fidan ve peyzaj fırsatları fidanligi.com’da

Duyuru

Collapse
No announcement yet.

GDO yani genetiği değiştirilmiş organizmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Collapse
X

• Filter
  • Saat
  • Show
Clear All
new posts

• GDO yani genetiği değiştirilmiş organizmalar hakkında ne düşünüyorsunuz?

Dünyada ziraatçilere çok de?er veren ülkeler var ve oralarda da GDO lu ürünler her geçen gün kuvvetleniyor.

Ortada "kâr" denen ve ça??m?zda ba?ka hiç bir kavram?n dinlenmemesine yol açan bir olgu var. Avrupa da uzun süre direnmesine ra?men 2003' de GDO' lara izin vermek zorunda kald? bu yüzden. Aralar?nda bir Almanya GDO' lu üreticiye i?kence ederek önlemeye çal???yor ancak nafile. Ortaya ç?kan karl?l?k tablolar? GDO'
    lu ürün kullanan üreticilerin kazand???n? gösteriyor. Olmas?n, üretilmesin diye karar al?nd??? zaman, çiftçinin cebinin nas?l doldurulaca??n?n da cevab?n? haz?r tutmak laz?m.

Konu ile ilgili net bir fikrim yok maalesef. Hala izliyor ve dü?ünüyorum.

Ynt: GDO yani geneti?i de?i?tirilmi? organizmalar hakk?nda ne dü?ünüyorsunuz?

?unu da ekleyeyim,
    En çok GDO üretim yap?lan ürün m?s?r. ABD yak?nda benzin yerine yak?t olarak daha çok etilen kullan?lmas?n? te?vik etmeye ba?layacak. Bu etileni m?s?rdan üretecek. ?nsan g?das? ve hayvan yemi olarak yeri doldurulmas? çok zor olan bu ürünü çok üreten kazanacak. GDO' lu m?s?r üreten üretici bugün %50 fiyat k?rabiliyor. GDO lu üretmeyen üretici buna nas?l dayanacak?

Comment

Uzak durun derim de ba?ka bi?e demem bu GDO'dan!

Comment

kullan?c? taraf? uzak dursun peki yeti?tirici taraf? ne yapacak? onlara uzak durmalar?n? tavsiye ederken tamamen duygusal m? yakla?mak laz?m. ne olacak çiftçinin hali. adam bire 10 al?yor gdo cu. peki gdo lu tohum kullanmayan üreticinin zarar?n? kim kar??layacak.?

Comment

selsarac Nickli Üyeden Alıntı
          kullan?c? taraf? uzak dursun peki yeti?tirici taraf? ne yapacak? onlara uzak durmalar?n? tavsiye ederken tamamen duygusal m? yakla?mak laz?m. ne olacak çiftçinin hali. adam bire 10 al?yor gdo cu. peki gdo lu tohum kullanmayan üreticinin zarar?n? kim kar??layacak.?
          Üretici aç?s?ndan bahsetti?iniz kayg?larda hakl? olabilirsiniz..Ancak her ?eyin ba?? sa?l?k de?il mi? Avrupa ülkelerinde ve ?srail'de bu uygulamalar nas?l?

Onlar vatanda?lar?na yediriyorlar m?? Gerçi her GDO yüzde yüz zararl? gibi bir ?ey iddia edemem.. Ama aksini de kabul edemem..

Comment

GDO yani geneti?i de?i?tirilmi? organizmalar hakk?nda ne dü?ünüyorsunuz?

Konu ile ilgili manidar bir resim..

Comment

bu geneti?i oynanm?? g?dalar?n ençok üretildi?i ülke ?SRA?L dir. ancak kendileri yermi yemezmi bilmiyorum.

Comment

GDO'lar? tüketmek ?uan için insanlar için risk olabilir çünkü henüz ara?t?rma sonuçlar? bitmemi?tir. ancak ?uana kadar da herhangi bir sorun olu?turu?una dair bir bilimsel makale yoktur. ben dan??man?m ile yürüttü?üm bir projede elde etti?imiz transgenic kavunlardan yedim.
                ?uana kadar herhangi bir sorun ç?kmad? umar?m ç?kmazda . ancak ?u bir gerçek ki tüketmeye biliriz ama bu teknolojiyi göz ard? edemeyiz mutlaka bizlere faydal? olacak bir zaman gelecektir.

Comment

Do?al ol!
                  Do?al ya?a!
                  Do?al beslen!

En iyisi bu bence..

Comment

GDO yani geneti?i de?i?tirilmi? organizmalar

bu konu da pek fikrim yok yaln?z bu y?l büyük bir firmada staj yapt?m bitkide durdurucu kullan?l?yordu ve ilerde insanlar?n hayatlar?yla oynand?g?n? gözlerimle gördüm bence en sagl?kl?s? do?al olan tabiki bilimde geli?meli demek istedi?im bu de?il bilimi iyi seyelr için kullan?rsan?z kötü amçlar için kullan?rsan?z kötü olur

Comment

GDO yani geneti?i de?i?tirilmi? organizma tabirinin k?saltmas?d?r. yani bitkilerin gen yap?lar?yla oynan?p yukar?daki görülen resim gibi portakal geni içine fare geni kar??t?r?lmas? gibi bir?ey. kaba bir örnekle. ancak bu yöntemin üretim ve mahsülü art?rd??? ve daha yüksek gelir elde edildi?i için tercih edilmesi tart??ma konusudur. insan vücudu bu besinleri ald??? zaman bünyede tan?nmamakta ve kanser olu?umlar? meydana gelmektedir. vs. vs. birçok sak?ncalar? var. ancak üreticiler sadece yüksek kazanç elde etmek için insan hayat?n? riske at?yorlar. malesef.

Comment

Working...
                      X