kişisel olarak araştırmacı bir yapıya sahibim.damla sulama sistemleri konusundada bir çok bilgiye ihtiyacım olduğundan bir takım sorular sormak istiyorum.bahçeme kendi çabalarımla ekteki kendi çizmiş olduğum resimdeki şekilde damlama sistemi kurdum.fakat acemiliğimizden vede bir uzmana danışmamamızdan kaynaklanan bir takım sorunlar var.resimdeki sistemde kullandığım lateral hatlar 17 lik ve 15 cm aralıklı damlatıcılı kendinden delikli yassı boru.ben bu boruları delerek bu borular üzerine 30 cm aralıklarla debi ayarlı hat üstü damlatıcı monte ettim.bundaki amacım ise sulama işlemini 20 - 30 dk gibi bir zamana indirmek.nedeni ise elekriği seyyar kablo ile sağlamam.bu ekteki resimdeki sistem şu anda mevcut kurulu.sistemde saatte 600 litre kapasiteli santrifüj bağlı.ayrıca ana boruyuda aynı 17 lik yassı boru ile yapmıştım.lateral çıkışlarını TE ile sağladım.yaşadığım sorun sistemdeki tüm lateral hatların vanaları açık konumdayken sadece santrifüj çıkışına en yakın olan laterallerde sulamayı göz ile görüyorum.benim sormak ve öğrenmek istediğim sorular ise acaba motoru biraz dahamı güçlendirmem gerekiyor yoksa ana boru hattınımı değiştirmeliyim.kafamdan geçen saate 4-6 ton su basan bir motor almak geçiyor fakat bu motoru aldığımda aynı zamanda ana boru hattınıda değiştirmem gereklimi?eğer değiştireceksem 1 inch çıkışlı motora nasıl bir ana boru hattı kurmalıyım.yani çap kaç mm yada inch olmalı.yada almam gereken motorda aramam gereken özeelik ne olmalı?
bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.

Comment