fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Kuruyan meyve ağaçlarımı nasıl kurtarırım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Kuruyan meyve ağaçlarımı nasıl kurtarırım

MRBLAR
    BEN YENİ ÜYELERDENİM.MEYVE AĞAÇLARIM KURUYOR NASIL KURTARABİLİRİM.BİRDE HALK ARasında manas kurdu denen illetten nasıl kurtulurum.forumdaki arkadaşlrdan yardımlarını bekliyorum.güzel günler dilerim.hoşca kalın.cevaplarınızı en kısa zamanda beklerim.

Cevap: Kuruyan meyve ağaçlarımı nasıl kurtarırım

Sayın calip, meyve ağaçlarının kurumasının sebeplerini buldunuz mu?

Manaslarla ilgili bilgiyi https://gardensel.com/tr/ sayfasında bulabilirsiniz.

Comment

bahçeye diktiğimiz meyve fidanları 4-5 yıl sonra kurumaya başlıyor.bu konuda ne yapmam gerekir. beni aydınlatırsanız sevinirim.

Comment

Bunun bir kaç nedeni var:

1-Derin dikim: Aşı yeri çok yüksekten aşılanmış fidanlarda (Bu tür fidanları tercih etmeyiniz) aşı yeri toprağın yüzeyine yakın olsun diye dikim yapılıyor. Bu da 3-4. yıldan sorna köklerin havasız kalmasına neden oluyor ve toplu bitki kurumaları başlıyor. Kök boğazını açıp bu alana kadar toprağı kaldırmak getrekir ancak kuruma başladıysa geri dönüşüm biraz zor.

2-Aşı kaynaklı olmasada derin dikim de de aynı benzer sonuçlar görülüyor.

3-Bakteri veya viral nedenlerden dolayı: En yakın Tarım İl-İlçe müdürlüğünden bilirkişi ile ilaç tavsiyesi alınız.

Comment

Geçirimsiz bi toprak tabakası olabilir.İlk yıllarda kök derinlere gitmediği için 3-4 sene meyve fidanları normal seyrinde büyümeye devam eder. Bitkinin üst aksamı büyüdüğü kadar toprak altında da kökler büyümeye devam edecek; ve geçirimsiz bir tabaka varsa kökler daha fazla ilerleyemeyince kuruma olabilir. Taban suyu seviyesi yüksekse zamanla kurumalar sararmalar ortaya çıkar. Bunlar sadece bi olasılık arazi koşullarını bilmek gerekir.

Comment

Bende bu manaslardan müzdaribim.1,5 x1,5 alanlı yere belki 20 tane kiraz dikmişimdir.ama her dikdiğim kışı bulmamıştır.Çıkardığımda kökü kazık şekline getirdiğini çok gördüm.Bahce kültürleri mühendisleri gördüklerinde inanamıyorlardı.son iki senedir oraya dikmiyorum,hersene orayı derinden çabaladığımda 15,20 den aşağı manas çıkarıyorum.tam bir ağaç celladı.

Comment

Working...
            X