fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mavı ladın yetıstırıcılıgı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• mavı ladın yetıstırıcılıgı

mavı ladın tohumu satın aldım.mavı ladın yetıstırıcılıgı ıleılgılı bılgı almak ıstıyorum.

Cevap: mavı ladın yetıstırıcılıgı

okday kabal Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    mavı ladın tohumu satın aldım.mavı ladın yetıstırıcılıgı ıleılgılı bılgı almak ıstıyorum.
    Aradığınız bilgileri burada bulabilirsiniz.
    Halledemediğiniz bir şey olursa buradan arkadaşlar yardımcı olurlar.

Comment

merhabalar...
      Mavi ladin tohumunu çimlenmesi için nasıl (karışım?) bi toprak kullanılmalı ve hangi sıklıklarla sulanmalıdır???
      Bir de tohumlar çimlendikten bir süre sonra yeşile dönmemesi için yapılacak aşı hangi mevsimde ve kaç yaşında yapılmalıdır???
      Her sorumuzu cevapladığınız için çok teşekkürler...

Comment

1- Ben dörtlü karışım kullanıyorum size de tavsiye ederim.
        2-haftada bir defa sulamalısınız. Özellikle aşı mevsiminde toprağın devamlı nemli olmasına dikkat edin.

3- Anaç kalınlığı işaret parmağı kalınlığına ulaştığında aşılamayı yapabilirsiniz.
        4-İdeal aşılamayı şubat sonu-mart aylarında yapabilirsiniz.
        Aşının Yapılması ise şöyledir:
        a)Aşılama işlemi, ortamın az çok kontrol edilebildiği bir sera ortamında gerçekleştirilmelidir.

b)Aşılama öncesinde (aşıya başlamadan bir iki hafta önce) aşı merkezi serası ısısı +20C ile +25C’ye yükseltilerek altlık fidanların 15-20 günde uyanması sağlanmalıdır. Serada sıcaklığı istenen düzeyde tutabilecek bir ısıtma sistemi olmalıdır. Isının gün boyunca aşırı değişikliğe uğramamasına özen göterilmelidir.
        c)Aşı çalışması kısa zamanda tamamlanacaksa, aşı kalemleri soğutucular içersinde bekletilebilir. Ancak çalışma uzun süreli ise aşı kalemlerinin soğuk hava dolaplarında bekletilmesi gerekir. Aşı torbaları depolardan tek tek çıkarılmalıdır.
        d)Türlere göre farklı aşı yöntemleri bilinmekle birlikte, basit ve başarılı kalem aşısı yöntemlerden olan yanaştırma ve yarma aşı, özellikle ibrelilerde en yaygın kullanımı olan yöntemler olarak kabul edilir.
        e)Aşıya başlarken, altlık fidanlarında tomurcuklar uzamaya ve büyüme tabakası (kambiyum) çalışmaya başlamış, aşı kalemlerinde ise henüz tomurcuk faaliyeti başlamamış olmalıdır. Tomurcuk uyanması yeni başlayan kalemlerin hiç bekletilmeden aşılanması gerekir.
        f)Aşıya, altılık fidanlarında tomurcukların faaliyete geçmesinden sonra başlandığından, gelişmenin duraklamaması ve büyüme tabakalarının kaynaşmasının hız kazanması için, fidan toprağı aşı sırasında bol rutubetli olmalıdır.
        g)Aşı çalışmasında altlık sürgünlerinin 1-2 cm uzadığında kullanılması uygundur. Henüz latent halindeki aşı kalemleri 5-6 cm boyunda kesilerek, uç tomurcuk çevresinde yaklaşık 4-8 çift iğne yaprak kalacak şekilde diğer yapraklar uzaklaştırılmalıdır. Kalemler ibrelerin 7-8 mm altından keskin bir aşı bıçağı ile bir seferde düşey olarak kesilmelidir.
        h)Aşı bıçakları birkaç aşıda bir alkolü pamuk ile silinerek reçine vb kirler temizlenmeli ve kesme sırasında düzgün yüzeyin elde edilmesi bakımından, bıçakların sık sık bilenmesine özen gösterilmelidir.
        i)Aşı kalemi ile altlığın son yıl sürgününe ait kambiyumlarının sıkı bir şekilde birbirleriyle çakışması sağlanmalıdır. Kambiyum bölgelerinin yalnız küçük bir kısmının çakışarak kaynaşması durumunda, aşı tutmuş gibi görünebilir. Fakat kalem sürdükten sonra gelişen sürgüne gerekli gerekli besin ve su ihtiyacının sağlanamaması, bir süre sonra aşılı fidan ölümlerine neden olabilir.
        j)Aşılamadan sonra aşı yeri; lastik, plastik yada rafya bir bantla hava almayacak şekilde sıkıca sarılmalı ve üzeri süratle uygun bir macunla kapatılmalıdır.
        k)Aşı kaleminin alındığı ortetin numarasını gösteren etiket, aşılama biter bitmez mutlaka takılmalıdır.

