fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Malç Üretimi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Malç Üretimi

Peysaj alanlarında malç kullanımı konusunda (odunsu malç) ülkemizde bir çalışma yapılmaktamıdır.Bu konuda bilgi sahibi olmak istiyorum.Amerika ya yaptıgım bir seyahatta çok geniş bir kullanımı olan odunsu malç konusunda geniş bir araştırma yaptım.Bu konu ile ilgili olarak yurdumuzdaki üniversite yayınlarını taradım fakat bir bilgi bulamadım. yardımcı olursanız memnun olurum.saygılarımla.

Cevap: Malç Üretimi

Aslında ne gibi bir bilgiye sahip olduğunuz, bulacağınızdan ya da umduğunuzdan daha fazla şey katacaktır forumumuza?

Comment

Odunsu malç kullanımı ile ilgili ülkemizde malesef bilimsel bir çalışma bulunmamakla birlikte, istanbulda bazı özel peyzaj firmaları isteğe binaen peyzaj çalışmalarında odunsu malç kullanımı ve satışı yapmaktalar. kullanılan malç malzemeleri de yaptığımız araştırma sonucunda büyük bir kısmının yurt dışından getirildiği ancak düzce ilinde fındık kabuğundan yapılan malç malzemeleri üreten bir firmanın olduğunu öğrendik. Malç çalışması yapan peyzaj firması olarak örnek verebileceğimiz bir tanesi fidan peyzaj olarak istanbulda faaliyet gösteriyor. Müdürü Ünal Yücesan ile görüşebilirsiniz. Bahcesel üyesi olduğunuzu söylerseniz ilgilenecektir.telefonu:0533 317 13 82

Comment

Ülkemizde malç ne yazıkki bilinmiyor esasında dikilen her ağacın dibine mutlaka uygulanmalı. En az %25 su kaybını önler. Dekoratif görüntüsünün yanında sonuçta çürüyeceğinden toprağa katacağı organik madde de artı bir değer olacaktır.

Comment

kuraklık tehlikesinin fazla olacagı soylenen ülkemizde su tasarrufunu kesinlikle dusunmemiz gerekmektedir. benim amerikan unıversitelerinin yayınlarında yaptıgım araştırmada toprak tan yuzde 25-27 oranında su kaybını önlemektedir. organik maddece topragı zenginleştirdigi kesin olmakla birlkte toprakların su ve yagmur erozyonuna karşı korumaktadır.toprakların ruzgardan ucmasını önleyerek cıceklerin ve agaç yapraklarının tozla kaplanmasını önlemektedir.çim alanların su israfı cok fazla olmaktadır. malç ların yesile boyanması mumkundur. belediyelerimizin yeşil park ve bahçe alanlarında bile bu uygulama yapılması cok guzel bir gorunume ve tasarrufa vesile olacagını düsünmekteyim.ben abd de new jersey eyaletinde kaldım.inanın gorenınız vardır belki,bu kadar yeşillik bir yer gormeden tasavvur edemessiniz. ABD de malç üretimin de kullanılan ekipmanları ureten firma yetkililerine ulaştım.bilgi aldım. kendisi bana 2004 yılında ıstanbula turıst olarak geldıgını ama malç uygulaması goremedigini yazdı.kesinlikle faydalı olacagını belirtmiş. bencede cok gerekli saygılarımla.

Comment

Öğütülen zeytin dallarının malç işleminde kullanılması.
            Arkadaşım asıl ben teşekkür ederim, bu konuya ilgi duyarak yaklaşım getirmek konuyu canli tutmak ve paylaşımları yaygınlaştırmak adına, arkadaşım konunun deneysel uygulayıcısı olarak öğütülen dalların sonbaharda bahçelerde malç uygulaması ile edinilen kazancı açıklamam gerekirse öğütülen dallar ister kuru olsunlar isterse yaş olarak öğütülsünler toprağa serildiklerinde mikroorganizmaların faaliyetleri ile ayrışma işlemine tabii olarak havanın azot ve oksijeninin kullanarak öğütülen dal atıklardan toksin üretmeye başlayarak parçalanırlar, üretilen bu toksinler toprağa düşmüş ot tohumlarının da çürümesini sağlayarak bahçede ot teşekkülüne engel olurlar.

