fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

DAMLA SULAMA - arkadaşlar merhaba

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• DAMLA SULAMA - arkadaşlar merhaba

Sevgili dostlar

Basınçlı sulama sistemlerinin projelendirmesini ve uygulamasını yapmaktayız.
    -Damla sulama
    -Yağmurlama sulama
    -Mini sprink sulama, ve tüm bu sulama sistemlerinin otomasyonunu yapmaktayız.

Paylaşım resimleri ve sorularınız varsa lütfen iletiniz

Saygılarımla

Cevap: DAMLA SULAMA - arkadaşlar merhaba

ben 1-2 dönümlük bir yere damlama düşünüyom ancak arzi meğilli bilgi rica
    Göz yaşı.

Comment

Arkadaşım meğilli arazi hakkında bilgi verir misin ?
      Toprak üzerin ürün nedir ?
      Su kaynağı nedir ? ( kuyu ? depo? )

Eğimli araziler için en uygunu yine damlama ile yapılabilir, manifold borular terasa paralel bir şekilde yapılır.

Comment

Hepsiburada.com | Akıllı Alışveriş Burada | Hırdavat & Bahçe | KAMA KGP-30 BENZİNLİ MOTOPOMP

bu motopomplar damla sulamada kullanılabilir mi? örneğin yukarıda belirttiğim motopomp 5 dönüm bir kiraz fadanı bahçesine yeterli gelir mi?

Eğimli araziler için en uygunu yine damlama ile yapılabilir, manifold borular terasa paralel bir şekilde yapılır cevabınızı biraz detaylı açıklayabilir misiniz?

Comment

merhaba

Arazi özelliklerini bilmediğim için tam olarak bir ifade kullanmayacağım, ama arazi büyük olsa bile 2 veya 3 parça halinde sulama yapabilirsin.

Egimli arazilerde terasa paralel derken, aynı dünyanın üzerindeki hayali çizgiler olan meridyen ve paralellere benzetebilirisin, yani manifold borular paraleller şeklinde döşenmelidir ki eğimden kaynaklanan basınç farkından en az şekilde etkilensin.

Comment

bu konuda üye arkadaslar daha fazla bilği verebilirmi resimli olarak

Comment

İyi akşamlar arkadaşlar benim bir sorum olacak yardımcı olursanız sevinirim 155 adet yarıbodur kirazlığım var damlama sulama kurdum fidanlarım çok iyi ben bu fidanların diplerine saman koydum ıslaklığını güneş almasın diye fidanların dipleri sürekli nemli bunun fidanlara bir zararı olurmu bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler allaha emanet olun.

Comment

Bir sorun olmaz. Tarımda bu işlemin adı MALÇ tır. Ağaç kabuğu, Naylon, odun talaşı gibi malzemelerler su kaybının önüne geçmek için uygulanır. Bir sorun olmaz, aksine faydası olur.

Comment

Resimdeki mantık doğrumudur veya nasıl olmalıdır bilgi verebilir misiniz.

Comment

Motor yerleşimi olarak yukarı kısımları tercih etmek, fazla güç kaybını engellemek için önemlidir. Ancak zorunluluk varsa motorun aşağıya koyulmasında bir sakınca yoktur, sadece eğim yükünü hesaplamak gerekir. Motoru sistemin orta noktasına koymakta verimli çalışmasını sağlar, çünkü mesafe azalacağından sürtünme kayıpları az olacaktır.

Comment

450 kadar yarı bodur elma diktim,bulunduğu yerde kuyu yok,ruhsat almakta zor.Ama belediye şebeke suyundan alabileceğimi söyledi,bunun artı ve eksileri olur mu?Haftada bir sulayabileceğim salma su mevcut ama yinede damlama yapman iyi olur diyenler var ne önerirsiniz,saygılar.

Comment

Şebeke suyunun bütçenize vereceği aşarı fatura yükünden fazla, bitkilere bir zararı olmaz. damla sulama sınırlı miktarda suyunuz varsa önerilir. ve birçok artıları var. bunu forumumuzda araştırıp bulabilirsiniz. ayrıca salma suyun kolaylığı var. tabiki salma su ile sulama yapabilirsiniz. ancak ikisininde iyi ve kötü yönlerini kendi arazinize göre değerlendirebilirsiniz.

Comment

Arkadaşlar merhaba

Bu tür sistemleri kendi uğraş ve çabalarınızla elbet yapabilirsiniz, ama her meslek grubunda da olduğu gibi sulamanında püf noktaları hesaplamaları ve bir mühendisliği var, Özellikle eğimli araziler daha hassas konulardır. Çünkü boru seçimi su hızı gibi faktörler daha da önem kazanır. İlla ki kendizin yapmanızda ısrarlı iseniz en azından projelendirmesini uzman kişilere yaptırın, sualamadan randıman almazsanız en azından hesap soracağınız biris olur.

Bu yıl içinde uygulamasını kendisi yapmış olupta sulamada başarısız olmuş 3 müşterimizin işini yaptık ve toplam maliyet normalin 1.5 katına ulaştı, yani ceplerinden 1 lira çıkacakken 1.5 lira çıktı. Yinede taktir sizlerindir. İyi çalışmalar dilerim

Comment

Selam;
                            Damla sulama konuları hakkında sormak istediğiniz tüm soruları sorabilir ve yardım alabilirsiniz.
                            Saygılarımla..

Comment

Arkadaş bizde dis iç filitre imalatı yapıyoruz tel.0535 879 89 85 engin
                              MSN/ SULAMA.DAMLAMA@HOTMAİL.COM

Comment

Working...
                              X