. Fidan üretimini yapan şirketler de var. Mavi yemiş fidan satışilanları da zaman zaman sitemize bırakılıyor. başka isimlerini kullanarak internette arama yaparsanız satıcılara ulaşabilirsiniz.
htpp://www.truvapeyzaj.com sitesine sorabilirsiniz.
-
Merhaba
Ben YABAN MERSİNİ meyvesinin üretimini ve satışını yapmaktayım. üretmiş olduğumuz ürünlerimizin daha çok kullanıcıya ulaşması ve kullanım alanlarının artması için tarafımıza gelen siparişlerde ürünlerimizi istanbul içinde evlere iş yerlerine kadar teslim etmekteyiz.Bu ürünle ilgili taleplerinizde ulaşabileceğiniz iletişim adresim şu şekildedir.
Murat KUĞU
YATAY GIDA SAN TİC LTD ŞTİ.
Perpa iş merkezi A blok Kat 11 No 1466 şişli / istanbul
TEL : 0212 320 74 41 -42
FAX : 0212 320 30 44
Comment
-
ben bu siteye yeni girdim ve birçok yazı okudum.fakat merak ettiğim şu sorulara cevap bulamadım. bir arkadaş bana yardımcı olursa sevinirim. ben Zonguldak tan Recep Çakmak
1,Yaban mersini fidesi kaç liradır?
2,fide dikildikten ne kadar zaman sonra ilk meyve verir?
(yani ben yaban mersini yetiştirip satmak istersem ne zaman kazanmaya başlarım)tşk.
Comment
-
1,Yaban mersini fidesi kaç liradır? Yaban mersini fidannı kültür çeşidi olmak kaydıyla 30 liradan daha aşağı bulursanız hemen alın.
2,fide dikildikten ne kadar zaman sonra ilk meyve verir? Fidanlar genellikle piyasaya 2-3 yaşında sunulmaktadır ve dikimden itibarren ertesi yıl hatta aynı yıl meyve almanız mümkün.
Yaban mersini pH 5-6 aralığında toprak ister bu aralığa ayarlayabileceğiniz ideal şartlar oluşturabilirseniz yetiştiriciliği yapmayı düşünebilirsiniz.
Comment

Comment