Arkadaşım malçın toksin üretme fazında iken malç malzemesinin ağaç gövdesine temas etmemesine dikkat edilmesi gerekir.

Bu şekilde olgunluğa geçen öğütülmüş dal yongaları istenirse daha sonra kompost yapımında karbon malzeme olarak değerlendirilir bence kalmasında faydalar çoktur, sonbahar ve kış ayları boyunca malçın bahçede kalması ile toprak solucanlarına barınak oluşturarak yatak oluşumu ile solucanların artması sağlanır, bunun sonucunda solucanlarda öğütülen dal yongalarının olgunlaşanlarını tüketerek en iyi gübre oluşumunu sağlarlar.

Arkadaşım öğütülen dalların çokluğuna bağlı olarak olgunlaşanlardan bir bölümü kompost yapımında kullanmak için ayrılabilir.

Bahçenin bereketinin daim olması dileğimle işlerin kolay gelsin, sevgiyle kal
            Yaşamın şifreleri topraklarda saklıdır.

Comment

Bu konuda mahrukatçıların iri talaş birikintileri kısmen yerde de çürümeye yüz tutmuş olarak malç olarak değerlendirilebilir.

Comment

ERAY-Kadir Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                Öğütülen zeytin dallarının malç işleminde kullanılması.
                Arkadaşım asıl ben teşekkür ederim, bu konuya ilgi duyarak yaklaşım getirmek konuyu canli tutmak ve paylaşımları yaygınlaştırmak adına, arkadaşım konunun deneysel uygulayıcısı olarak öğütülen dalların sonbaharda bahçelerde malç uygulaması ile edinilen kazancı açıklamam gerekirse öğütülen dallar ister kuru olsunlar isterse yaş olarak öğütülsünler toprağa serildiklerinde mikroorganizmaların faaliyetleri ile ayrışma işlemine tabii olarak havanın azot ve oksijeninin kullanarak öğütülen dal atıklardan toksin üretmeye başlayarak parçalanırlar, üretilen bu toksinler toprağa düşmüş ot tohumlarının da çürümesini sağlayarak bahçede ot teşekkülüne engel olurlar.

Arkadaşım malçın toksin üretme fazında iken malç malzemesinin ağaç gövdesine temas etmemesine dikkat edilmesi gerekir.

Bu şekilde olgunluğa geçen öğütülmüş dal yongaları istenirse daha sonra kompost yapımında karbon malzeme olarak değerlendirilir bence kalmasında faydalar çoktur, sonbahar ve kış ayları boyunca malçın bahçede kalması ile toprak solucanlarına barınak oluşturarak yatak oluşumu ile solucanların artması sağlanır, bunun sonucunda solucanlarda öğütülen dal yongalarının olgunlaşanlarını tüketerek en iyi gübre oluşumunu sağlarlar.

Arkadaşım öğütülen dalların çokluğuna bağlı olarak olgunlaşanlardan bir bölümü kompost yapımında kullanmak için ayrılabilir.

Bahçenin bereketinin daim olması dileğimle işlerin kolay gelsin, sevgiyle kal
                sayın kadir bey aramıza hoşgeldiniz sizi burda görmek beni onurize etti)
                bu sene buğday saman malçı deneicem inşallah beklediğimiz randımanu alırız

Comment

organik ve inorganik renkli malç üretimi yapılmaktadır. bu konuda çok fazla birtalep olduğunu söyleyemem. isteyenler siteyi inceleyebilir. www.decomulch.com

Comment

malçın kullanım şekli ve zamanı hakkında bilgi verebilirmisiniz

Comment

Working...
                    X