fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tank ile sulama

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: tank ile sulama

çok haklısın abi sonuna kadar katılıyorum sana. cehalet var bilgisizlik var vurdumduymazlık var çoğu diyorki armut piş ağzıma düş arkadaş uğraşmadan emek vermeden yemek olurmu.çaba göstermek üretmek üretken olmak kaba düzen değil kafayı kullanarak fenni ilmi kullanarak iş yapmak gerek.bu işlere ilk baş koyduğumda burda ilçe tarım müd. ne gitmiştim.oradan bilgi almak için oradaki memur bana ne desi iyi abi, aynen şöyle dedi hani onlar arazileri ve mıntıkaları biliyorya bana dediki arkadaş senin orda su yok bişey yok boş hayale kapılma dedi. bi sinirlendim. dedimki abi benim oraya baraj kuracak halim yok sen bana deki; arkadaş bir fidan dikersen bir fidanının şu günlerde veya şu yaşa kadar veya şu şekle gelene kadar günlük yada aylık yada haftalık her ne ise şukadar suya ihtiyacı olur şu kadar su yeterli olur sen bana bunu söyle dedim. diyorki yavv işte fidanı dikince 30-40 santim derinliği sulayacan işte diyor. yani kabataslak kafadan atıyor bi cesaret veripte şöyle yap böyle olur diyemiyor belkide kendisi bile bilmiyor. suyu bul sana ithal ceviz verelim diyor dedimki ithal ceviz bizim buralara uygunmu havasına toprağına dedim test edilmiş yada önceden yetiştirilmiş örneği varmı dedim diyorki yavvv yokta uygun olmasa taa oralardan gelirmi varki bi bildikleri getiriyorlar diyor.işte böyle bi zihniyet abi.kalmışkı ben lise mezunu iyi kötü bu işlerde araştırma yapabilen birisiyim birde hiç bilmeyen köyden müracat etmiş bi arkadaşı düşündüm dedim yazık bu sisteme. devlet desteği ile cebinden para vererek bu işi yapın diye insanlara bas bas bağırıyor devletin bu iş için görevlendirdiği adamın haline bak dedim. baştan savma işler.

Comment

Valla bilader devletin sucudur oradaki adam iyi hos ben oturtmadimki oraya.devlet oturttu demekki devlette suç.Adam gibi universite bitirmisler varken koyuyorlar medeniyet yulari takmis kor cahili olan bu.Sen kendi bildigne git salla gitsin gerisini.Ben firca calisini 3 senedir ugrasiyorum alistirmaya buraya kisin eksi 17 .Alisti ama aslanlar gibin .Simdi ben mutlu musteri mutlu bitki mutlu ne yani imkasiz varmidir.

Comment

haklısın abi. abi beni msn eklermisin

[email protected]

Comment

Valla bilader msndeki paylasimlar iki kisi arasindadir .Buradaki paylasimlar halkin gozu onundedir.Bence en dogrusuda halkin gozu onunde olandir belki birileri daha yararlanir yada birileri elestirir.

Comment

çok haklısın abi en doğrusu bu.

Comment

Bilinipte paylasilmayan deger ilen bilinmeyen deger arasindaki fark nedir?
              Bir koylu arazi alir ve hububat ekmeye karar verir.
              Koylu baslar topragi kazmaya ve bir yandanda analizleri ni yapar ve ortaya cikan sonuc sasirticidir.Bolge hububata degil ,cevize uygundur.
              Koylu araziyi adamla aksam kahvede karsilasir ve derki ya senin arazi cevize daha uygunmus.Eski mal sahibi sorar nereden ogrendin? Koylu cevap verir analiz yaptirttim.Eski mal sahibi der ya ben bunu zaten biliyordum bende analiz yaptirtmistim.
              Koylu cevap verir be mubarek madem biliyordun neden demedin? Eski mal sahibi cevap verir neden diyeyimki ben arazimi satmaya bakarim.
              Koylu yine sasirir ve cevap verir ve derki be mubarek madem bu konuda bilgin vardi bu kadar masraf etmeden deseydinde cevizleri alip dikeydim ya.

