fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

mezarlık servisi tohumu çimlendirme

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• mezarlık servisi tohumu çimlendirme

adaşım mezerlık servisi yetiştirmek iztiyorum kozalaklardan hangi aytohum alıcağım açılmışlardanmı açılmamışlardanmı almam gerekiyor hangi ayda alıp hangiayda dikeceğim bu konuda beni aydınlatırsanız minnettar olurum selamlar hocam süreyya çetin pamukova sakarya

Cevap: mezarlık servisi tohumu çimlendirme

selam süreyya çetin bende sakaryalıyım.ben bu yaz her gördüğüm ağaçtan tohum toplayacağım

Comment

tohum dikme ağacın cinsine göre değişiyor. şimdi mavi ladin tohum ekim zamanı diye biliyorum

Comment

Servi (cupressus sempervirens) çimlendirmek:

1- Tohumları kozalklarından ezerek veya kurutarak ayırınız.

2- 3 Gün ılık suda bekletiniz

4- Ekim yapacağınız yere ekiniz.

5- Üzerine organik maddesi bol ve 1 cm yi geçmeyecek şekilde kapak gübresi seriniz ve devamlı pulverize (Toz zerrelere halinde püskürterek) su veriniz ve devamlı nemli tutunuz.

6- Nemli kalması için toprağın üzerine 1-2 cm talaş serebilirsniz bu toprağı nemli tutacaktır.

7- İlk çimlenme sırasında mümkünse gölgeleme örtüsü ile gölgeleme yapınız çünki bir çok bitkide yeni çıkan fideler güneşe hassas olduğundan etkilenebilirler.

Not: Az miktarda çimlendirme yapacaksanız o zaman tohumları bir beze sererek rulo halinde sarın sonra ilk sulamasında kaynar su dökün sonrasında devamlı nemli tutarak sıcak (23-25 ºC) yerde bekletin 15 günde çimleneceklerdir.

Comment

Az miktarda çimlendirme yapacaksanız o zaman tohumları bir beze sererek rulo halinde sarın sonra ilk sulamasında kaynar su dökün sonrasında devamlı nemli tutarak sıcak (23-25 ºC) yerde bekletin 15 günde çimleneceklerdir. bunu ılk kez duydum

Comment

Şahper yine kaynar su dökün demiş, Kaynar suda bekletilen tohumlar bile var. örneğin keçiboynuzu tohumlarının iki gün kaynar suda beklemesi gerekiyor.vs.

Comment

Kaynar suyu bende ilk defa duydum çok ilginç ama mantıklı...

Comment

Kaynar su suyu, su geçirmekte çok zorlanan kabuğu olan bitki tohumları anlık ısınma ile kabuğun yumuşamasına neden oluyor zamanla soğuyan su kabuğu azda olsa yumuşatıyor ve nemli ortamda bekleyen tohumun çimlenmesini kolaylaştırıyor.

Comment

Magnolia gibi bazı çimlenme sorunu olan tohumlarda da sıcak su uygulaması yapılıyor.Çimlenme engellerinin kalkması için basit ama faydalı bir uygulama.

SICAK SUDA BEKLETME METODU:Tohum 4-5 defa, 77-100 C sıcaklıkta suya bastırılır.Sıcaklık kaynağı, işlemin ardından hemen kaldırılır ve tohumlar yeterince serin su içinde kaldıktan sonra 12-24 saat arasında soğumaya ve şişmeye bırakılır.Sıcak suyla işleme alınan tohumların hemen ekilmesi gerekir.Özellikle Gladiçya ve legümünöz türlerinde etkilidir.

SOĞUK SUDA BEKLETME METODU:Kabuktan kaynaklanan çimlenme engeline karşı tohumlar, oda sıcaklığına sahip su içinde, 24-48 saat süreyle bekletilir.Bazı Ladin(PICEA), Çam(PINUS) ve Göknar(ABIES) Türlerinde uygulanır.
                  SAYGILARIMLA

Comment

paylaşım için teşekkürler

Comment

tohumlardan bende buldum sıcak suda bekleme şu anda bakalım çimlendırebılecekmıyım

Comment

çok tohum oldu 500 kadar ne olacak bilmiyorum isteyen arkadaşlara yollayabılırım tohum

Comment

Rica ederim Tohumculuk konularında size yardımcı olabilirim.

Comment

biraz bilgim var ama tohumlar çıktıktan sonra bilgiye ihtiyacım olur sanrım saol

Comment

Rica ederim her zaman yardımcı olmak için burdayız.
                              SAYGILARIMLA

Comment

Working...
                              X