Başlıktan da anlaşılacağı üzere; böyle bir imkanımızın olup olmadığı öğrenmek istiyorum. Şayet bir devlet arazisini bitkisel üretim amaçlı kiralayabiliyorsak, nasıl bir yol izlemeliyim? Şartları ve teferruatları hakkında kapsamlı bilgiye ihtiyacım var.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Devlet Arazisi Kiralayıp Bitkisel Üretim Yapmak İstiyorum...
Collapse
X
-
Etiketler: hiçbiri
-
Cevap: Devlet Arazisi Kiralayıp Bitkisel Üretim Yapmak İstiyorum...
bu konu ya cevap veren olursa bir çok ziraat mühendisi ilgilenir zannederim . uzaktan ve kulaktan dolma bir bilgi kırıntısı var . rus veya sovyetlerden ayrılma ülkelerden biri , onlara özel bir lahana talebi varmış. devlet karacabey taraflarında biryerleri bu proje için kiraya veriyotmuş diye duydum benden duymuş olmayın konu hakkında mutlaka iyi bilgisi olan vardır ve en doğru cevabı vereceklerdir benin yaptığım biraz konuyu kaşımaktı sadece.
-
Böyle bir şansınız var.
1-İstediğiniz yer hazineye ait yer olması lazım.( 2B Veya mera,otlak,yayla vb olmamalı )
2-Resmi kurumlara veya bankalara kredi borcunuz olmayacak.
3-Devlete herhanği bir borcunuz olmayacak.
Yukardaki maddelere uygun durumda olanlar Maliye bakanlıgına Ankaraya bir dilekce ile muracat edebilirsiniz.
Comment
-
Merhabalar kiralama konusunda bilgim yok ama Tahsise niye bakmıyorsunuz. Orman tarafından kullanılmayan Kçylü tarafından işgal edilmemiş hazine arazisini bulursanız. En fazla 49 yıllığına proje karşılığında alabiliyorsunuz.
Comment
-
Merhabalar; Maliye bakanlığına dilekçe ile başvurmak yeterlimi, yani onlar bize kiralanabilecek arazilerin yerini bilgi olarak veriyormu yoksa kendimiz araştırıp bulduktan sonra dilekçede ...pafta ... ada nolu araziyi kiralamak istiyorum şeklinde mi dilekçe yazıyoruz. Konu hakkında ayrıntılı bilgisi olan bilgi verirse sevinirim özellikle de kapama ceviz bahçesi kurmak için
Comment
-
evet benım araştırdığım kadarıyla ada pafta ve arazının krokıyle bırlıkle koylerde bulunan araziler için orman müdürlüğüne dilekçeyle beraber hazine arazisi ise aynı şekılde ilçelerde kaymakamlıklara dilekçelerle bırlıkte başvuruyosunuz .....krokıyı nasıl bulacağız dıyorsanız orda bır bılgım yok ...bılen varsa yardımcı olabılırse ne mutlu.....
Comment
-
İlk olarak hazine arazisinin tescilli olup olmadığına bakmanız gerekir,daha sonra eğer istediğiniz arazi sayısallaşmamışsa haritacı ile çalışmanız gerekecektir..Koordinatlara göre de başvuruda bulunabilirsiniz...konuyu burda tam anlatmak mümkün değil..iyi günler
Comment
-
slm.aleyküm ben devlet arazisi üzerinde badem (çiftligi) yetiştiriciligi yapmak istiyorum ama devlet arazisi diye bahsettiğim yer dağın yamacında düz bir arazi burada tarımcılık yapmayada müsait değil çünki taşlı bir arazi çok büyük olmasada kaya parçaları var bu araziye yakın bir yerde de dere yatağı var. şimdi benim anlatmak istediğim badem ağacının yetiştirilmesi bu koşullara uygun olması aynı zamanda çok fazla suya da ihtiyaç duymaması beni bu düşünceye sevk etti. benim bu araziyi kiralama imkanım varmı, kiralaya bilmem için ne yapmam gerekir, en fazla kaç seneliğine kiralaya bilirim, kira bedeli nasıl belirlenir. bu konular hakkında bilgi verirseniz sevinirim şimdiden teşekkür ederim.
Comment
-
Dostum bu ilanina ne cevap aldin bende merak ediyorum ve benimle de paylasirsan cok memnun olurum?
[email protected]
Selamlar
Cem
Comment

Comment