fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

Damla Sulama Maliyeti

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• prefix_1_title_rich Damla Sulama Maliyeti

150 metre boy ve 45 metre ene sahip ( değerler ortalama ) bir bahçe sahibiyim. 5x3.5 metre dikim aralığına sahip elma dikimini yeni yaptım ( 27 Kasım 2011 ) 400 fidan dikildi. Mayıs ayı gibi damla sulama sistemi kurmak istiyorum. Su sondajı tarlanın başında 45 metrelik enin orta kısmında bulunuyor. Geçen yıl 20 Ağustosta suyun 6,5 metrede olduğunu tespit ettim. Benzinli ya da dizel su motoru kullanmayı düşünüyorum. Şu an su motorum yok. Tarlada suyun olduğu yerden aşağı kısma doğru çok hafif bir eğim var. Gübre tankım var. Bu bahçenin damla sulamaya kavuşması için ne kadar harcamam gerekir. Teşekkürler

Cevap: Damla Sulama Maliyeti

Sondajınızın çapı kaç cm.?

Comment

domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
      Sondajınızın çapı kaç cm.?
      9-10 cm kadar çapı var

Comment

Damlama boruları,kangal boru,bağlantı aparatları, filitrasyon sistemi,işçilik -nakliye dahil 2500-3000 lira civarı bir maliyet tutar.

Comment

Üstad kendin yaparsan maliyeti düşürürsün birim hesapta en büyük maliyet filtre tutar

Comment

domatesçi Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
            Damlama boruları,kangal boru,bağlantı aparatları, filitrasyon sistemi,işçilik -nakliye dahil 2500-3000 lira civarı bir maliyet tutar.
            Merhabalar, ama kendim nasıl yapacağım? Daha önce hiç damla sulama sistemi kurmadım. Kendim yaparsam ne kadar kârım olur? Filtre ne kadar tutar?

Comment

edebii Nickli Üyeden Alıntı Mesajı göster
              Merhabalar, ama kendim nasıl yapacağım? Daha önce hiç damla sulama sistemi kurmadım. Kendim yaparsam ne kadar kârım olur? Filtre ne kadar tutar?
              Öncelikle topragınızın yapısı ve meyvenizin su miktarı önemli kullanacak oldugunuz damlama hortumlarının cinsi için.Mevcut suyunuz sisteminiz için yeterliyse suyunuzun yapısına uygun filtreleme yaparsınız.Forumda bu işle ilgili yardımcı olan bir arkadas vardı daha detaylı faydalı bilgiyi o sana verebilir

Comment

Working...
              X