fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Manolya ve çınarıma birşeyler oldu!Lüfen yardım edin...

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Manolya ve çınarıma birşeyler oldu!Lüfen yardım edin...

Tuzla da yaşıyorum,Bahçemdeki 12 yıllık bizi güneşten koruyan sevgili çınar ağacımızın yaprakları yeni yapraklanmaya başladıklarında kıvrılıp büzüldüler ,ziraatçi ilaçladı,ama hiç bişey değişmedi.Hala tüm yaprakları ,yeni çıkanlar dahil o durumda.Manolyam ise 8 yaşında 2 yıldır harika çiçeklerini açıyor ve bizim ayaklarımız mutluluktan yere değmiyor..Onun da yaprakları bu seneye kadar hava serinse,içe doğru kıvrılır ,ama tekrar düzelirdi...Bu yıl iyice kıvrıldılar ve açılmaya niyetli değiller..Yapraklarının kıvrımları içinde beyaz ağ gibi şeyler gördüm...Sevgili ağacımız inanın acınacak halde görünüyor...Dilerim çektiğim resimleri eklemeği başarırım da en doğru iyileştirici öneriyi duyarım sizlerden..Şimdiden çoook teşekkürler ederim...

Cevap: Manolya ve çınarıma birşeyler oldu!Lüfen yardım edin...

Manolyanızda bir böcek zararı görülüyor. Bu pamuklu bit, koşnil yada kırmızı örümcek olabilir. Bunun için Methidathion etkili maddeli bir ilaç (supracide 40EC olabilir) 10 litreye 10 ml. oranında hesaplayıp atabilirsiniz. 10 ml için bir enjektör kullanabilirsiniz.

Çınar için aşağıdaki fotoğrafa benzer bir görüntü var. Bunun sebebi de külleme dediğimiz bir hastalık. ve tedavisi için TOPAS isimli bir ilaç tavsiye edebilirim. kullanımı kutu üzerende yazar. Bununla birlikte aşağıdaki fotoğraf ile ilgisi az görünüyor. Bu nedenle tavsiye ettiğim ilaçların ikisinide hem manolya, hem çınar üzerine de uygulayabilirsiniz. Hatta iki ilacı iki ağaca da atmanızı tavsiye ederim. Çünkü buradan göremediğimiz başka bir neden de olabilir. iki ilaçta geniş etkili ilaçlar grubundandır. dozunu dikkatli ayarladığınız sürece faydasını görürsünüz.

Buradan ancak bu kadar yardımcı olabiliyorum. Saygılarımla.

Comment

Cevap: Manolya ve çınarıma birşeyler oldu!Lüfen yardım edin...

Önerileriniz için çoook teşekkürler ederim Bahçe Danışmanı.Eminim çok yararı olacaktır....Saygılar

Comment

Working...
      X