fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

hava problemi

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich hava problemi

Benim bahçem 300 m kare kadar.Ancak düz değil.Damlama suyu köy şebekesinden besleniyor.Benim sorunum ;su verildiğinde bazı memeler su damlatmıyor.Meme biraz gevşetilip su rahat akmaya başlayınca tekrar ayar yapınca su kesilinceye kadar normal çalışıyor.Su kesildikten sonra tekrar verildiğinde yine sorun tekrarlıyor.(Ağaç yerleri standart ölçüde olmadığından deliksiz sulama borusu alıp gerekli yerlere meme taktım).Sulama krokisini ekte gönderiyorum.Bahçe ile evim arası 40 km.Hafta sonu gidebiliyorum.Orada olmadığım zamanlarda sulamanın devam etmesi için bu sistemi tercih ettim.Eğer randımanlı çalıştırabilirsem çok iyi olacak.Şimdiden teşekkürler.Kolay gelsin.
    .

Cevap: hava problemi

Sn.Zaferbelen eklemiş olduğunuz resimin uzantısı bmp formatında olduğundan dolayı fazla yer kapladığından olsa gerek foruma eklerken dosya boyutunun otomatik olarak ufaltıldığı için çok küçülmüş.büyüteç ile büyütüldüğünde ise resimden hiç bir şey anlaşılmıyor.resmi kendiniz paint ile çizdiyseniz en son kaydederken dosya uzantısını jpeg olarak yapıp foruma eklerseniz resim daha iyi okunabileceği kanısındayım.bilindiği üzere bmp formatındaki bir resim jpeg formatında olduğunda dosya boyutu yaklaşık % 90 oranında küçülmekte fakat resimde bir bozulma falan sözkonusu olmamaktadır.forumda eklenti olarak eklenen dosyalarda çok küçük boyutlarda izin verildiğinden (veritabanında fazla yer işgal etmemesi için) mesela bu forumda bmp uzantılara 19.5 KB verilmekte jpeg formatlarına ise 293 KB boyutuna kadar olan dosyalara izin verilmekte.yani kısacası eklenen resimin dosya büyüklüğü bu değerlerin üzerinde ise forum ayarları otomatik olarak dosya boyutunu bu değerlere çekmektedir.dolayısı ile resimde küçüldüğünden okunamama ve tam anlaşılmamaktadır.
    bu mesajı bilgi amaçlı olarak yazdım yanlış anlaşılmasın.eklentinizi dediğim şekilde düzenlerseniz daha iyi olacağı düşüncesindeyim.saygılar.

Comment

Sevgili Zafer Belen ;
      Göndermiş olduğunuz çizim Sayın Xpress'in de dediği gibi anlaşılamıyor. Araziniz hakkında net bir bilgi gönderebilirseniz yardımcı olmaya çalışabilirim.
      Saygılarımla..

Comment

resmi tekrar çizip ekliyorum.İlğinize teşekkürler.su basıncının yeterli olup olmadığını anlamak için son lardaki memeleri kontrol ettim.Sulama var.

Comment

Sevgili Zafer Belen ;
          Çiziminizden anladığım kadar, zannedersem siz lateralleri birbirlerine paralel şekilde bağlamışsınız. Yanlışım varsa lütfen düzeltin. Resimden anlaşılan bu. Sulama alanınız aslında küçük bir yer ancak köy şebekesi derken gelen suyun debisini bilemediğim için çok net bir cevap veremiyorum. Ancak size yardımı olması amacıyla basit bir yerleşim projesi gönderiyorum. Bu şekilde bir deneyin. Yine de bir sorun olursa lütfen yazmaktan çekinmeyin.
          Saygılar..

Comment

Değerli arkadaşlarım; Yanıt yazmakta geciktim özür dilerim anca fırsatım oldu.Dediğinizi yaptım pek fark olmadı.Borular toprağın üzerine seriliydi.Yerden 10 cm kadar yukarıya alıp klavuz teli çekip boruları gergin hale getirdim.Azaldı ama tam hallolmadı.Önümüzde ki hafta şebekeden ayırıp su deposundan besleyip deneyeceğim.Sonucu yazarım.Eğer hiç sonuç alamazsam arık açıp sulama zamanını azaltıp deneyeceğim.Yani damlama olmayacak,salma olacak.

Comment

Working...
            X