fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

meyvelerde aşı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• meyvelerde aşı

aşı ile ilgili detaylı bilgi verirmisiniz
    şimdidrn teşekkürler

Cevap: meyvelerde aşı

bu konuyu dün cevaplamıştım ama.demekki teknik bir hata olmuş.aşı konusu son derece detaylı bir konu ama kısaca genel olarak izaha çslışalım.aşılar konu olarak 2 bölüme ayırabiliriz 1-kalem aşıları (bunlarıda şu şekilde sıralayabiliriz1-yarma aşı 2-kakma aşı 3-dilcikli aşı 4-çoban aşısı gibi çeşitleri mevcutdur bunun yanında diğer sınıf olarak kabuk aşılarınıda;1-yama göz2-T göz3-boru4-yogalı göz 5-yeşil aşı olarak sayabiliriz.ayrıca bu saydıklarımız genel olup son yıllarda makine ve el ile omega 3 aşısıda yapılmaktadır.aşı işi başlı başına bir sanat olup;aşının tutması için bilgi,becerive tecrübe isteyen bir iş olupaşı türleri uygulaması mevsime,zamana,ağacın yaşı ve cinsine göre değişir.günümüzde aşı bıcakları,alet ve ekipmanları gelişmiştir soruyu soran kardeşimize önerimiz daha fazla bilgi için tarım il ve ilçe müdürlüklerine ve bu işin uzmanlarına başvurmasını öneririm.

Comment

Aşıların bir de videoları olsa daha iyi anlaşılır aslında.Gerçi youtube videosu koymuşsunuz ama youtube de kapandığı için izleyemiyoruz.Sizden ricam elinizde video varsa yayınlarsanız sevinirim.Daha iyi bilgi edinmiş olurz.Teşekkürler

Comment

BAHCESELFORUMSEL - Videosel Ana Sayfa linkinde videolar bulabilirsiniz. Her geçen gün genişleyen sitemizde her türlü paylaşım imkanını kullanıyoruz. Tabiki tarım ve peyzaj çok geniş konular. Hepsini bizden beklemek haksızlık olur değil mi? üyelerimizin ve kullanıcılarımızın da katkıları ile sitemiz genişleyecektir çünkü burası büyük bir platform...
        Saygılarımla

Comment

Sn Mustap: Beni bu yörede aşı ustası olarak tanırlar.Aşılamadığım ağaç çeşidi yoktur;Tabi buna ceviz ve Limonda dahildir.Pek çok internet sitesinde bir sürü video ve resim vs inceledim.Ancak;İşin püf noktalarını koymuyorlar.Bu işi öğrenmek için tecrübeli ve doğru adamı seçmeniz ve pratik olarak uygulayarak, aşı ustası gözetiminde çalışmanız gereklidir.Yörenizi bilmiyorum,bu nedenle yardımcı olamıyacağım.Ama bu yıl Akdeniz bölgesine ceviz için göz aşı uygulamasına RABBİMİN inayetiyle gitmeyi düşünüyorum.Diğer bir husus alet edevatların düzgün olmasıdır.Gerçi son yıllarda,profosyoneller için aşı bıçağı gelişmiştir.Tabi sizin ne kadar ağaca uygulama yapacığınızda ayrı bir konudur.Esen kalınız.

Comment

Working...
          X