fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

DAMLA SULAMA - arkadaşlar merhaba

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

Cevap: DAMLA SULAMA - arkadaşlar merhaba

Bizim 80 ağaçtan oluşan bir kirazlığımız var ve kirazlar 20 yaşında ara mesafe 8-8 babam üç yıl önce kirazlığın üst tarafına 60 ton su kapasiteli havuz yaptı suyu kirazlığın alt tarafından su motoru ile (tulumba suyu) havuza pompalıyor acaba bu kirazlığımıza damlama kursak kaç paraya mal olur havuzu kullanarak nasıl olur tarla eğimli babamın tek korkusu masraf ve sürerken toplama telaşesi bilgi verebilir misiniz teşekkürler

Comment

Sayın Messin,
      Yukarıda da mesajı bulunan sayın robinalp sitemizin uzmansel servisinde sulama danışmanımız olarak Sulama Soru ve Sorunları - BAHCESELFORUMSEL linkinden sorularınızı cevaplamaktadır.
      Tavsiye ederim.

Comment

Sayın selsaraç çok teşekkür ederim

Comment

Arkadaşlar merhaba benim yaklaşık 3 dönüm bir meyve bahçem var bunun 2 dönümünde çeşitli meyve ağaçları diktim 5*5 ağaç araları 1 dönümü ise sebzelik olarak ayırdım . benim tarlam düz bir şekilde. benim sorum şu buraya damlama sulama sisitemi kurduğumda maliyeti yaklaşık ne kadar olur? bilgi verebilirseniz sevinirim hayırlı günler

Comment

Arkadaşlar merhaba;
            öncelikle sulama konusundaki sorularınız uzmansel sulama bölümünde sorabilir ve gerekli bilgiye ulaşabilirsiniz.
            Messin arkadaşın sorusuna önce cevap vermek istiyorum.
            Kullanılan malzeme kalitesi ve filtre grubuna bağlı değişiklik göstermesine rağmen ortalama dekara maliyet 380.- TL ile 1.200.- TL arasında değişir. Daha detaylı bilgi için arazi hakkında bilgi verirseniz yardımcı olabilirim.
            Paşa 57 arkadaşım yukarıda bahsettiğim gibi dekara maliyet 380.- TL ile 1.200.- TL arasında. Tabi bu arada su kaynağını ve suyun dağıtılması için kullanılan motopomp hakkında da bilgi sahibi olmak gerek. Uzmansel sulama bölümüne yazarsanız daha detaylı bilgi alabilirsiniz.
            Saygılarımla..

Comment

arkadaşlar elinizde damla sulama ile ilgili kaynak ve bilgiyi email gönderebilirmisiniz selamalar
              email : [email protected] adresine

Comment

Damla sulama konusunda sitemizde yeterli bilgi bulunmuyor ancak kısa bir zaman içerisinde yayına hazırlanarak yayınlanacaktır. Bizi takip edin.

Comment

arkadaşlar damla sulamada eğim sorun olmaktaydı benim uzun suren çalışmların sonunda yeni bir ürün geliştirdim arge çalışmları devam ediyor 1 hafta sonra sonuçlanacak parçanın adı basınçdengeleyi aynı şekilde ararsanız arama motorunda bulursunuz adresi direk vermeyim reklam olmasın.
                  günümüzdeki basınç dengeleyici boruların papucu dama atılıyo yüksek maliyeteler düşüyor. bilgilerinize

Comment

merhaba ilk olarak böyle bir paylaşım sitesi yaptığınız için tşkler. benim yaklaşık 2.5 dönüm tarlam var burada yaklışk 10 çeşit farklı meyve ağaçlarım var 6 yaşlarında tarlamda kuyudan çekip 1 tonluk depoya boşalttığım suyu damlama sisteminde kullanabilirmiyim. 2. sorum eğer kullana bilirsem ağaç etrafını dairesel bir şekilde mi boruyu döşeyeceğim yoksa düz bir şekilde döşeyip bir önüne birde arasına mı delik değeceğim. yada daha farklı bir sisitem uyğulaya bilirmiyim bilgisi olan arkadaşlardan yardım bekliyorum birde depomu 4 5 tona çıkara bilirim eğer yeterli gelecekse

Comment

söylemeyi unutmuşum fidan sayım 85 adet

Comment

Sevgili Black Tower ;
                        Öncelikle bazı sorulara cevap vermen lazım.
                        1- Tarlandaki su kaynağı nedir ? Bu kaynaktan suyu neyle çıkartıyorsun (Dalgıç ve Santrifüj)? Su kaynağından saatte ne kadar su alabiliyorsun ?
                        2- Ağaç sıra üzeri ve sıra arası mesafeleri ne kadardır ? Toplam kaç sıra ağacın var ?
                        3- Arazi en ve boyu nedir ? Su kaynağı ve depon arazinin hangi konumundadır ? (İmkanın varsa arazinin boyutlarını ve ağaçların yerleşimlerini çizip gönderebilirmisin ?
                        Yukarıdaki sorulara cevap verirsen çok net bir cevap verme şansım olacaktır.
                        Saygılarımla..

