fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Genetiği Değiştirilmiş Mısıra İzin Verilmeli'

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Genetiği Değiştirilmiş Mısıra İzin Verilmeli'

Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, üretimde maliyetin düşürülmesi için Genetiği Değiştirilmiş (GDO) mısır tohumlarına izin verilmesi gerektiğini belirterek, "Aksi halde mevcut kullandığımız tohumları ekersek mısırda verimin düşmesi kaçınılmazdır" dedi.
    Özkan, düzenledikleri "2007-2008 Mısır Piyasaları Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin mısır ithal edeceği yönünde duyumları olduğunu ifade ederek, "Mısırımızı ektiğimiz zaman ithal mısırı piyasaya sürürlerse, mısır üreticilerinin hali ne olur? Gübre fiyatları yüzde 100 artarken, mazot 2 bin 500 YTL iken, bir de Ankara'nın kabul etmediği tarla kirası maliyeti, üretim fiyatlarını artırırken, mısır konusunda hani popülist politika olmayacaktı. Seçim döneminde verilen 6,7 YKr prim seçimden sonrası 2 YKr'ye düşürüldü" diye konuştu.

Üretimde maliyetin düşürülmesi için Genetiği Değiştirilmiş mısır tohumlarının Türkiye'ye girmesine izin verilmesi gerektiğini söyleyen Özkan, "Aksi halde, mevcut kullandığımız tohumları ekersek mısırda verimin düşük kalması kaçınılmazdır" diye konuştu.

Toplantıya, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, çiftçiler ile sektör temsilcileri katıldı.

(İhlas Haber Ajansı)

Cevap: 'Genetiği Değiştirilmiş Mısıra İzin Verilmeli'

Aslında üretimdeki artışı desteklemek adına tüm ürünlerde hibrid tohum kullanılmalıdır.Hibrid tohum kulanılırken sertifikasyon kriterlerine de dikkat edilmelidir.

akcabey Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
    Adana Tahıl Üreticileri Birliği Başkanı Nur Özkan, üretimde maliyetin düşürülmesi için Genetiği Değiştirilmiş (GDO) mısır tohumlarına izin verilmesi gerektiğini belirterek, "Aksi halde mevcut kullandığımız tohumları ekersek mısırda verimin düşmesi kaçınılmazdır" dedi.
    Özkan, düzenledikleri "2007-2008 Mısır Piyasaları Değerlendirme Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, hükümetin mısır ithal edeceği yönünde duyumları olduğunu ifade ederek, "Mısırımızı ektiğimiz zaman ithal mısırı piyasaya sürürlerse, mısır üreticilerinin hali ne olur? Gübre fiyatları yüzde 100 artarken, mazot 2 bin 500 YTL iken, bir de Ankara'nın kabul etmediği tarla kirası maliyeti, üretim fiyatlarını artırırken, mısır konusunda hani popülist politika olmayacaktı. Seçim döneminde verilen 6,7 YKr prim seçimden sonrası 2 YKr'ye düşürüldü" diye konuştu.

Üretimde maliyetin düşürülmesi için Genetiği Değiştirilmiş mısır tohumlarının Türkiye'ye girmesine izin verilmesi gerektiğini söyleyen Özkan, "Aksi halde, mevcut kullandığımız tohumları ekersek mısırda verimin düşük kalması kaçınılmazdır" diye konuştu.

Toplantıya, TMO Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Adana İl Tarım Müdürü Abdullah Keskin, Çiftçiler Birliği Başkanı Cumali Doğru, çiftçiler ile sektör temsilcileri katıldı.

(İhlas Haber Ajansı)

Comment

Acaba bu bardakta mısır ne kadar doğru bende bununla ilgili bir stant açmak istiyorum ama.Zararlı olduğuna dair söylemler var.

bu konuda yardımcı olur musunuz?

