fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Dekoratif malç

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• Dekoratif malç

Malçlamanın kesin faydasına inandığım için bahçemde bunu uygulamak istiyorum. Ancak, bahçeye biraz da renk katmak için yurt dışında çok yaygın olan "renkli malç" konusunu inceledim.
    Ancak yurdumuzda hazır boyalı malç üreticisi bulamadım. Bu nedenle budama artıklarının ve yongaların amatörce boyanması için çeşitli denemeler yapıyorum. Yabancı kaynaklarda, kullanılan boyanın, toprağa ve bitkiye zarar vermemesi için " bitkisel boya " olduğu belirtiliyor.
    Yerli kaynaklardan bunların, toprak boya, pigment esaslı organik boya,olabileceği konusunda bir kanı edindim (eğer doğruysa tabii).
    Fakat bunların ticari isimlerini bulamadım. Bir kaç boya satıcısına danışdım ama derdimi anlatamadım.
    Hazır boyalı malç bulmak veya kullanılabilecek boyanın ticari tanımını verebilecek arkadaşlara şimdiden teşekkür ederim.

Cevap: Dekoratif malç

Merhaba, Sayın Tuğrul Bey, Nasılsınız?,

Ağaç kabuklarından ve odun talaşından malç yapımı ve kullanımı ülkemizde malesef fazla gelişmiş olmadığından, boyasız bile olsa bulunması oldukça zor. Bu nedenle bir arkadaşım, Almanyada edinmiş olduğu Peyzaj alanındaki tecrübeleri ile ülkemizdeki bu eksikliği görüp, Balıkesirde bununla ilgili yatırım yaptı. Faal olarak Malç tesisleri çalışıyor. Yakın bir zamanda da renkli malç imalatına geçecekler.

Siteleri http://www.bahcelife.com .

İsterseniz sitelerinden, iletişim linkinden bilgi isteyebilirsiniz.

Comment

Teşekkür ederim Selami Bey.
      Siteyi takip edeceğim.Esasında aşağıdaki resim ve linkten görüleceği gibi pek teferruatlı birşey değil boyama işlemi. Ama biri yapınca herkes yapacağı için herhalde pek ticari görülmüyor. 12-13 renk yapılabiliyormuş, peyzaja renk katması yönünden ilgi çekici olduğunu düşünüyorum.
      Saygılarımla.

Industry-Leading Mulch Equipment ~ Amerimulch

Comment

organik malçlamayı kısa bır sekılde acıklarmznz?

Comment

Merhaba; malç uygulamaları ile ilgili olarak Amerika da yıllardır yapılan bir uygulamayı Türkiye de ilk olarak başladık.
          Ayrıntıları www.cetinkayaas.com da bulabilirsiniz.
          Ayrıca,buradan da sizlere yardımcı olmaya çalışacağım.

Comment

Merhaba, ürünlerimiz ile ilgili bilginiz olması niyetindeyim.
            Saygılarımla;

Comment

İzmirde Dekoratif malç üretimi yapıyoruz eğer hala ilgi duyuyorsanız lütfen sitemizi ziyaret ediniz www.dekomalc.com

Comment

Working...
              X