Comment

Sn robinalp Black tower cevap yazmamış ama ben aynı soruyu sormak istiyorum çünkü şartlarımız aynı gibi;
                          1-)tarlamdaki su kaynağı kuyu suyu, bu kuyudan suyu 3Lük benzinli su motoruyla çıkartıyorum, saatte alabildiğim su miktarını bilemiyorum ama kuyumda su sorunu yok yani suyu iyi
                          2-) Ağaç sıra arası ve sıra üzeri 5*5 ve toplam 6 sıra ağacım var
                          3-) arazim tam dikdörtgen değil biraz biçimsiz o yüzden tam enini ve boyunu bilemiyorum ama kaba taslak olarak eni 40 MT boyu 50 mt civarında, su kaynağım tarladan yaklaşık 100-150 metre ileride, kuyudan suyu 5 tonluk su deposuna atıp bu şekilde damla sulama yaomak istiyorum Depoyu koyacağım yer tarlanın yaklaşık 2 metre üstünde Ben kuyudan suyu bu 5 tonluk depoya atıp depoya takacağım damla sulama hortumlarıyla tarlamdaki 73 tane olan ağaçlarımı ve belli bir bölümüne diktiğim sebzeleri sulamak istiyorum
                          Bu şekilde bu işi gerçekleştirebilir miyim? aşağı yukarı malzeme satan birine hesaplattırdım yaklaşık 250-350 Tl arası bir fiyat çıktı, bu konudaki görüşlerinizi bekliyorum Şimdiden teşekkür ederim Hayılı günler

Comment

Sevgili Paşa 57 ;
                            Araziniz yaklaşık 2 dekar civarında. Zannedersem kuyudan 3" boruyla aldığınız su miktarı saatte yaklaşık 12 m3 gibidir. Bu su miktarı arazinizdeki ağaçları ve araya dikeceğiniz sebzeleri sulamak için yeterli olacaktır. Hiç depo kullanmadan direkt olarak bu su kaynağını kullanabilirsiniz. Ancak yinede depo yapayım ve bu şekilde kullanmak istiyorum diyorsanız; 5 tonluk bir depo sizin için yeterlidir. Gerekli malzeme ve fiyat konusunda tam proje hazırlanmadan net bir cevap veremeyeceğim. Şayet google earth'den arazinizi işaretleyerek gönderebilirseniz size daha ayrıntılı projeyi hazırlayabilirim. Kafanıza takılan bir şey olursa yine sorabilirsiniz. Umarım yardımcı olabilmişimdir.
                            Saygılarımla..

Comment

Sayın robinalp teşekkür ederim ilginize dediğiniz gibi depo kullanmadan bu işi yapabilirsem benim için çok cazip olacak yanlız 3 boru demişsiniz yanlış yazdım herhalde benim su motorum 3 'lük benzinli palmera marka bir su motoru suyu bayağı bir fazla atıyor su atışı iyi yani, ben direkt motordan bu işi yaparsam suyun karşılama miktarını kestiremiyorum yani motorun attığı su fazla gelir diye düşünüyorum ama tabiki sizin vermiş olduğunuz bilgiler benim için çok değerli sağlıcakla kalın tarlamın seklini çizip size göstermeye çalışacağın inşallah

Comment

Sevgili Paşa57 ;
                                Benim 3" boru dediğim konuyu yanlış anlamışsınız. (")inç işaretidir. 3" yani 90 mm'lik boru anlamındadır. Daha önce dediğim gibi yaklaşık saatte 12 m3 yani 12 ton su alabilirsiniz. Daha da emin olabilmek için motorun üzerindeki etiketin üzerinde kaç metreden ne kadar su alabileceğiniz yazıyordur zaten. Bu çıkan suyla depolamaya gerek kalmadan arazinizi sulayabilirsiniz. Şayet arazi çiziminizi ve ağaç ve sebzelerin yerleşim planını ve ayrıca motorun üzerindeki etiket bilgilerini gönderebilirseniz size ayrıntılı bir proje hazırlayabilirim. (Tabiki ücretsiz)
                                Saygılarımla..

Comment

Working...
                                X