fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

topraksız tarım fizibilitesi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• topraksız tarım fizibilitesi

Ben kazakistan da 25 dönüm cam serada topraksız sistemde domates yetiştirmek için yatırıma başladım.Bana elinde fizibilitesi olan veya bana acil fizibilite hazırlayacak arkadaşlar arıyorum.Yardımcı olursanız sevinirim.
    Orhan kurt

Cevap: topraksız tarım fizibilitesi

Araziyi görmeden ve oraya bakmadan ezbere fizibilite raporu hazırlanmaz. Adı üzerinde fizibilite diyorsunuz.Onu hazırlamak için arazinin topografik yapısından iklim faktörleri,kullanılması istenilen malzeme gibi bir sürü donelere ihtiyac var.Eğer Araziyi götürüp göstermeyi üstleniyorsanız yardımcı olabiliriz.

Comment

Sera yerimiz Kazakistanın Aktube şehri Ben size harıtadaki yerini ordaki gaz,su ve elektrik fiatlarını işçilik aylık 300 dolar civarında ( düz işçi) ben size harıtayı, 2007 hava durumunu, fiatları gönderebilirim. mailinize.Bana emailiniz verirseniz ben burdan gönderemiyorum çok teşekkürler

Comment

Kazakistanda şöyle bir gezindim geldim. Ama siz Aktube diyorsanız buyrun buradan gösterin isterseniz. Sol taraftaki -/+ kadran ile yakınlaşabilirsiniz. Fare ile merkezdeki + işaretini zoom noktası olarak tutup sağa sola kaydırabilirsiniz.

Comment

Ben yapabildiğim kadarıyla yaptım. orda yerimize ''sera kurulacak arazi '' diye not düştük
          Yardımlarına şimdiden teşekkürler

Comment

Yer gayet güzel bence, yakınında bir baraj olması büyük nimet, hem su problemi olmaz hemde nemden dolayı don. Seraların kurulum yönü her ne kadar Kuzey Güney istikameti olarak kurulsa da yine de serayı kuracağınız sera firması daha net belirlemeler yapacaktır. Arazinin yüzölçümü 650 dk kadar ve sanırım eğim problemide yok. Kuracağınız alanın büyüklüğüne göre size sera maliyeti 25-40 bin YTL/dk olacaktır. Çin malı sera kurarsanız bu maliyeti yarıya çekilebilir. Üretim yapacağınız materyalleri temin için tartes veya Dr Tarsa dan destek alabilirsiniz.

Cam sera kurdunuz mu bilmiyorum ama size birazdan fazla maliyet getirecektir. Şişirme seralar daha uygun bence. Yine de sera açısından şu şekilde fizibilite öneriyorum. çok ayrıntılı bir fizibilite için yüz yüze görüşüp gerekirse birde manisa-Antalya arası gezi yapmak lazım.

Yine de ubeyd beyin görüşleri olaya daha netlik kazandıracaktır. Sorularınız varsa bekliyoruz.

Comment

Bu işte karşınıza çıkabilecek maliyet kalemleri şunlar olur:

1-Sera yeri ve kirası
              2-Sera kurulumu, topraksız kültür yetiştiriciliğine uygun seraların tespiti ve maliyet hesapları
              3-Üretim girdileri, üretim ortamı araç ve gereçleri
              4-İşletme sermayesi
              5-Topraksız kültür organizesini bilen personel, bilgisayar programları, bilgi birikiminin ayarlanması
              6-Üretim girdilerinin, bitki ve üretim ortamlarının tercihiyle üretime başlama
              7-Ambalajlama ve Pazarlama sorunlarının giderilmesi...

Comment

Çok teşekkürler topraksız tarım fizibilitesinde gereken araştırmaların başlıklarına.
                Benim sera kuracağım yer Kazakistan olduğu için bir çok araştırmayı orda yapmam gerekiyor. Elinde hazır fizibilitesi olan var ise ben fizibilitede verilmiş rakamları kazakistandaki piyasaya uyarlayayım diye düşünmüştüm.
                Saygılar ORHAN KURT

Comment

Orhan bey
                  Siz fizibilite değil belirli ölçüde bir sera maliyeti mi istiyorsunuz.Dediğim gibi görmeden yapılan her şey afaki olacak. Örneğin yukselti nedir,ısıtma nasıl olacak yoksa ısıtmaya gerek yokmu , havalandırme vb gibi çok şeyin detaylı olarak bildiriniz
                  [email protected]

Comment

Hidrophonik yöntemi

topraksız kültür yetiştiriciliğine örnek.

Comment

Sayın Şahper, bu video müthiş. Tüm tarımla ilgilenenlere tavsiye ederim. Şimdi neden Türkiyede tarımın kötü durumda olduğunu bu video ile daha iyi anladım. Tarımı sanayinin bir kolu olarak düşünmeliyiz galiba... Tarımsal faaliyetleri modernleştirmediğimiz sürece karnımız ve gözümüz doymayacak...

Comment

Bahcesel.com Yönetiminden açıklama: Kötü niyetli kullanımların engellenmesi için yeni üyelerimizin ilk birkaç mesajlarında link verme hakları bulunmuyor. Forumumuzu kullandığınız sürece bu hakka otomatik olarak sahip olabilirsiniz. Lütfen bu mesajınızın alt sağında bulunan düzenle butonu ile mesajınızı yeniden düzenleyiniz ve ilk birkaç mesajınızda link vermeyiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Comment

İyi gunler,
                          Boğaziçi üniversitesinde öğrenciyim.Arazilerimiz aydın'da ve maliyet ve kazanç konusundaki bilgi kirliliğinden dolayı yatırıma hazırlanamıyorum. Yuzyuze danışabileceğim veya mail vasıtasıyla sorularımı iletebileceğim ve bana yardımcı olabilecek bir yapı oluşturabilir miyiz?

Comment

Bahcesel.com Yönetiminden açıklama: Kötü niyetli kullanımların engellenmesi için yeni üyelerimizin ilk birkaç mesajlarında link verme hakları bulunmuyor. Forumumuzu kullandığınız sürece bu hakka otomatik olarak sahip olabilirsiniz. Lütfen bu mesajınızın alt sağında bulunan düzenle butonu ile mesajınızı yeniden düzenleyiniz ve ilk birkaç mesajınızda link vermeyiniz. Anlayışınız için teşekkür ederiz.

Comment

merhaba bendeng size modern sera konusunda iletişime geçerseniz yardımcı olruz

Comment

Working...
                              X