fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

gübre tankı

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich gübre tankı

kiraz ve çilek bahçelerimi damla sulama ile suluyorum.ama gübre tankı almadım.gübre tankını kendim yapmam mümkünmü, tarif edebilirmisiniz?

Cevap: gübre tankı

Sayın Keleş damlama suyu ile gübre vermek istiyorsanız gübre ayarını tam tutturamayabilirsiniz. Gerekten zor ve tecrübe isteyen bir iş.Verilmesi gereken miktardan fazla verme durumunuzda bitkinizin yanmasına neden olabilirsiniz.Özellikle bu konuda deneyim olmayan biri için gübre tankı ile birlikte otomasyonunda yaptırmanız lazım.

Comment

Sayın Ubeyd öncelikle ilgilendiğiniz için teşekkür ederim.Gübrelemeyi toprak analiz sonuçlarına göre yapıyorum.Sorunum bahçeye vermek istediğim gübre sulama suyuna öylebi karışsın ki bütün bitkilere eşit miktarda gitsin.Aksi durumda bi kısmı hiç gübre alamazken bikısmıda söylediğiniz gibi gübreden yanabilir.Böyle bir sistemi vaktim varken kendim yapabilirmiyim,yok buiş okadar basit değilse gidip hazırmı alayım.

Comment

Sayın Keleş bence bu işi bilen birilerinden destek almanız faydanıza olur.Göz kararı veya el yordamı ile her yere eşit oranda vermeniz mümkün değil.

Comment

su kaynağınız nedir? artezyen kuyu vs

Comment

Sn Keleş eğer eliniz yatkınsa bu konuda ustalığınız varsa dozaj tankını belki yapabilirsiniz ama kullanmasını mutlaka öğrenmelisiniz. Yapacağınız tank motorun ürettiği basınca dayanabilmeli. Aksi taktirde baştaki endişeleriniz gerçekleşir. En doğrusu uygun kapasitede bir gübre tankı satın alıp kullanmak tır. bu arada yılda iki kez humık asit vermenizi de tavsiye ediyorum. Gübre ve mineral maddelerin alımını kolaylaştırır.

Comment

Sayın Türkay suyu kendi yaptırdığım göletten 20t/s su basabilen çıkış basıncı 3kg/cm2 olan bir pompayla alıyorum.

Comment

Yardımcı olduğunuz için öncelikle teşekkür ederim.Bencede en iyisi uygun bir gübre tankı satın almak.

Comment

Yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.Ben en iyisi uygun bir gübre tankı satın alayım.Satıcılar nasıl birşey alacağım konusunda yardımcı olur herhalde.Birde sayın Kenan kiraz bahçemin ph'sı6,1 çilek bahçemin ph'sı 5,9 humik asit uygun olurmu.

Comment

Uygun miktarda humik asit her bitki için iyi geli. Kendisi doğrudan gübre olmayıp besin maddelerinin alınmasını kolaylaştırır. Toprak yapısını düzenler. Kimyasalların etkisini azaltır.

Comment

arkadaşlar yeni katıldım bu siteye ve bu konularda üretim ve kullanım ile ilgili büyük tecrübelrim var gübre tankı her ölçüye göre yanlız bunlar demir olduğu için belli yıl sonra gübrenin asitinden dolayı çürür. en güzel çözüm karıştıracağın gümreyi uygun bi ortamda eritip bi bidona dökülmesi ve bu sulama motopomp ile ise emiş borusunun uc tarafına ince boru eklemek mini vana takılması tercih edilir. sulama sırasında emiş borusuna taktığımız ince boruyu hazırladığım(erittiğimiz) bidonun içine daldırarak en az 5 litreyi 5 dk emecek sekilde vanayla kontrol etmektir. gübreniz homojen şekiilde sisteme karışacaktır. gübre tankına 3 senede bir vereceğiniz para cebinizde kalır ve yaklaşık 5 tl mal ettiğiniz sistemi de uzun süre kullanmış olursunuz.

Comment

bi arkadaşımız benden bununla ilgili bi uygulamayı görmek istediğini dile getirdi. bende bunnla ilgili yeterli mesajım olmadığı için buradan cevap yazmak istiyorum. yakında bununla ilgili dökümanı sunarım. yeniden ayrıntıdan bahsedecek olıursam emiş borusunun en uc tarafından damlama için delme aletiyle delik delip damlama borunda yapılan conta ve nipel kullanarak normal bi ince boru eklemek bunun kontrolünüde mini vana ekleyip onla kontrol etmek. ben bunu uyguladım ben sakarya hendek in köyünde fındık tarlasında uyguladım. şimdide başka bi konu olan eğimli arazide basınç farkından doğan sıkıntıları gidecerek ürün geliştiriyorum ilgilenirsiniz umarım iyi çalışmalar..

