fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

tarımsal proje

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• tarımsal proje

ıyı gunler ege unıversıtesı tarımsal yapılar ve sulama bölumunden mezun oldum termal kaynak kullanarak sera kurmak ıstıyorum. fızıbılıtesını hazırlamam gerekıyor fakat nerden baslayacagımı bılmıyorum.. yardımcı olursanız sevınırım..

Cevap: tarımsal proje

merhaba. yıllardır fındık yetiştiriciliği yapıyoruz. ancak son zamanlrda fındığın geleceği malumunuzdur. bu sebeple yaklaşık 60 da alanda fıdk üretimini bitirip profesyonel bir şekilde zirai faaliyetimi devam ettirmek adına yardımınıza ihtiyacım var. toprak yapısı ve verime göre hava şartlarını da göz önüne alarak yapabileceğim sçenekleri bana öneride bulunacak yardımcı olacak birilerine ulaşmak istiyorum. bu sebeple projeli bir şekilde arazimi yenilemek istiyorum. yardımcı olabilirmisiniz.

Comment

Cevap: tarımsal proje

Sayın Hocamızdan aldığımız cevap aşağıya eklenmiştir.

Tarım ve Köy işleri bakanlığı Fındık ekim alanlarına alternatif ürünler şeklinde bir çalışma yayınlamıştı. Bunu Tarım İl Müdürlüklerinde alabilirsiniz. Alternatif hangi ürünleri veya ürünü yetiştirecekseniz, bu konuda proje hazırlayıp Şirket olarak TAGEM e sunabilirsiniz. Hibe aldıktan sonra o ürünü yetiştirmeniz mümkün.

Ben yörenizde hangi ürünlerin alternatif olarak yetiştirileceğini bilmiyorum. Ancak, ülkemizde yetişirse çok faydalı olacağını düşündüğüm bazı ürünler şunlar;

- Tıbbi ve kokulu bitkiler (Tıpkı çay gibi bir beğenildimi gelecek vaad ediyorlar)
      - Keyif bitkileri (Sigaranın yasaklanmasıyla birlikte keyif verici diğer bitkiler bulunmalı ve bulunduğu takdirde yayılacağından emin olabilirsiniz)
      - Ladin
      Tabi hangisini yetiştireceğinize karar verdikten sonra projelendirme ve hibe alma işi en kolay olanı, başarılar dilerim
      Doç.Dr. Kenan Peker

Comment

Working...
      X