fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

cıcada

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• cıcada

sayın selami Saraç
    ben bodrumda evimin bahçesinde küçük bir atölyede emekli maaşıma katkı olsun diye hediyelik objeler öretiyorum.ama ağustos böceklerinin.inanılmaz volumlü monoton şarkıları inanın beni delirtiyor.havalı tüfekle çok iyi kamufle olduklarından zor vuruluyorlar.zaten bir tane vursam iki tane geliyor.abartmıyorum 60 yıllık hayatımda beni bu kadar uzun süreli hiçbirşey rahatsız etmemiştir.internetten cicada mücadelesi için ciddi bir bilgi edinemedim.foruma katılmaktaki tek amacım.bu zulüm böceklerinden kurtulmak için tavsiyeler almaktır.adı agustos böcegi ama hazirandan eylül sununa kadar.beni çıldırtıyorlar
    lütfen yardım edin
    saygılarımla

Cevap: cıcada

La Fonten'e hep kızmışımdır.Karıncaları övmek için cırcır böceklerini yermiş aşağılamıştır.Ama masalda anlatıldığı gibi hiç bir zaman yok olmamışlardır.
    Sevgili cıcada,yaz gecelerinin temiz havalarında size yaşadığınızı, oksijenin akciğerlerinizde alveollere kadar indiğini,sağınızda solunuzda önünüzde arkanızda bakabileceğiniz kadar yeşillik olduğunu hatırlatan (çok gürültü yaptıkları tabiki bir gerçek)bu sevimli yaratıkları benim yaşadıklarımı yaşamış olsaydınız sizde severdiniz.Lütfen kimyasal bir mücadele yöntemi düşünmeyin.

Şundan emin olunki onlar yokoldukları hiç ses çıkarmaz oldukları zaman ailenizden birini kaybetmiş gibi üzülecek onları hatırlıyacak ve arıyacaksınız.Bir zamanlar kurbağa sesinden muzdarip olanlar vardı.Şimdi hiç kurbağa sesi duyuyormusunuz.Hayır.Çünki sınırsızca şuursuzca hoyratça kullandığımız su kaynakları yok artık.Dere yatakları kayboldu hep dolduruldu.Özür dilerim fazla uzattım

AĞUSTOS BÖCEKLERİNİN SESİ

Bir ağustos böceği (Cicadella viridis), türdeşleri gibi çok gürültücü bir böcektir. Gövdesinin arka kısmında hava kesecikleri üzerine yerleşmiş sağlı sollu iki plak vardır. Ağustos böceği, taş kadar sertleşmiş bu plakları çalarak o çok iyi bilinen sesini çıkarır. Plak, bağlı olduğu kas tarafından çekilip bırakılınca, boş bir teneke kutunun çıkardığı sese benzer bir ses oluşur. Böceğin yaptığı bu çekme-bırakma işlemi saniyede 500 kez tekrarlanır. Göğüs kalkanının karın tarafında bulunan uzantının açılıp kapanmasıyla ses yükselir veya alçalır. İnsan kulağı, saniyenin onda birinden daha kısa süreli açılıp kapanmaları, yani ses kesiklerini fark edemediği için ağustos böceğinin cızırtısı bize sürekli devam ediyormuş gibi gelir.

Bilim ve Teknik Dergisi, Ocak 1986, s.10

Comment

gösterdiğiniz ilgiye ve verdiğiniz bilgilere çok teşekkür ediyorum.inanın bende karıncayı incitmekten kaçınan biriyim.açlıktan ölsem tavuk bile kesemem.ama bu başka, yaşayan bilir.şu an saat akşam 9 dışarıda müthiş bir koro hala o bet şarkılarını söylüyor.keşke sizinle komşu olsaydık.eminim bana hak verirdiniz.evde meyve kurdu için bayer in bir ilacı var ama para etmiyor şişe bitti.koro devam ediyor.içimde oluşan nefreti anlatmam mümkün değil.
      neyse başınızı ağrıtmıyayım iyi bir dinleyici bulunca insan biraz rahatlıyor
      saygılarımla
      ayhan erkin

Comment

Değerli arkadaşım, arkadaşın dediği gibi kimyasal ilaçların faydasından çok zararı var.Ama başka çarem yok diyorsan, 5 kg Helimacide ilacı ile 5 kg Kepek karıştır ve yem olarak arziye yani ağustos böçeğinin bulundugu alana atınız.

Comment

Tabiki bu çözüm olacaksa. Bahçenizdeki böcekleri temizleyip kaçırabilirsiniz. Ama onların uzaklardan da gelen sesleri, duvarınızın arkasından gelen sesleri sizi yine rahat bırakmayacaktır. Bunun bir çözümü olacağını sanmıyorum. Ben böyle yerlere gittiğim zaman ya duymazdan geliyorum yada işimi bitirip uzaklaşıyorum.

Selamlar

Comment

ilginize çok teşekkür ederim eczaneden kulak tıkacı aldım.artık hanımı da duymuyorum

Comment

Cicadella viridis) Kanımca en ilginç özelliklerinden biri 17 yıl boyunca toprak altında gelişimlerini sürdürmesi ve bu sürecin sonunda yeryüzüne çıkıp üreme için eş araması ve 1 ay gibi görecekısa bir sürede metamorfoz geçirdikten sonra ölmesi. 17 yılın sonunda üreme sürecine kadar pek çoğunun diğer avcılar tarafından yenilmesi! Ancak hayatın döngüsünün hala devam etmesi! Hayatın mikro veya makro boyuttan verdiği mesajlar çok ilginç..

Comment

sayın emin bey bak ağustos böçeğinin faydası varmış Size kulaklık aldırarak yengeyide duymaz olmuşsunuz ne mutlu

Comment

Working...
                X