fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Sera Yatırımı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Sera Yatırımı

Merhabalar,
    Ben trakya bölgesinde yaklaşık 5000m2 arazimde sebze üretimine yönelik seracılık yapmak istiyorum. Bana bu konudaki destekler hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
    Beni Tarım il ve ilçe müdürlüklerine yönlendirecek arkadaşlara zahmet etmemelerini tavsiye ederim,çünkü ne kadar boş adam varsa devlet oraya toplamış.Maalesef acı ama gerçek....

Cevap: Sera Yatırımı

merhaba arkadaşım. ben trakya bölgesini hiç görmedim sera için uygunmu bilmiyorum. öncelikle 5000m2 sera çok pahalı bir yatırım.buişin merkezi antalya ve anamur'dur ben anamurda kendim sera işiyle uğraşıyorum. bu işin incelikleri için bu bölgelere gidip görerek bilgi almalısınız.yazıyla kitapla bu işler olmaz.

Comment

rftates Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Merhabalar,
      Ben trakya bölgesinde yaklaşık 5000m2 arazimde sebze üretimine yönelik seracılık yapmak istiyorum. Bana bu konudaki destekler hakkında yardımcı olursanız çok sevinirim.
      Beni Tarım il ve ilçe müdürlüklerine yönlendirecek arkadaşlara zahmet etmemelerini tavsiye ederim,çünkü ne kadar boş adam varsa devlet oraya toplamış.Maalesef acı ama gerçek....
      Sayın rftates
      Tarım konulu hibeler Kırsal Kalkınma Yatırımları Destekleme Proğramı kapsamında olup, tarımsal ürünlerin üretimi için değil de üretilmiş tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması, değerlendirilmesi ve nakliyesi için gerekli yatırımlar için.
      Tarımsal üretim için krediler; FAİZ İNDİRİMLİ TARIMSAL KREDİLER olup, gerekli mevzuat aşağıdadır.
      5000 metre kare sera ve damla sulamı sistemi için Ziraat Bankası müdürü ile görüşürseniz, sera kuruluşu ile ilgili firma ile görüşürseniz firma zizin proje dosyası hazırlar. Tarım İl/İlçe Müdürlüğü de "Kurulması istenen Sera projesinin teknik sorumluluğu proje sahibine ait olmak şartıyla iş bu sera kuruluş projesi uygunluğu onaylanmıştır" şerhi düşülerek onaylı projenin kuruluşundan sonra Ziraat Bankası personeli tarafından da kontrolü yapılıp uygunluğu kabul edildikten sonra Zirrat Bankasından kullanmayı düşündüğünüz Faiz İndirimli (Kontrollü örtüaltı yetiştiriciliği (işletme-yatırım faiz indirimli ve 5 yıl vadeli)) Tarımsal Kredi kullandırılır, ilgili sera firmasına fatura mukabili ödeme yapılır.
      Sera kuruluşunu bu kapsamda yapabilirsini de serada üretim yapma ve kayıtlı olma konusunda yine Tarım İl/İlçe Müdürlüğüile irtibatlı olmaya devam etmek zorundasınız.
      Sağlıklı, bol ürünlü ve gelirli günler dilegiyle kolay geleee.
      FAİZ İNDİRİMLİ TARIMSAL KREDİLER
      Bakanlar Kurulu Kararları