Bilgi her daim paylasildiginda yerine uygun oldugu zamanlarda deger kazanir.Her bilgi bir gun degerlidir.Nice paylasimlar dilegisyle camasirlar beni bekliyor

Comment

bir yakınımın köyünde bir çiftci amca böyle hububat ekimi ile uğraşırken artık neden celallendi ise araziye komple ağaç dikiyor köylü diyorki bu adam kafayı yedi fıstık gibi buğday yerini ne hale getirdi tüh diyor.amca hızını bi alıyor bu sene yan taraf öbür sene diğer taraf derken derken arazi oluyor 80 dönüm komple ağaç şu anda ilk başladığı yerde 3 katlı evi var evide dikti adam. cebinde bi bahçe makası ağaçların içinden çıkmıyor. hala yan tarafta hububat yetiştirecem diye uğraşan köylü şaşkın vay bee dediler ama erken kalkan yol aldı. diyorlarki geçenlerde sadece 20 binliralık elma satmış tabi köyde bunu duyupta vah tüh demeyen yoktur.

Comment

merhaba arkadaşım,

benim 4.5 dönüm behçem var, bu bahçede damla sulama yapmak istedim. bahçem 5derece açılı. bahçede ne yazık ki elektrik ve su yok. ama ağaçlarım var. geçen yaz ağaçları teneke teneke suladım ve bahçe yapamadım ama bu sene damla sulama ile sorunu çözeceğime inandım.

5 tonluk su deposu aldım. 63 mm ana boru, 800 mt damlama borusu, 1200 adet damlatıcı meme, körtapa vanalar vs. damla sulama sistemi için gerekli olan ekipmaları aldım.

bahçemin açısı yüksek olan yerine 5 tonluk depoyu 1 mt yüksekliğe sabitledim. 63 mm ana boruyu monte edip körtapasını taktım. 63 mm borudan 16 mm damlama borularını ağaçlara ve bahçeme dizdim. yaklaşık 25 delik deldim boruya ve yaklaşık 800 adet meme taktım.

Şuan işim tam bitmedi ama hem ağaçlarım hemde bahçem damla sulama ile sulanıyor. 4,5 dönüm araziye elektrik olmadan deponun basıncıyla suluyorum ve işlem başarılı olarak devam etmekte.

tüm memeler damlama yapmaktadır. basınç yeterli geliyor.

Tavsiyem depo tonajını fazla tut ve depoyu daha yüksek bir yere sabitle. 5 ton su bana 1 hafta yetiyor. taşıma suyuyla değirmen dönmez ama şükür ki şuan için dönüyor

Comment

çok sağol bu faydalı bilgin için çok teşekkür ederim arkadaşım.benim arazinin en üst kısmı ile en alt kısmı arasında 10 m rahat atar. birde depoyu biraz yükseltirsem su öyle bi inerki aşağı doğru jet hızı ile ama damlama sistemi maliyetli ben bunu kendi çabamla yapabilirmiyim olurmu dersiniz ?

Comment

depoyu ikinci el aldım 300 tl polietilen.

boruları, memeleri, vanaları, contaları, komple takım olarak 450 tl ye aldım. (sıfır.)

işçilik bana ait (bedava)

bu maliyetle bitirdim. senin arazi benimkinin 3 katı olduğuna göre depo hariç maliyetin çıkabilir.

Comment

satılık ikinci el depolar var çokda hesaplı 300 tl ila 1000 tl arasında 10-15 tonluk tanklar var öyle bi tank düşünüyorum nasip olursa. damlatma işini yapabilirim çok zor bi olay gibi gözükmüyor.inşallah güzel olacak.şimdilik hayalini bile kurması sevindiriyor beni.benim araziye yakın bir yerde yüzey suyu çıkıyor bu ay sonlarında orayı kazdırıp suyu orada göllemeye çalışacaz o suyu gölleyebilir isek süper olacak.eğer olmazsa suyu taşıyacam yapacak bişey yok. senenin üç ayı ayda en fazla iki kez zahmete girmiş olurum çokmu

Comment

Demek istedigim buydu benimde.Eger forumda paylasilirsa bir çok kisi bilgi edinir ve bir çok kiside bilgisini sunar .Hehehe

Comment

selamlar konuya uzun süredir yazılmıyor ama öğrenmek istediğim bir kaç şey var. Bende benzer bir durumla karşı karşıyayım. Arazimde su yok ve sondaj açtıramıyorum. Bende büyük bir kaç depo ile sorunu çözeyim diyorum. ancak su temini konusunda aklıma pek fikir gelmiyor. Arazim 42 dönüm ve ceviz fidanı dikmek istiyorum. Su temini için yaklaşık 15km yakında bir baraj gölü var oradan kafama göre su çekebilir miyim? Birde sanırım itfaiyeler böyle bir hizmet veriyormuş bu maliyet açısından nasıl bir külfet getirir? Bana sondaj suyu olmayan bir arazide nasıl sulama yapabileceğimle ilgili fikir verirseniz çok sevinirim.

Comment

Working...
                            X