fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

lütfen yardım edin

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• lütfen yardım edin

slm ben esra birkaç aydır bahçe işleryle uğraşmaya başladım ama pek başarılı olamıyorum domateslerim çiçek burnu çürüklüğü oldu sitede yazanları uyguladım düzgün sulasamda çok verimli olmadı yalnız bahçemizde bol miktarda tavuk gübresi var buda neden olabilirmi yada bukadar gübre varken hala eksiklik olabilir mi?(daha önce bahçede tavuklar vardı)bu gübrenin fazla olmasından kaynaklanan başka şeylerde olurmu mesela tüm bitkilerde çiçek var fakat meyve vermiyor veya kuruyor salatalıklarda da çiçek dökülmesi vardı siteden aldığımız bilgiyle rüzgarı engelledik herşey düzgün ama çiçekler hala dökülüyor kabaklarda da aynı şekilde meyve versede çok küçükken hastalanıyor kuruyup ölüyor. yardımcı olursanız çok sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim

Cevap: lütfen yardım edin

Esra hanım, çiçek dökülmesi rüzgardan değilse aşırı sıcaklardandır sabırlı olun serinliği yakalayınca bitki döllenip meyve verecektir inanın benim bahçemde bile domateslerde ve salatalıklarda aynı sorun var. Çiçek burnu çürükliğü için toprağa kireç katabilirsiniz veya kalsiyumlu (Can) gübrelerle gübreleyebilirsiniz.

Comment

tavuk gübresi en fazla bitkinin yanmasına neden olur bu da sizin anlattığınız sorunlarla uyuşmuyor teşekkürler.

Comment

yardımlarınız için çok teşekkür ederim

Comment

Working...
        X