Comment

gün_esli Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
                          bi arkadaşımız benden bununla ilgili bi uygulamayı görmek istediğini dile getirdi. bende bunnla ilgili yeterli mesajım olmadığı için buradan cevap yazmak istiyorum. yakında bununla ilgili dökümanı sunarım. yeniden ayrıntıdan bahsedecek olıursam emiş borusunun en uc tarafından damlama için delme aletiyle delik delip damlama borunda yapılan conta ve nipel kullanarak normal bi ince boru eklemek bunun kontrolünüde mini vana ekleyip onla kontrol etmek. ben bunu uyguladım ben sakarya hendek in köyünde fındık tarlasında uyguladım. şimdide başka bi konu olan eğimli arazide basınç farkından doğan sıkıntıları gidecerek ürün geliştiriyorum ilgilenirsiniz umarım iyi çalışmalar..
                          sayın gün_esli sizin anlatmak istediginiz sisteme biz vanturi diyoruz ama bu sizin anlattıgının kadar basit degil evet belki belli bölgelerde bu uygulamayı yapıyorlar motorun çekim tarafındaki boruyu delici ile delerek ufak bir mini vana yardımı ile gübreyi çektirebilirsiniz ama bunun pek saglıklı olacagını sanmıyorum çünkü bilirisniz damlama sulama driplerinin her yıl nitrik asitle temizlemnesi gerekir nitrik asitin metaller üzerinde aşındırıcı etikis oldugundan dolayı kullanılan dinamonun veya motopompun pervane sistemine çok büyük etkisi olacagının düşünüyorum...

bu sistem yerine yapılması çok basit olan ventüri yi kendimiz yapmayı öneriyorum verdiğim resimde basit bir ventürü sistemi var illa ithal bir sistem alınması gerekmiyor bunun bir tesisatşıda bile yaptırabilirisniz biz bu vanturi sistemi ile binlerce dönimlük araziler için gübre ve ilaç veriyoruz yerdımcı olabildiysem ne mutlu

Comment

lpg tankından gübre tankı yapımı.
                            Babamın arabanın lpg tankının büyük olması ve bagajda yer bırakmamasına çözüm olarak daha küçük bir tank almasıyla boşa çıkan eski 60 litrelik lpg tankıyla gübre tankı yaptırmak aklıma geldi.

İşlem sanayide yapıldığı için sadece ilk bıraktığım zaman resim aldım, bitmiş halini de resimledim.

[ATTACH]1279[/ATTACH]

[ATTACH]1280[/ATTACH]

[ATTACH]1281[/ATTACH]

[ATTACH]1282[/ATTACH]

[ATTACH]1283[/ATTACH]

Sanayide ilk yapılan gübre koyma ve tahliye işlemlerinin yapıldığı kapak tornada standart olarak üretilip her tanka uygulanabilen bir parça.
                            -yaklaşık 20 cm çapta kalın etli bir boruyu tornada 8-10 cm lik parçalar halinde kesiyorlar.
                            -üst kapak ise yaklaşık 6-8 mm çapında tabakadan daireler şeklinde kesilip kenarları tornada düzeltilip en ortasına matkap ile derin olmayan bir yuva yapıyorlar.
                            -kenarlarındakikulakçıklar ise yine silme tabir edilen demirden,
                            -üstündeki burgu da yine silme ve civata-somun işbirliğiyle çalışıyor.

Bundan ayrıca 3/4" giriş ve çıkış yapıldı, giriş kısmında tankın içine doğru bir boru da eklendi termosifonlardaki gibi, buralara 3/4" hortum rekoru taktım.

Tahliye için 3/4" altta da bir çıkış var ve buraya da küresel vana bağladım.

Ayaklar ise Ø10 nervürlü inşaat demiri, çamura batmasın diye de ayakların arasında 25 lik L profilden bağlantı yapıldı.
                            Kaynak

Not: Burada tanktan gübrenin çekilebilmesi için gübre tankının giriş ve çıkışının bağlantı yapıldığı ana boruya giriş çıkış noktaları arasına vana konulmalıdır aksi takdirde basınç farkından dolayı tank sistemi çalışmaz.

Comment

Working...
                            X