Comment

çok çok teşekkürler
          iyi çalışmalar..

Comment

Merhabalar...
            Ben küçük çaplarda da olsa (yine de minicik düşünmüyorum tabiki)
            bi sera açmak istiyorum herşeyi kendim yapacağım için devasa bir masrafta bulunamam tabiki ama bu konuda bana verebileceğiniz tavsiyeler, uyarılar var mı diye sormak istedim... Tecrübeli arkadaşlardan cevap bekliyorum...(Bursa)

Comment

Verilen bilgiler için teşekkürler..Çok faideli oldu benim için..

Comment

mavi ladini en uygun torf a ekmek

Comment

merhabalar
                  sarmaşık yetiştiriciliği ile ilgili bana bilgi verebilecek olan var mı.?
                  bir de çalı(genel) yetiştirirken dikkat edilmesi gereken püf noktalar nelerdir.?

Comment

merhaba,
                    mavi ladinlerde yaparakların yeşillenmesine karşı ne önlem alabilirim? potasyum ya da demir eklenmesi gerektiğini duydum bunu ne şekilde eklerim?
                    ÇIKAN KOZALAKLARI KOPARTMALIMIYIM YOKSA KALSINLAR MI?

Comment

benim mavi ladınler kurumaya basladı tahıumdan dikeli 1 sene oldu 10 cm boyuna geldıler ama kurumaya basladılar sebeebı ne olabılır

Comment

İlk yıl güneşten mutlaka korunmalı, sulamada sıcak günlerde her gün yapılmalı.

Gölgeleme filesi kullanmazsanız çogunluk kurur.

Comment

Ben de mavi ladin tohumlarını nemli bir bezin içinde çimlendiriyorum.Sonra da içi torfla dolu plastik çay bardakları içine birer birer ekiyorum. Fideler oluşuyor, ilk yapraklarını çıkarıyorlar.Fugusit ilacını da atıyorum. Buraya kadar sorun yok. Bundan sonra fideler yapraklarını büzüyorlar ve kısa bir süre sonra ölüyorlar.Aynı çalışmayı iki kez yaptım.Başarısız oldum.Önerilerinizi bekliyorum.

Comment

mavi Ladin , göknar v.s icin:
                            gübre Kompozisyonu
                            »Azot,
                            "Fosfor,
                            "Potasyum
                            "Magnezyum,
                            "Kalsiyum,
                            "Kükürt,
                            "Demir ve
                            "Mikro besin.
                            karisimindan olmaktadir, ana maddeleri Azot, Fosfor ve Potasyum ,
                            Sabah veya daha iyisi aksamlari gübrelemek uygundur,gübrelemeden önce sulayiniz, kisa aralarla az gübre verin, dallarini gübrelemeyin, sonbahar aylarinda gübreyi azaltin ve kesin bahara kadar, selamlar

Comment

Ben Maviladin tohumlarını doğrudan tenekelere ektim güzün. Çıkanları aktarırım diye ama hiç birisi çıkmadı. Bu yıl tekrar deneyeceğim.

Comment

Working...
                              X