Sayın Hocam Bu iş Yani organik Tarımı gercekten yapan varmı Ülkemizde .Ben adı büyük bir firmanın organik Tarım yaptıkları ,dahası yaptıklarını söyledikleri çiftliği gezdim.Tek kelime ile berbat. çuval çuval azotlu gubreleri depolarında gördüm.Bu ne diye sorunca " bu kaç yıl önce kalmış burada duruyor" denildi.Gercekten bunu tahlil edecek tesisler varmı bizde bana pek inandırıcı gelmiyor.
Duyuru
Collapse
No announcement yet.
Türkiye Bu iş Yapılıyormu
Collapse
X
-
Cevap: Türkiye Bu iş Yapılıyormu
İyi bir konuya parmak bastınız.Bu konunun takibini biz Mühendis arkadaşların zaman ve mekan kavramı olmadan gündeme taşımak ,bunu yaparken de organik tarımla uğraşan sektörleri zor durumda bırakmamak gerekiyor.Çünkü ülkemeizde organik tarım henüz tam gelişmemiş durumda bunuda teşvik etmemiz gerekiyor.
-
Maalesef ülkemizde organik tarim yeterince bilinmiyor.Bitki büyüme düzenleyicisi olarak kullanilan maddeler gereğinden fazla kullaniliyor.Bunlar bitki ve insan fizyolojisinde olumsuz etkiler gösteriyor.AMA DEDİĞİM GİBİ MAALESEF BİLİNÇSİZ ÜRETİCİMİZ.
Comment
-
merhabalar; Buraya ilk kez yazıyorum. ben çiftçilikle ve hayvancılıkla uğraşıyorum.Ben organik sebze üretimi yapmak istiyorum.bunu bir serada daha iyi olacağını düşünüyorum.Tarım arazimiz yeterli miktarda var hemde sulak alan çoğu. Sera kurdurmak için nasıl yardım bulabilirim . Sera için destekleme varmı?Maddi olarak durumum iyi değil.Bilgi verenlere şimdiden teşekkür ederim.iyi günler...
Comment
-
https://gardensel.com/tr/ linkinde organek tarımla ilgili birçok bilgi var. Bu bilgileri organik tarım yapmak isteyen herkes okumalı bence.
Sera Kurdurmak için sera imalatçıları ile görüşmelisiniz.
Ancak önce destekleme bilgilerini öğrenmek için size en yakın il veya ilçe tarım müdürlüklerinden bilgi alabilirsiniz.
Comment

Comment