fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

jakarenda

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• jakarenda

selamlar...
    arkadaşlar bana jakarenda ağacı lazım.. konuyla ilgili arkadaşlar yardımcı olabilirse sevinirim..
    teşekkürler...
    M.Harun ATAY
    0 533 714 36 00
    [email protected]

Cevap: jakarenda

sayın arkadaşım size jakarenda ağacımı yoksa yetiştirmek için fidanımı lazım gökçenefefidancılık.

Comment

bana ağacı lazım dı!!! ama zamanı geçti. yine de çok teşekkürler...

Comment

tohumla ekın bence

Comment

Sayın harun atay jakerendanın ağacı lazımmış geçti dediniz nedendir bir ilaç içinmi lazımdı aYDINLATIRSANIZ SEVİNİRİM bulunduğum yerde çok miktarda ağacı var ve yakın zamandada mis kokulu çiçeklerini açacaklar.Mustafa Peksöz Gökçen efe fidancılık = 0 535 306 60 19 [email protected]

Comment

sn eltarado tesadüfen bahceseli kurcalarken rastgeldim.jakerendan ağacını n halk arasında geçen ismini belirtiniz.birde ilgimi çekti nerelerde yetişir.karasal iklime uygunmu,çiçekleri kokulu ve güzelmi, ayrıca benim bal arılarım varballı bir bitkimi,suyu severmi detaylı bilgi istiyorum,bilgi verene teşekkürler.sorması ve öğrenmesi ayıp değil herhalde

Comment

jakaranda
              Jacaranda, guney Amerika yerli bitkisidir, yapragini doker,tohumla cogaltilir, 10 metreye kadar yukselebilir, yari golge ve gunesli yerleri sever. Sıcak iklimlerde tam yaprak dökmeyebilir.
              Jacaranda bahar sonu ve yaz aylarinda yapraklanmadan once ciceklerini acar sonra yapraklar acilip cicekleri yetisir. Senede iki kez hem yaz başı hem sonbaharda açması dolayısıyla çok dikiyoruz. Yaz başı bol çiçek açıyor. Sonbaharda daha az açıyor. dondan zarar görürler.

(bitki, Fam: Bignoniaceae)
              la: Jacaranda mimosifolia
              de: Palisander m., Jakarande f.
              en: jacaranda
              es: jacarandá, abey
              fr: jaracanda à feuilles de mimosa
              gr: ÃéáêáñÜíôá
              it: jacarda
              pt: jacarandá
              se: jakarandaträd
              ru: äæàêàðàíäà

Comment

ilgi ve cevaba teşekkür,bahcesel'e üye olan arkadaşlar belki bilirlermersin taraflarında nerelerde çok, çünkü yaz sonu ben arılarımı MERSİN 'e kışlatmak amacıyla götürüyorum faydası olursa diye düşünüyorum, mesela okaliptusdan arının çok istifadesi oluyor Tarsusda ormanı var.Bunada tıbbi bal diyorlar,bronşit, nefes darlığı ve astıma çok iyi geliyor.Belki bununda böyle bir durumu olabilir.denemekte yarar var.

Comment

Working...
                X