Comment

Ben böyle mantar gibi her yerde bir anda biten tek tip satıcılara her zaman şüpheyle yaklaşmışımdır. İleride ne gibi bir sorunla karşılaşacağımı kestiremediğim için... Böyle bir olay vardı da şimdiye kadar yani 2008 yılına kadar kimse bunu neden keşfetmedi? ayrıca sadece tadına bakmak için bir kere aldım. Pek de beğenmedim.
        yalnız bu işi yapmak isteyenlere de şöyle bir fikrimi açıklayayım. Bir ticari faaliyette her zaman ilkler kazanır. Daha sonradan gelenler masrafını zor çıkarırlar ve piyasa çoktan bozulmuş, kar oranları düşmüştür. Zaten bu işi ilk çıkaranlar da çoktan başka işlere yönelmişlerdir. Henüz mısır işi ne aşamada bilmiyorum. Bir zamanlar KUMPİR işi de böyle olmuştu. Şimdi sadece belli yerlerde var.
        Dönemlik olarak düşünüyorsanız bence fizibilite ve pazar araştırması yapabilirsiniz.

Comment

gdo konusunda kafam hep karışmıştıri İnsan sağlığını etkiliyormu etkilemiyormu? Bu konuda net bir araştırma varmı. Varsa sonuçları nelerdir.aynı şekilde bitkilere ve hayvanlarda kullanılan hormonlar hakkında da bir araştırma varmı? bir de öneriler

Comment

bu misirlar fransada genetigi degistirilip adina afrikadaki aclari doyurucaz diyerek uretilen ve butun meslektaslarim tarafindan protesto edilen yakinda ekim yapilan butun misirlarin yakilarak imha edilmesine neden olan ve bununn nedenide polen karsqimindan dolayo yapilmasini bilen bu insanlar hala bu tur sacmaliklari ulkeye sokarak nerelerden nasil kazanc elde etmek istemektedirler dikkat bu misirlar fransada gelistirildi ve su an yasak

Comment

Ben de bir organik tarımcı olarak GDO'lu ürünlerin üretimi ve tüketimine karşıyım. Gerçekten de İrfan bey bu konuyu çok güzel özetlemiş. İşte yedim birşey olmadı mantığı ile olaya yaklaşmak son derece cahilce. Doğaya aykırı olan herşeye şüpheyle bakmak gerekir diye düşünüyorum.

Comment

cok ilginctirki surekli duyuyoruz yilan basli kiz dogdu hatta birileride cin fare ile kizi carpmis diyor hemen caresinide buluyoruz ya arkadaslar kimyanin ne oldunu tartissak daha iyi olur once kimyanin ne oldugunu ve ne amac ile ortaya ciktigini ve ne tur islemlerden gecerek hayatimiza girdigine bir bakalim kimyanin tarihcesi silah uretimine dayalidir yani barutun imalatina kisacasi oldurmeye ozetlenmis bir yapi sonra nelerden gecmis tabiki ilk kimya ahu zehirine dayalidirda eger genis capta alirsak aci bir gercek neyi tartisiyoruzki insanlar yasamak istedigi sekilde yasar allah cocuklarina yardim etsin ne diyeyim

Comment

GDO ların hepsine karşıyız.neden insanlar son zamanlarda bu kadar sağlıksız ve kırılgan oldular iyi bir inceleme yapalım lütfen.klasik olarak yapılan tarımın neyi varmış ki.o eski tad ve kokuları bulamaz olduk.eğer müsriflik olmaz ve kaynaklarıda doğru kullanırsak sorun çıkmaz ama insanlar bazı değerlerin kıymetini kaybedince anlıyorlar.lütfen gdo lara karşı birlik olalım.hep birlikte daha temiz bir tarım için el ele verelim saygılar

Comment

GDO ile hibrit tohumu ayırt etmek lazım.GDO mevcut bir organizma üzeride yapılan değişiklilerle, bitkideki istenilen özelliklerin ortaya çıkmasıdır.Bu yeni organizmada bazı istenilmeyen karekterlerde ortaya çıkabilmekte.Ancak Bunu tüketen başka bir canlı organızma üzerindeki etkisi henüz ıspatlanamamıştır.Nedeni ise henuz tarihcesinin çok yakın olması.GDO lu tohumlar 1994 yılından beri var.Ama net olarak ikinci canlıdaki etkisi kesin belli değil.Bnece hemen karşı çıkmak biraz saflık olur kanatindeyim.

Comment

GDO ile uğraşan ülkeler, ne hikmetse kendi ürettikleri ürünleri başka ülkelerin üzerinde gözlemlemek istiyorlar.

Comment

Working...
                      X