fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

balkonda mini tarım

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• balkonda mini tarım

Merhaba dostlar

Benim küçük bir balkonum var, ben balkonumda domates, salatalık, biber, maydonoz, patlıcan, dereotu dikmek istiyorum fakat nasıl yapacağımı bilmiyorum. Lütfen bana yardımcı olurmusunuz.
    Şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: balkonda mini tarım

domates, biber, patlıcan fidelerini semt pazarlarından temin edebilirsiniz. maydonoz, dereotu salatalık gibi sebzeler için tohum alıp toprağa ekmelisiniz.

Balkonda yetiştiricilik için tahta kasalardan veya balık kutularından alıp içerisine 20cm toprak olacak şekilde doldurmalı ve fide veya tohumları ekmelisiniz.

Daha geniş bilgi isterseniz ve özel sorularınız olursa bize sorunuz. Daha geniş bilgi isterseniz sitemizin ana bölümlerinden bilgi hazinesinde sebzecilik bölümünü inceleyiniz. Hemen hemen her sebzenin açıklaması bulunuyor. ayrıca kitaplar dolusu bilgi için BAHCESELFORUMSEL - DOSYASEL - Sebzecilik linkindeki dosyaları bilgisayarınıza indirip kullanabilirsiniz.
    Bizim Bahcesel olarak sloganımız: Herkes Aradığını bahceselde bulacak, daha fazlasını isterse UZMANSEL- SORUN SÖYLEYELIM - Sorularınızı Bahcesel Uzmanlarına Çekinmeden Sorabilirsiniz. - BAHCESELFORUMSEL a soracak. İşini seven mesleğine gönül verenler ekibi Bahcesel.com

Comment

Cemile, hoş geldiniz. Tam da tohum ekme zamanı. Ancak tohumları ektiğinizde mayıs başına kadar kornaklı yerde çimlendirmelisiniz. Çimlendirme ortamı olarak pet bardaklara bir adet tohum gelecek şekilde domates birber, patlıcan, salatalık tohumlarınız ekiniz. Ekim ortamı olarak çiçekçilerde satılan torf yada funda toprağı kullanabilirsiniz. Tohumları bir cm dan daha derin olmayan bir çukurcuk açın ve oraya gömün üzerine 0,5-1 cm kadar toprak koyun ve sulayın. Tohumların çimlenme zamanları farklıdır. Domatesler en önce çimlenecektir (7 gün), biber ve patlıcan daha geç çimleneceklerdir (7-20 gün), salatalık (3-7 gün). Bunun dışında anlamadığınız yada karşılaştığınız sorunları burada yazdığınzıda seve seve yardım ederiz.

Comment

Yeriniz Çok küçük tohumla uğraşmanıza gerek yok kasalara toprağı yerleştirin yakın bir zamanda her türlü sebzelerin fideleri çıkar .Pazardan alın fide dikin daha kolay ve pratik hemde zevkli. Hadi kolay gelsin

Comment

Fideleri her yerde bulamazsınız. Rahatlıkla bulabileceğiniz selsaracın dediği gibi domates, biber, patlıcan fideleridir. Tabiki fide bulursanız en iyisi odur.

Comment

Cemile Hanım Merhaba,
            Balkonunuzun büyüklüğü nedir bilmiyorum ama bazı sebzeleri fideden bazılarını tohumdan yetiştirebilirsiniz. Maydonoz,hıyar ve dereotu için tohum, domates biber patlıcan için fide kullanabilirsiniz. ticari olmadığı için yerli domates fidesini tavsiye ederim. kasalara toprak doldurarak yetiştirme fikrine ben de katılıyorum. ancak içierisine koyacağınız ortam çok süzek olmalı torf-perlit-yanmış çiftlik gübresi en ideal karışım. Daha sonra da yanmış çiftlik gübresini 1/5 oranında su ile karıştırarak hazırlayacağınız şerbet ile gübrelemeyi yapabilir ve kendi yiyeceğiniz sebzeyi sağlıklı bir şekilde üretmiş olursunuz.Kolay gelsin...

Comment

balkonda sebze yetiştirmek çok güzel fikir bir nevi hobi bahçes sayılır umarım zevk alırsınız...

Comment

iyi günler domates fideleri büyürken koltuk alma nasıl yapılıyor resimli gösterim varmı teşekürler

Comment

Aşağıdaki resimde hangi kısımları almanız gerektiğini göreceksiniz.

Comment

Cemile hnm siz tecrübeli(k.mert) meslektasıma uyun fide satın alın zamanı değerlendirin ayrıca ikinci ürün alma zevkini yaşayın kolay gelsin.

Comment

Resim için teşekkürler Şahper. Güzel paylaşım...

Comment

verdiğiniz resimli bilgi için çok teşşeküler
                        orhan57

Comment

merhabalar.. ben de balkonda sırık domates ektim. fakat ektiğim domates fideleri bir saksıya iki fide oldu. saksılar 25 cm derinlikte, 20 cm çapında. acaba bir tane mi bıraksam. yoksa, ikisi birden kalsın mı? cevap veren olursa çok sevinirim...

Comment

syn selsarac ben de o resimi görmek istiyorum ama nasıl göreceğim acaba yardımcı olur musunuz?

Comment

sayın paxera, domates için sizin saksınız zaten küçük, iki tanesi için hiç bir saksı uygun olmaz, yani bir tanesini çıkarmalısınız.
                              resim için https://gardensel.com/tr/ linkinden yada burası 2. sayfa oluyor, bu konunun birinci sayfasından bakabilirsiniz.

Comment

Working...
                              X