29/01/2010 tarihli ve 27477 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan T.C. Ziraat Bankası A.Ş. ve Tarım Kredi Kooperatiflerince Tarımsal Üretime Dair Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Karar (2010/6)
      Tebliğler
      18/03/2010 tarihli ve 27525 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Tarımsal Üretime Yönelik Düşük Faizli Yatırım ve İşletme Kredisi Kullandırılmasına İlişkin Uygulama Esasları Tebliği (No: 2010/8)
      T.C. Ziraat Bankası A.Ş. (Banka) ve Tarım Kredi Kooperatifleri (TKK)'nin kredi kullandırımına ilişkin usul, esas ve kıstaslarına uygun olmak koşuluyla; bu Kararda belirtilen usul ve esaslar dikkate alınarak, gerçek ve/veya tüzel kişi üreticilere (kamu kurum ve kuruluşları hariç), Banka ve TKK tarafından 1/1/2010-31/12/2010 tarihleri arasında (bu tarihler dahil) Bankaca uygulanmakta olan tarımsal kredi cari faiz oranlarından kredi konuları itibarıyla aşağıda belirtilen oranlarda indirim yapılmak suretiyle tarımsal kredi kullandırılabilir.
      KREDİ KONULARI UYGULANACAK İNDİRİM ORANI (%)
      İYİ TARIM UYGULAMALARI
      İyi tarım uygulama kredisi (işletme-yatırım) %60
      ORGANİK TARIM
      Organik tarım (işletme-yatırım)%60
      Organik girdi üretimi (işletme-yatırım)%60
      TOHUM, FİDE, FİDAN ÜRETİMİ/KULLANIMI
      Sertifikalı tohum, fide, fidan yurt içi üretimi/kullanımı (işletme-yatırım)%50
      Standart fidan yurt içi üretimi /kullanımı(işletme-yatırım)%50
      ARGE
      Tarımsal ARGE (yatırım)%40
      HAYVANSAL ÜRETİM
      Süt sığırcılığı (işletme-yatırım) %60
      Damızlık etçi sığır yetiştiriciliği (işletme-yatırım)%50
      Damızlık düve yetiştiriciliği (işletme-yatırım) %60
      Büyükbaş hayvan yetiştiriciliği (sığır-manda) (işletme- yatırım) %50
      Küçükbaş hayvan yetiştiriciliği(koyun-keçi,işletme-yatırım)%50Kanatlı sektörüne yönelik bio güvenlik (işletme)%60
      Arıcılık (işletme-yatırım) %50
      BÜYÜKBAŞ VE KÜÇÜKBAŞ HAYVAN BESİCİLİĞİ
      Büyükbaş hayvan besiciliği (işletme- yatırım)%50
      Küçükbaş hayvan besiciliği (işletme- yatırım)%50
      TAVUKÇULUK
      Yumurta tavukçuluğu (işletme- yatırım)%50
      Et tavukçuluğu (işletme- yatırım)%50
      SU ÜRÜNLERİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
      Su ürünleri yetiştiriciliği (işletme-yatırım)%50
      TARIMSAL SULAMA
      Tarla içi modern basınçlı sulama sistemleri (damla sulama, yağmurlama sulama) (yatırım) %100
      Diğer sulama sistemleri (derin kuyu açılması vb.yatırım)%60

TARIMSAL MEKANİZASYON
      Tarımsal mekanizasyon (traktör ve biçerdöver hariç,yatırım)%50
      KONTROLLÜ ÖRTUALTI TARIMI
      Kontrollü örtüaltı yetiştiriciliği (işletme-yatırım)
      50
      İHRACATI YAPILAN DOĞAL ÇİÇEK SOĞANLARININ ÜRETİMİ
      İhracatı yapılan doğal çiçek soğanlarının üretimi (işletme-yatırım) %50 [/B]
      TIBBİ AROMATİK BİTKİ YETİŞTİRİCİLİĞİ
      Tıbbi aromatik bitki yetiştiriciliği (işletme-yatırım)%50
      DİĞER İŞLETME VE YATIRIM KREDİLERİ %50

Comment

sayın rftates bende aynı dertten muzdaripim , araştırıyorum ben çatalcada düşünüyorum siz neredesiniz , bir şeylere ulaşabildiniz mi , mailim [email protected] isterseniz mail den görüşelim . konuya sera yazarsanız maili daha kolay görürüm .

Comment

Firmamız Erciyes Ünv. Teknoloji Geliştirme Bölgesinde faaliyet göstermektedir.
          Alternatif ve Temiz enerji kaynaklarının Projelendirilmesi ve Montajı üzerine 5 yıldan uzun bir süredir projelendirmektedir.
          Akıllı sera ve Alternatif Enerji Sistemleri ile Isıtma Soğutma sistemleri üzerine Üniversite onaylı projeler geliştirmektedir.
          Uygulamalarını yurtiçinde ve yurtdışında (Azerbaycan, Suriye, Senegal ....) gerçekleştirmektedir.
          Bölgesel ihtiyaçlarınıza bağlı olarak Mühendislik Proje ve uygulamalarınızı hazırlamaktan mutluluk duyarız.
          Enerji Bakanlığı , Tarım Bakanlığı ve diğer hibe destekleri sağlayan kurumlara uygun projeler hazırlayarak HİBE ve DESTEKLERDEN faydalanılacak şekilde uygulama projeleri hazırlamaktayız.
          Güneş pili , Rüzgar Türbünü , Toprakaltı ve Jeotermal ısı pompaları uygulamaları ile Enerji Verimli Sera uygulamaları konusunda irtibata geçebilirsiniz.
          Ürünlerimiz ve kurulumlarımız %100 faturalandırılır.
          (NIBE, SMA, STECA, SIEMENS)
          Çalışmalarınızda başarılar dilerim.

[email protected]

Comment

meraba trakyanın neresınde seracılık yapacaksınız bizim okula gelin zıraat fakültesi bahçe bitkileri yada teknik egetim myo seracılık bölümünde sorularınıza cevap bulabilirsiniz bulabilirseniz beni bulun eski seracı olarak cevap verebilirim.

Comment

Working...
            X