fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Depolu Damlama Sistemi hakkında acil bilği......

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Depolu Damlama Sistemi hakkında acil bilği......

Size birkaç sorum olacak;

1.Kuyu suyum çok tuzlu çıktı, damlama sistemi ile meyve ve sebze ağaçlarında kullanılabilirmi?

2.3000 m2'lik arazimde 100 sedir ağacı, 50 meyve ve 150 kaya sarmaşığı ağacım bulunmaktadır, bunlar için 5 tonluk bir depo alsam damlama sistemi vasıtasıyla hafta sonu sulamak yeterlimidir?

3.Bu tür bir sistemin yaklaşık bana maliyeti ne kadardır?

Cevap: Depolu Damlama Sistemi

benim sorum damlama sulamada ortalama dekar maliyeti hakkında olacak

Comment

Cevap: Depolu Damlama Sistemi hakkında acil bilği......

1.Kuyu suyum çok tuzlu çıktı, damlama sistemi ile meyve ve sebze ağaçlarında kullanılabilirmi?

Ne kadar tuzlu? 1-1,5 EC den sonrası oldukça sıkıntılıdır en azından bitkiye gübre veremezsiniz.

2.3000 m2'lik arazimde 100 sedir ağacı, 50 meyve ve 150 kaya sarmaşığı ağacım bulunmaktadır, bunlar için 5 tonluk bir depo alsam damlama sistemi vasıtasıyla hafta sonu sulamak yeterlimidir?

5000 litre su / 250 bitki= 20 litre su haftada bir gayet yeter bence. Hatta haftada iki defa bile sulayabilirisiniz.

3.Bu tür bir sistemin yaklaşık bana maliyeti ne kadardır?

Tank masrafı 800-1000 lira
      Damlama sulama borusu 1000-2000 lira
      Nakliye ve montajişçiliği 500 lira

gibi düşünün.

Comment

Cevap: Depolu Damlama Sistemi

metinyavuz Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster

benim sorum damlama sulamada ortalama dekar maliyeti hakkında olacak
        300-1000 TL arası değişir. Rakamı değiştiren etmen bitki yoğunluğu, bitkilerin yaşı, arazinin su durumu gibi etmenlerdir.

Comment

selamlar konuya uzun süredir yazılmıyor ama öğrenmek istediğim bir kaç şey var. Bende benzer bir durumla karşı karşıyayım. Arazimde su yok ve sondaj açtıramıyorum. Bende büyük bir kaç depo ile sorunu çözeyim diyorum. ancak su temini konusunda aklıma pek fikir gelmiyor. Arazim 42 dönüm ve ceviz fidanı dikmek istiyorum. Su temini için yaklaşık 15km yakında bir baraj gölü var oradan kafama göre su çekebilir miyim? Birde sanırım itfaiyeler böyle bir hizmet veriyormuş bu maliyet açısından nasıl bir külfet getirir? Bana sondaj suyu olmayan bir arazide nasıl sulama yapabileceğimle ilgili fikir verirseniz çok sevinirim.

Comment

Konuya bir işaret koyalım..

Comment

Working...
            X