fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Topraksız Tarım İle Domates Yetiştiriciliği...?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: Topraksız Tarım İle Domates Yetiştiriciliği...?

Slm...bu siteye yeni üye oldum ve gördügüm kadariyla soru ve cevap seklinde yardimlasmayi seven degerli kardeslerin oldugunu fark ettim...benimde bir sorum olacak cevaplarsaniz memnun olurum: 10 dönüm uzerine yuksek sera kurmak ve bu serada topraksiz domates yetistirmek istiyorum.- Böyle bi seranin maliyeti konusunda (genel bilgi) verirseniz cok memnun olurum?Islerinizde kolayliklar ve basarilar dilerim...

Comment

Sayın memet42 İstediğiniz seranın maliyeti bir hayli fazla .Tam donanımlı ve bilgisayar destekli seranın dekarı 100 BİN doları bulur. Bu denli yüksek maliyetli sera yerine ilk önce daha basit ve ucuz olan plastik seralarda toprak üzerinde domates yetiştirme işi ile başlayın.

Comment

memet42 Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
        Slm...bu siteye yeni üye oldum ve gördügüm kadariyla soru ve cevap seklinde yardimlasmayi seven degerli kardeslerin oldugunu fark ettim...benimde bir sorum olacak cevaplarsaniz memnun olurum: 10 dönüm uzerine yuksek sera kurmak ve bu serada topraksiz domates yetistirmek istiyorum.- Böyle bi seranin maliyeti konusunda (genel bilgi) verirseniz cok memnun olurum?Islerinizde kolayliklar ve basarilar dilerim...
        Sevgili mehmet42, topraksız tarım malum ülkemizde yeni. Bu nedenle maliyetler biraz yüksek ancak yerli teknolojiyle sera maliyetlerini d 20 avro ile 40 avro m2 fiyatı olarak ve 10 dk arazide dahada düşecek şekilde (ısıtma ve danışma ücretleri hariç) maletmeniz mümkün. İsterseniz bu konuda sizi Profesör bir arkadaşımıza yönlendirebilirim ve hem sera maliyetleri hemde kurlumu hakkında bizzat yerinden hizmet alınımndan yararlanabilirsiniz.

Ülkemizde henüz topraksız tarım başlangıçta danışmanlık hizmeti alınarak, hangi aşamalarda neler yapılacağı, ne tür gübreler ne oranda kullanılacak ve pazarlama konularında destekle ilerlemek gereklidir. Zaten pazarlama sorunu yok o nedenle danışmanlık firmaları sizi piyasaya sokmuş oluyorlar.

Comment

Sayın Selahattin Bey ve Ubeyd Bey, açıklamalarınız için teşekkür ederim.

Sayın memet42, kumlucadaki seraları (hem topraklı hem topraksız) gezmenizi ve yetiştiricilik yapan üreticilerle görüşmenizi tavsiye ederim. Önce olayı bir yerinde görün. En doğrusunu yapmış olursunuz.

Comment

Sayin Ubeyd bey, Selahattin bey ve sayin Kalamana bey, sizlere bu bilgileriniz ve yardiminiz icin cok tesekkur ederim.Sayin Selahattin bey, tanidiginiz profesör arkadasinizla irtibatimizi saglarsaniz sevinirim...Saygilarimi sunarim.

Comment

merhaba ben topraksız domates yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek istiyorum yardımcı olur musunuz?1 dönüm arazi üzerindeki maliyeti nedir?yapılması gereken işlemler nedir?

Comment

ben henüz öğrenciyim proje hazırlama tekniği dersim için proje ödevim var. yetiştiricilikle ilgili bi ççok şey bulabiliyorum fakat hazır sera ve topraksız tarımla domates yetiştirmek için fizibilite bulamıyorum.

Comment

Working...
                X