Fidan üretimi kolay bir iş değildir. Öncelikle üreteceğiniz fidana ait çok iyi bir piyasa araştırması yapmalısınız ve ne üreteceğinize karar vermelsiiniz. Üretimin A'sından Z'sine sizi bir maliyet, emek ve pazarlama stratejisi maratonu bekliyor bunuda göz aldıktan sonra başaramayacağınız şey yok... Zaman kaybetmemek için mutlaka bellli çöğürleri acilen bulup dikmelisiniz yaz aylarında bakım ve aşılama tecrübeleri size iyi elecektir.
Kolay gelsin umarım işinizde başarılı olursunuz.Bir tavsiyem en çok kullanılan bitkileri üretmeniz.mesela çit bitkileri,çam türleri falan , tabi birde mevsimlikler...
Fidan üretimi kolay bir iş değildir. Öncelikle üreteceğiniz fidana ait çok iyi bir piyasa araştırması yapmalısınız ve ne üreteceğinize karar vermelsiiniz. Üretimin A'sından Z'sine sizi bir maliyet, emek ve pazarlama stratejisi maratonu bekliyor bunuda göz aldıktan sonra başaramayacağınız şey yok... Zaman kaybetmemek için mutlaka bellli çöğürleri acilen bulup dikmelisiniz yaz aylarında bakım ve aşılama tecrübeleri size iyi elecektir.
Öyle bir çeşit yok, piyasanızda araştırma yapacaksınız ne tür fidanlar çevrenizde talep görüyor o fidanları pazarlaması ve satışı kolay olan türler olarak belirleyip üreteceksiniz. Kabiliyetlerinizi ortaya dökün hele bir, araştırma yapın. Biz buradan piyasanızı araştırmayız ki!
Hani bunları yaptığınızda para kazanırmısınız bilemem ama bir yerden başlamanızda gerekiyor.
evet arkadaş haklı bende başladım krmakarışık oldum satabılırmıyım ,elımde kalırmı bılemıyorum. 450 tohum ektım 80 adet dogu mazım çıktı. şimşir ektim 200 tane kadar. yaz kış yeşil kalan bır bıtkı var adını bilmiyorum ,sarı yarısıda yeşil yapraklarının ondan da 300 tane kadar çelıkledım.sahı bu bıtkının adı neyki
Bitkileriniz bakımlı olsun, piyasaya haber salın, borçla iş döndermeyin göreceksiniz ki üretipte satamayacağınız ürün ve mal yok. Sonuçta her malın bir fiyatı, her ürünün bir alıcısı, her ürünün bir ömrü var. Sizler birer bekçisiniz ve o bitkilerin esas dikilecek yerlerine, ömürlerini devam ettirecekleri yerlerine gitmek üzere başında beklediğiniz bitkiler onlar. Bekçilik ücretini size o bitkilerin sahipleri ödeyecektir.
teşekkür ederim. Ama baktımda geçen gun çok sıcaktı naylonu açmayı unuttum .Sararmışlar ama hepten gidik deiller .naylonu açtım ama geç kaldım 4 akşamdır suluyorum gubremı atsam ne yapabılırım bozulmamaları için ..?
Etkilenmişlerse biraz yaprak dökümü olur. eğer fazlaca bitkinin zorlandığını düşünüyorsanız biraz budama veya kırpma yapın ki yaprak yükü hafiflesin. Böylece daha kolay toparlanırlar...
evet biraz sararma olanları budadım hepsinde sararma yok bunlar açık durursamı daha iyi yoksa sera tipi kapatayımmı ?şu anda havalar sogudu 30 dereceden 10 dereceye düştü bu konudaki fikriniz nedir?
Comment