fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Aeschynanthus ( ruj çiçeği )

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Aeschynanthus ( ruj çiçeği )

Aeschynanthus çiçeğim var 2 -3 ay öncesine kadar çok sağlıklı idi sonra yapraklarında ve dallarında kuruma, buruşma ve sararma meydana geldiği halde dalların en ucundan taze ve sağlıklı filizler vermeye başladı fakat belirli bir süre sonra onlarda aynı şekilde olmaya başlayınca ben saksılarını değiştirdimm hatta köklerinden ayrıpbaşka saksıya ilavede yaptımmm biraz düzelir gibi oldu ama hala gözlemliyorum durumu nasıl düzeltebilirimen kısa sürede bilen yada napmam gerektiği konusunda yardımcı olabileceklerden destek bekiyorum şimdiden herkeze tşk ler ayrıca buna ruj çiçeğide diyorlarmış ve hatta benim buruşuk dallarımda çiçeklerde var ama onlarda sonradan dökülüyor.görüşlerinizi bekliyorum.

tşk ler
    özlem

Cevap: Aeschynanthus ( ruj çiçeği )

Sitemize öncelikle hoşgeldiniz demek isiyorum.
    Bitkiniz büyük ihtimal hastalığa yakalanmış olabilir.Bitkinizde çiçeklerinde veya yapraklarında farklı renklerde benekler varmı?
    Toprağın BBM(BİTKİ BESİN MADDELERİ) MİKTARINI ARTTIRARAK SULAMAYA ÖZEN GÖSTEREREK SORUNLARI BASİTÇE ÇÖZEBİLİRSİNİZ.SICAKLIK 20 DERECENİN ALTINA DÜŞMESİN DİREK GÜNEŞ IŞIĞINA MARUZ BIRAKMAYIN BİTKİMİZİ.SIK SIK SİSLEME YAPMAYIDA UNUTMAYIN LÜTFEN.

Comment

Merhaba Kaan Bey,
      öncelikle ilginize tşk ederim ben şuan için elimden geleni yapıyorum biraz düzelme gözlemledim bitki besinini de hiç ihmal etmedim zaten, hatta burda istanbul büyük şehir belediyesinin fidanlığı var ( 4.levent te) ordaki ziraatçi arkadaşlarada aldım götürdüm ama maalesef daha henüz bitkiyi tanıyamadılar bende sizin bahsetmiş olduğunuz yöntemlerle birlikte elimden geleni yapıyurm umarımm kurtulur.

tşk
      özlem

Comment

ruj çiçeğinin farklı formları var. eğer bir resim gönderirseniz birkaç tavsiye yazabilirim.

Comment

Aeschynanthus bitkisinin dünyada 120 civarında alt türü var.Ruj çiçeği dendiğini bende şuan öğrendim.

Comment

Aeschynanthus (ruj çiçeği)nizi direkt güneş ışığından (imkan ölçüde ışık alan loş bir yer) uzaklaştırın ve mümkün olduğunca nemli yerde bakım yapın düzelecektir.

Comment

tşk ler şuana kadar yapmış olduklarımın faydasını görüyorumm düzelme var bitkimde birde sizin dediğinizi yapıcam loş bir yere koyucam ilginiz için bir kez daha tşk ler

özlem

Comment

Bahçesel ailesinde çözülmeyecek bir sorun olamaz.

Comment

Working...
                X