fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Yeşil alan

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Yeşil alan

Merhabalar
    2 dönüm tarlanın etrafına,yaklaşık 40 tane sedir ve fıstık çamı diktim.Maksat piknik yapmaya gidicek bir yer olsun.Ortada kalan alana da küçük bir çardak yapmayı planlıyorum.Tarla sürülmüş bir şekilde ve ben burayı yeşil alan yapmak istiyorum.Burası sürülmediği zaman insan boyu dikenli ot ve hardal otu oluşuyor.Çok kuvvetli bir tarla.Sulama imkanım yok.Burayı nasıl yeşillendirebilirim.Çim,papatya yada yonca eksem olurmu ? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Yeşil alan

Sayın Juglandales,

Maksat piknikse önce yeni diktiğiniz ağaçların bakımına özen gösterin. Dikenli otların büyümesine izin vermeyin. Hele boylanıpta kurumalarına hiç izin vermeyin çünkü en küçük bir kıvılcımda ibreli ağaçlara ateşin ulaşması çok kolaydır.

Yeşillendirme işini çim olarak değilde, daha çok üçgül ve ayrık türlerinden seçmeniz daha doğru olur. hem yeri kaplar hemde su istemezler. arada bir biçersiniz.

Şimdiden bu yazdıklarıma itirazları görür gibi oluyorum. Ancak benim fikrim bu.

Comment

Sayın Selsarac,

Üçgül yada ayrık türlerinden herhangi birini ektiğimi farzedersek size iki sorum olucak;

1) Bu bahsettiğim iki dönüm, kapama ceviz bahçesinin içinde bulunuyor. Bu otların çamları geçipte ceviz bahçesine bulaşma ihtimali varmı.?

2) Bahçe kafes telle çevrili olmasına rağmen yaban domuzlarının İçeri girmesine engel olamıyorum , bu bitkiler onların iştahını daha çok kabartır mı.?

Comment

1. sorunuza cevap : alanın kenarını zaman zaman çapalarsınız. veya sürersiniz. yılda bir kere yapsanız dahi yeterli olur.
        2. olarak: yaban domuzu varsa üçgülü tavsiye edemiyorum. çünkü yaban domuzu burunları ile üçgül ve yoncayı burnuyla sökerek tahribat yapar. Üçgül onu çeker.
        ancak eğer bahçenize yaban domuzunun gelmesini engellemek için bahçenin dört köşesine bol deterjanla yıkanmış fakat fazla durulanmamış çamaşır asınız. temiz çamaşır kokusu domuzları bahçenizden uzaklaştırmanın en iyi metodudur.

Comment

Sayın Selsarac tekrar merhaba;
          Ben tavsiyenizi dikkate alarak ayrık otu ekmeye karar verdim,fakat birtürlü ayrık otu tohumu bulamıyorum.Geçen gün bauhause a gittim ve ayrık otu tohumu istedim ve bana bu ürünü verdiler.
          ( TOPGREEN-GAZON PROFESSIONNEL-EUROCLASS MIDI JEUX )
          (%25 TALL FESCUE SCORPIONES
          %25 TALL FESCUE GRANDE
          %20 TALL FESCUE ELDORADO
          %20 PER.RYEGR.NERUDA 1
          %10 RED FESCUE MYSTIC )
          Bu ürünün ayrık otu ile alakası var mı acaba?

Comment

Ayrık otunu tarlanıza bir bulaştırırsanız bir daha orayı zor temizlersin.Bence hiç denemeyin.Eğer biçme imkanınız varsa en kolayı cim ekmeniz.

Comment

Sayın Ubeyd doğru söylüyorsunuz fakat sulama imkanım kesinlikle yok.Biçme işlemi sorun yaratmaz.Sizce kurak şartlar için satılan çimden eksem başarılı olabilirmiyim.?

Comment

Sayın Juglandales,
                siz tarlanızın etrafına yapraklı ağaçlardan da dikseniz iyi olur.Ayrıca yonca ekimi yapmanızı öneriyorum.Tarlanın ıslahı ve amacınıza uydun olarakda değerlendire bilirsiniz.Selami beyin temiz çamaşır öneriside ilginç ve hoş bir öneri böylece bende öğrenmiş oldum.Zaman ayarlı tabanca sistemi var ilçe tarım müdürlüğünde size detaylı bilgi vereceklerini umuyorum.Geceye veya uygun bir ana denk gelecek şekilde ayarlatırsanız sözkonusu hayvanlar semtinize ugramazlar.Üçüncu bir öneri av partisi düzenleyin bolece sorunu halletmiş olursunuz.

Comment

Teşekkür ederim sayın Sahra tavsiyenizi dikkate alıcam.Yalnız Yonca ekimi ve cinsleri hakkında bir araştırma yapmam gerekecek.Bu arada her gittiğimde avcılar kulubüne bir kutu fişek bırakıyorum.

Comment

Working...
                  X